Nedir.Org*
Soru Sor

Türkiye\'nin Çevre Sorunları Sunumları

  • 1
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Türkiye\'nin Çevre Sorunları

    Dosya Adı: Ülkemizde çevre sorunları slaytı (pptx-sunum)

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    TÜRKİYE’ DE ÇEVRE SORUNLARIMuharrem Arif AKINCI13041310001

    2. Sayfa
    Çevre, en genel anlamıyla bir canlının yaşam ortamı olarak tanımlanmaktadır.Dolayısıyla canlı bir varlık olan doğanın canlı bir varlık olan insan ile sürekli birlikte olması gerekmektedir.

    3. Sayfa
    Çevre sorunları, yaşamla ilgili gereksinimlerin karşılanmasını güçleştiren veya olanaksızlaştıran engellere ilişkin sorunlardır. Bu engellere çevre kirliliği denilmektedir (Çevre Bakanlığı, 1991, 47).

    4. Sayfa
    Çevre, yaşamlarını devam ettirmek için ona muhtaç olan insanlar tarafından tahrip edilmektedir. İnsanlar çevreye zarar vererek ne kadar büyük bir yanlışın içinde olduğunun farkında bile değillerdir.

    5. Sayfa
    Ülkemizdeki Başlıca Çevre SorunlarıDünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) yaptığı araştırmaya göre çevre kirliliğinin %50 si son 35 yılda oluşmuştur.

    6. Sayfa
    Dolayısıyla ülkemizin hali hazırda devam eden çevre sorunları ileride daha da büyüyerek devam edecektir.Bu durumun en büyük göstergesi ortaya çıkan plansız kentleşme ve plansız sanayileşmedir.

    7. Sayfa


    8. Sayfa
    Hava kirliliği,canlıların sağlığını olumsuz yönde etkileyen ve maddi zararlar meydana getiren havadaki yabancı maddelerin, normalin üzerinde miktar ve yoğunluğa ulaşmasıdır.

    9. Sayfa
    Su kirliliği denince akla suyun kullanılmayacak derecede bozulması gelir. Yani bununla suya inorganik, organik, radyoaktif maddelerin karışması söylenmektedir.

    10. Sayfa
    Ancak çeşitli çevre problemleri su kirliliğini de tetiklemektedir.Su kirliliğiyle ilgili çok önemli çalışmalar yapılmaktadır, hatta 2013 yılı Birleşmiş milletler tarafından ‘Su yılı’ ilan edilmiştir.

    11. Sayfa
    Toprak kirliliği,insan etkinlikleri sonucunda, toprağın fiziksel, kimyasal, biyolojik ve jeolojik yapısının bozulmasıdır.

    12. Sayfa
    Söz konusu kirliliğin, toprakta yanlış tarım teknikleri ve fazla gübre ile tarımsal mücadele ilaçları kullanma, zehirli ve tehlikeli maddeleri toprağa bırakma sonucunda ortaya çıktığı belirtilmektedir (Türküm,2003,10).

    13. Sayfa
    Sonuç olarak; daha rahat bir yaşam sürme uğruna yapılan sorumsuzluklar hem doğaya hem de gelecek nesillere yapılan bir haksızlıktır. Çevre sorunları ve çevre kirliliği insanların tek güvencesi olan doğayı yok etmektedir.

    14. Sayfa
    Bu sadece kişisel değil küresel bir probleme dönüşmüştür.Bu problem ancak ve ancak insanların bu konuda bilinçlenip duyarlı davrandıklarında çözüme kavuşacaktır.

    15. Sayfa
    Teşekkür Ederim…

    Yorumlar

    Sil