Nedir.Org*
Soru Sor

Sosyal Kurum Sunumları

  • 2
    6 yıl önce
    İlgili Yazı: Sosyal Kurum

    Dosya Adı: Sosyal kurumlar slaytı (ppx sunum)

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    KURUMLAR VE SOSYAL ÖRGÜTLERLE ETKİLEŞİM

    2. Sayfa
    SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI(SOSYAL ÖRGÜTLER) İhtiyaçlarımızın tamamını devlet karşılayamaz.Bu nedenle bir takım ihtiyaçların karşılanması için gönüllü insanlardan oluşan bazı kurumlar vardır.

    3. Sayfa
    Toplumla ilgili ihtiyaç ve sorunlara çözüm bulmak için gönüllü ve isteğe bağlı olarak bir araya gelmiş kurumların, kişilerin oluşturduğu birliklere sivil toplum kuruluşları (Sosyal örgüt) denir.

    4. Sayfa
    SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖZELLİKLERİ 1. Gönüllülük ve isteğe bağlılık esastır. 2. Yaptıkları iş karşılığında para almazlar. 3. Amaçları toplumun ya da bireylerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmaktır. 4. Sivil toplum kuruluşlarına üye olmak isteğe bağlıdır.

    5. Sayfa
    5. Gelirleri halkın yaptığı gönüllü bağışlardan oluşur. 6. En temel özellikleri yardımlaşma ve dayanışmaya çok önem vermeleridir. 7. Sivil toplum kuruluşları sağlık,eğitim,çevre,yardım konularında çalışırlar.

    6. Sayfa
    TÜRK EĞİTİM VAKFI(TEV) Maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermek,okul,öğrenci yurdu,eğitim ve öğretim alanında araştırmalar yapmak için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

    7. Sayfa
    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı: Eğitim alanında bilgisayar, internet gibi teknolojinin etkin bir biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulmuştur. Bu amaçla eğitim parkları kurar, çeşitli etkinlikler düzenler. TEGV

    8. Sayfa


    9. Sayfa
    İlkyar (İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı) Özellikle köy çocuklarına okuma heyecanı ve eğitimini daha ileri düzeyde sürdürme motivasyonu kazandırmak, eğitimlerine katkıda bulunmak ve bu faaliyetin her aşamasını, hiçbir politik kaygı taşımadan ve insanların eşit olduğu ilkesinden yola çıkarak uygulamak,Köylere kitap yardımı yapmak, Öğretmenler için programlar düzenlemek

    10. Sayfa
    MEHMETÇİK VAKFI: Askerliğini yaparken şehit düşen askerlerin ailelerine yardım eden bir sivil toplum kuruluşudur.

    11. Sayfa
    ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ:(ADD) Atatürk ilke ve inkılaplarını her türlü yeniliğe açık ve sürekli kılmak ve bunları tehlikeye düşürecek her türlü olguya karşı yasalar çerçevesinde düşünce faaliyetlerinde bulunmaktır.

    12. Sayfa
    Arama Kurtarma Derneği(AKUT): Dağ, mağara gibi doğa koşullarında oluşan kaza ve kaybolma gibi olaylarda insanlara yardım etme amacıyla kurulmuştur. Ancak deprem, sel gibi doğal afetlerde de arama ve kurtarma çalışmalarına katılmaktadır.

    13. Sayfa
    YEŞİLAY Ülkemizde sigara,alkol, uyuşturucu gibi sağlığa zararlı maddelerle savaşan bir sivil toplum kuruluşudur.

    14. Sayfa
    Lösemili Çocuklar Vakfı(LÖSEV): Lösemili ve kan hastası olan çocukların sağlık ve eğitim gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışır. 

    15. Sayfa
    Türk Kalp Vakfı: Toplumu kalp sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi amaçlar. Muhtaç kişilere ucuz veya ücretsiz kalp muayeneleri yapar. 

    16. Sayfa
    Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı(ÇEVKO) Çevreyi korumak amacıyla kurulan sosyal örgüttür. 

    17. Sayfa
    DHKD (Doğal Hayatı Koruma Derneği) DHKD'nin amacı Türkiye'nin olağanüstü zengin bitki ve hayvan türleri ile bunların doğal yaşam alanlarının değerinin farkına varılması, koruma altına alınmasıdır.

    18. Sayfa
    Doğal ve kültürel çevreyi korumak, yaşatmak amacıyla kurulmuştur.

    19. Sayfa
    Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA): Ülkemizde doğal varlıkların korunması, erozyonla mücadele ve toprağı koruma amacıyla kurulmuştur. Halkı ağaçlandırma konusunda eğitme, erozyonun zararları ve önleme yolları konularında çalışmalar yapar.

    20. Sayfa
    Türkiye Sokak Çocukları Vakfı: Değişik nedenlerle sokakta yaşayan çocuklara sahip çıkmak amacıyla kurulmuştur. Sokakta yaşayan çocukları bir yuvada barındırma, tedavi etme, eğitme ve iş sahibi yapma gibi amaçları vardır.

    21. Sayfa
    Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK): Korunmaya muhtaç çocukların, sakatların ve yaşlıların ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara daha iyi yaşam koşulları sunmak amacıyla çalışmalar yapar. Yurdun değişik yerlerinde açtığı bakımevleri ve çocuk yuvalarında insanlara yardımcı olmak için çalışır.

    22. Sayfa


    23. Sayfa
    SOSYAL HİZMETLER VE ÇOCUK ESİRGEME KURUMU (SHÇEK) Muhtaç çocuk, genç, yaşlı, engelli kişi ve ailelere maddi ve manevi yardımda bulunur. Bu kişilerden bazılarını açmış olduğu yurtlarda barındırır.

    24. Sayfa


    25. Sayfa
    TÜRK HAVA KURUMU((THK) Bu kurumun amacı; Türk gençliğini havacılığın çeşitli dallarında yetiştirmek, ulusal havacılığımızı yurt ve dünya çapında desteklemektir.

    26. Sayfa
    İzcilik; Gönüllü uluslar arası bir gençlik kuruluşudur. İzciler, sınıf, dil, din, ırk, renk, eğitim vb. konularda farklılık gözetmeden insanlarla dosttur. 

    27. Sayfa
    YARDIM KURUMLARI KARA GÜN DOSTU:TÜRK KIZILAYI Ülkemizdeki yardım kuruluşlarının en büyüğüdür. Deprem, sel, yangın gibi doğal felaketlere uğrayan insanların yardımına önce Kızılay koşar. Yardıma ihtiyacı olanlara yiyecek, çadır, giyecek, ilaç dağıtır. Halktan kan bağışında bulunmasını ister. .

    28. Sayfa
    Topladığı kanları ihtiyacı olanlara verir. Kızılay, ayrıca yoksul , kimsesiz insanlara da giyecek , yiyecek ve ilaç dağıtır. Kara gün dostu olarak bilinir. Harcamalarının büyük bir kısmını halkın bağışları ile karşılar. Bu nedenle Kızılaya yardımcı olmak görevimizdir.

    29. Sayfa
    KARA GÜN DOSTU:TÜRK KIZILAYI 1868 yılında kurulan dernek, cumhuriyetin ilanından sonra Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti, 1947 yılında da Türkiye Kızılay Derneği adını almıştır. Kızılay; savaşta ve barışta, yurt içi ve yurt dışında meydana gelen felaketlerde insanlara yiyecek, giyecek, battaniye, çadır yardımında bulunur.

    30. Sayfa
    Deprem, yangın ve selden zarar görenlere yardım eder. Yiyecek giyecek, yakacak verir. Barınmak için çadırlar kurar. Başarılı öğrencilere burs verir, kamplar düzenler. Seyyar hastaneler kurar(Doktor, ilaç ve bakım sağlar.) Savaşta yaralılara bakar. Esir ve mültecilere yardım eder. Hemşire ve ilk yardım elemanı yetiştirilmesine yardımcı olur. Sosyal güvencesi olmayanlara sağlık hizmeti verir. UYARI: Kızılay halkın bağışları, kurban derileri, ter­tip edilen toplantılar ve kendi binalarından aldığı kiralar ile gelirini sağlar. Bir yardım kuruluşu olan Kızılay'a yardım etmek dayanışmanın gereğidir. 

    31. Sayfa
    KIZILAY Şefkatli kucağında Fakirleri korursun ! Sıcak aş ocağındaAçları doyurursun Yangın, deprem olunca,Evlere su dolunca,Engelleri aşarsın, Yardımlara koşarsın.

    32. Sayfa
    Kara günde ışıksın,Yoksullara aşıksın Çok büyüktür hizmetin Kalbindesin milletin. Genç, ihtiyar hepimiz,Seninleyiz Kızılay. Seninledir kalbimiz, Bizi de yanında say.

    33. Sayfa
    Sağlık, eğitim, yardım kuruluşlarının dışında insanların çeşitli amaçlarla oluşturdukları gruplar da vardır. Bu gruplar içinde yer alan bireyler çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirir. Gönüllülük esasına göre oluşturulan grupların gerçekleştirdiği etkinlikler zamanın en iyi şekilde değerlendirilmesine yardımcı olur. Ayrıca katılanların ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkararak gelecekte meslek seçimlerine ilişkin rehberlik yapmaktadır. Bu tür gruplar izcilik, müzik ve spor aktiviteleri, bilimsel çalışmalar, doğal çevreyi korumak gibi birçok alanda oluşturulmaktadır

    34. Sayfa


    35. Sayfa


    36. Sayfa


    37. Sayfa


    38. Sayfa


    39. Sayfa


    40. Sayfa


    41. Sayfa


    İndir / Download : 37_sosyal_kurumlar.pptx


    Yorumlar

    Sil