Nedir.Org*
Soru Sor

Grafik Sunumları

  • 2
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Grafik

    Dosya Adı: Grafik veri analizi ve olasılık slayt

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    OKUL ÖNCESİ DÖNEMDEGRAFİKLERİN KULLANIMI

    2. Sayfa
    Grafikler çocuklar için hem eğlenceli hem de bilgilendirici bilimsel düşünme araçlarıdır.Grafik ve tablolar çocuklara bilgileri sunma, anlama ve analiz yapma yolu sunar, verilere dayalı tahminde bulunma ve çıkarım yapabilmelerini sağlar.

    3. Sayfa
    NCTM Veri Analizi StandartlarıÇocuklarda gelişmesi beklenen beceriler:1. Nesneleri ayırma ve sınıflama2. Gerçek materyalleri kullanarak grafik oluşturma3. Nesne resimlerini kullanarak grafik oluşturma4. Sembolleri kullanarak grafik oluşturma5. Tek boyutlu grafikleri okuma6. İki boyutlu grafikleri okuma7. Bir durum ya da olaydaki verileri değerlendirme

    4. Sayfa
    Grafik Kullanımının AmaçlarıEldeki bilgileri somut hale getirmekBilgileri kaydetmekBilgiler arasındaki ilişkileri yorumlamakDil gelişimlerini desteklemek

    5. Sayfa
    Çocuklar grafik yaparken,SAYMAKARŞILAŞTIRMAEŞLEMEGRUPLANDIRMASIRALAMA yaparlar.

    6. Sayfa
    Bilişsel GelişimKazanım 20. Nesne/sembollerle grafik hazırlar. GöstergeleriNesneleri kullanarak grafik oluşturur.Nesneleri sembollerle göstererek grafik oluşturur.Grafiği oluşturan nesneleri veya sembolleri sayar.Grafiği inceleyerek sonuçları açıklar.

    7. Sayfa
    Grafik çalışmalarında izlenecek aşamalar:Gerçek nesneleri kullanmaNesne resimleri kullanmaSemboller kullanma

    8. Sayfa


    9. Sayfa


    10. Sayfa


    11. Sayfa
    Grafikler için temel veri kaynakları çocukların soruları ve problem durumlarıdır. Okul öncesi dönemde, erkek ve kız kardeş sayısı, saç, göz ve giysi rengi, sahip olunan hayvan cinsleri, sınıftaki çocukların boyları, ayakkabı numaraları, en sevilen TV programları, en sevilen kitaplar, farklı kapları su veya kum ile dolduracak bardak sayısı, gibi bazı karşılaştırmalar çocuklar için ilgi çekici olabilir.

    12. Sayfa
    Çocuklar ile grafikler hakkında konuşulurken, daha az, daha fazla, en az, daha uzun, en uzun, daha kısa, en kısa,aynı, hiçbiri, hepsi, bazı, birçok, daha yüksek, daha kısa gibi ölçme/karşılaştırma kelimeleri kullanılır.

    13. Sayfa
    Bilişsel Gelişim Kazanım 17: Neden sonuç ilişkisi kurar.Göstergeleri:Bir olayın olası nedenlerini söyler.Bir olayın olası sonuçlarını söyler.

    14. Sayfa


    15. Sayfa


    16. Sayfa
    İKİ RESİM ARASINDAKİ 10 FARKI BUL

    17. Sayfa
    OKUL ÖNCESİ DÖNEMDEOLASILIK

    18. Sayfa
    Şans, rastgelelik ve olasılık birbiriyle ilişkili olan ve çocukların mantık-matematiksel düşünüşlerini tanımlayan istatistiksel kavramlardır. Geleneksel teoriler, olasılıksal düşünmenin yedi yaşından sonra geliştiğini savunmaktadır. Ancak son zamanlarda yapılan araştırmalar çocukların zihinsel mekanizmalar ve/veya sezgisel süreçler yoluyla dört yaşından itibaren temel kavramlar geliştirebileceklerini göstermiştir.

    19. Sayfa
    NCTM Olasılık StandartlarıDeğerlendirme sonucu elde edilen veriye göre olabilirlik durumunu sorgulamaDurumsal ya da sayısal tahmin ya da tahminlerde bulunma

    20. Sayfa
    Her zaman Belki Asla – hiçbir zamanMümkün-mümkün değilOlabilir-olasıOlamaz Kesin-kesin değil

    21. Sayfa
    Bilişsel GelişimKazanım 2. Nesne/durum/olayla ilgili tahminde bulunur. Göstergeleri: Nesne/durum/olayla ilgili tahminini söyler. Tahmini ile ilgili ipuçlarını açıklar. Gerçek durumu inceler. Tahmini ile gerçek durumu karşılaştırır.

    22. Sayfa
    Arının hangi renk çiçeğe konma olasılığı/şansı daha yüksek?

    Yorumlar

    Sil