Nedir.Org*
Soru Sor

Sözlü Anlatım Türleri Sunumları

  • 1
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Sözlü Anlatım Türleri

    Dosya Adı: Sözlü Anlatım Nedir Konu Anlatımı Sunusu Slayt / PPTX

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    SÖZLÜ ANLATIM TÜRLERİSÖZLÜ METİNLERM.ŞAHİN

    2. Sayfa
    YAZILI METİNLER

    3. Sayfa
    www.edebiyatfatihi.net

    4. Sayfa
    Bir duyguyu, bir düşünceyi, bir konuyu söz veya yazı ile bildirmeye anlatım denir. SÖZ ??????????????

    5. Sayfa
    . Bir duygu veya düşüncenin, bir konunun, bir dilek veya isteğin dil aracılığıyla söz ile ifade edilmesine sözlü anlatım denir.

    6. Sayfa
    Sözlü anlatımda konuşanın başarılı olması için bazı konulara dikkat etmelidir.Dili doğru ve yerinde kullanmalıdır.Yapıcı ve inandırıcı olmalıdır.Seslendiği kitlenin seviyesini dikkate almalıdır.Yerine göre jest ve mimiklerden yararlanmalıdır.Sesini etkili kullanabilmelidir.

    7. Sayfa
    Günlük yaşam temelde sözlü iletişim üzerine kuruludur. Bunun yanında düşünerek sözcükleri doğru bir şekilde kullanarak yapılan düzgün konuşmalar da vardır. Diyalog, mülakat gibi karşılıklı konuşmalar; konferans, tartışma, nutuk gibi bir topluluk karşısında gerçekleşen konuşmalar buna örnek olarak verilebilir.

    8. Sayfa
    Sözlü anlatıma başvuran kişi:Anlatımda güttüğü amacı belirlemelidir.Ele aldığı konuyu sınırlamalı, konu dışına çıkmama­lıdır.Diline ve üslubuna özen göstermeli; açık, yalın, duru, akıcı ifadeler kullanmalıdır.Görünümüne dikkat etmeli; ciddi, derli toplu bir gö­rünüm sergilemelidir.

    9. Sayfa
    Vurgu ve tonlamalara dikkat etmeli, jest ve mi­miklerini konuya uygun olarak kullanmalıdır.Anlatımını destekleyecek belge, grafik ve slaytlar kullanmalıdır.Kullanacağı malzemeleri (kürsü mikrofon, slayt ma­kinesi, bilgisayar, CD vb.) kontrol etmelidir.Sabırlı ve hoşgörülü olmalı, sert ve kırıcı hareketler­den, kişiliklere saldırmaktan kaçınmalıdır.

    10. Sayfa
    Nezaket ve saygı kurallarına uymalıdır.Kendisine verilen süreyi aşmamalı, başkalarının ko­nuşmalarına gereksiz müdahalelerde bulunmamalıdır.Anlatımını gerçekleştirdikten sonra gelebilecek so­rulara tartışmaya yol açmadan açık ve net cevaplar vere­bilmeli, bu cevaplar doyurucu olmalıdır.

    11. Sayfa


    12. Sayfa


    İndir / Download : 14_sözlü_anlatim.pptx


    Yorumlar

    Sil