Nedir.Org*
Soru Sor

Sanayi Devrimi Sunumları

  • 1
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Sanayi Devrimi

    Dosya Adı: Sanayi Devrimi Slayt Sunum PPTX

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    SANAYİ DEVRİMİ(Endüstri İnkılabı- Bilimsel Rönesans) İNGİLTERE’de BAŞLAMIŞTIRBUHARLI MAKİNE’nin YAPILMASI (James Watt)

    2. Sayfa
    Sanayi Devrimi’nin Sonuçları Üretim arttı.Pazar ve hammadde arayışı arttı.Sömürgecilik faaliyetleri hız kazandı.İşçi ve işveren sınıfı oluştu.Yeni düşünce akımları ortaya çıktı. (Kapitalizm, liberalizm, komünizm)

    3. Sayfa
    Köyden kente göç hızlandı, Kentler sanayi ve ticaret merkezi haline geldi, Şehir nüfusu artınca;Gecekondulaşma arttı,Güvenlik sorunu ortaya çıktı,Suç işleme oranı arttı,Alt yapı sorunları ortaya çıktı.

    4. Sayfa
    Sanayi Devrimi’nin Osmanlıya Etkisi Osmanlı ticaret anlayışında aşırı kâr yapmak ayıp sayılıyordu. Ticarette amaç ülke ihtiyacını karşılamaktı. Osmanlı devleti, arz-talep dengesini korumak için ve özellikle üretilen malların, üretildiği yerin ihtiyaçlarını karşılaması için “iç gümrük vergisi” uygulaması getirmiştir.

    5. Sayfa
    Avrupa’da üretilen ucuz mallar Osmanlı ülkesine kapitülasyonlar sayesinde rahatça girmiştir. Osmanlı devleti; hammadde satan ve dışarıdan işlenmiş (mamul) mal alan bir ülke haline gelmiştir. Osmanlı el tezgahları çökmüştür. İthalat artmış, ihracat azalmıştır. (Osmanlı, Avrupa’nın açık pazarı oldu)Sanayi Devrimi’nin Osmanlıya Etkisi

    6. Sayfa
    Lonca Örgütü (esnaf dayanışma örgütü) zayıflayarak ortadan kalkmıştır. Ekonomideki olumsuz gelişmeler siyasal çöküşü hızlandırmıştır. Osmanlı toprakları sömürgeleştirilmeye başlamıştır. CEZAYİR TUNUS KIBRIS MISIR Trablusgarp Fransa İngiltere İtalya

    İndir / Download : 84_sanayi-devrimi.pptx


    Yorumlar

    Sil