Nedir.Org*
Soru Sor

Nasrettin Hoca Fıkraları Sunumları

  • 7
    8 yıl önce
    İlgili Yazı: Nasrettin Hoca Fıkraları

    Dosya Adı: Nasrettin hoca fıkraları

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    Nasreddin Hoca ve En Bilindik Fıkraları☺

    2. Sayfa
    ...:..: Dünyanın Dengesi :..:...Dünyada meraklılar çok...Biri hocaya: -Şu dünya ne kadar tuhaf demiş. Hoca aksakalını sıvazladıktan sonra:-Neresi tuhaf diye sormuş.-Sabah oldu mu insanların her biri bir tarafa gidiyor.Bazıları bu yana bazıları bu yana...Neden ki? Deyince Hoca çok fazla düşünmeden şu cevabı vermiş: -Neden olacak hepsi bir tarafa gitse dünyanın dengesi bozulurda ondan .

    3. Sayfa
    ...:..: Dünya Kaç Metre :..:... Arkadaşlarından biri Hoca'ya sorar: -Hoca, dünya kaç metre? Tam o sırada bir cenaze geçiyormuş yanlarından. Hoca onu göstererek: -Ona sor! Bak, ölçmüş biçmiş, gidiyor!..

    4. Sayfa
    ...:..: Sünnet Diyeyim De :..:...Nasreddin Hoca'nın evine bir gün üç molla misafirliğe gelir. Ucu de birbirinden obur şeylermiş. Hoca ne yemek çıkarmışsa silip süpürmüşler. O kadar ki sahanlarda yemek bitince, bunu da "sünnettir" diye ekmekle iyice sıyırırlarmış. Bu sırada odaya Hoca'nın oğlu girmiş. Mollalar Hoca'yı memnun etmek için: -Aman ne güzel çocuk...Adi ne bunun? diye sormuşlar. Hoca: -Adi Farzdır, demiş. Mollalar şaşırıp birbirlerine bakmışlar: -Bu ne bicim isim Hoca Efendi? demişler. Şimdiye kadar böyle bir isim hiç duymamıştık. Hoca hemen taşı gediğine koymuş: -Ya, sünnet diyeyim de onu da mi yiyesiniz?

    5. Sayfa
    ...:..: Evlilik :..:...-Hoca, evlilik ne demektir? -Gündüzleri cifte hırlama, geceleri cifte horlama!

    6. Sayfa
    ...:..: Erkek Mi Dişi Mi? :..:...Adamın Biri, Hoca'ya sorar:- Nuh'un gemisine zeytin dalını ağzında getiren güvercin erkek miydi? dişi mi ?Hoca cevap verir:- Tabii ki erkekti eğer dişi olsaydı, ağzını o kadarkapalı tutamazdı!

    7. Sayfa
    ...:..: Ayva İle İncir :..:...Nasreddin Hoca bir gün Timurlengi ziyarete karar verir.Giderken yanına hediye olarak bir sepet ayva alır.Fakat hoca yolda ayva yerine incirin daha iyi hediye olacağına karar verir ve dönüp ayvaları boşaltır onların yerine sepeti incir doldurur. Padişah Timur 'a hocanın kendisine hediye getirdiği ve huzura kabul edilmesini istediği bildirilir. Hoca huzura alınır. Hediye olarak çok değerli şey bekleyen padişah incirleri görünce çok kızar ve incirleri tek tek hocanın kafasına vurur.Fakat hoca acıdan bağıracağına Allaha şükreder. Şaşıran Padişah sebebini sorar: Hoca :--Padişahım ya ayvaları getirseydim halim ne olurdu der...

    8. Sayfa
    ...:..: Sahibine Veririm :..:...Nasreddin Hoca fakirlikten Kurban Bayramı'nda kurban kesememiş.Bayram namazından dönerken sokakta bir keçi görmüş, hemen yakalayıp kurban edip yemiş.Bunu öğrenen komşusu Nasreddin Hoca'ya : -Hocam kıyamet günü keçi için sorguya çekileceksiniz, o zaman ne diyeceksiniz? demiş. Hoca : -İnkar ederim, demiş. -İnkar edemezsiniz, kıyamet günü keçi dirilip tanıklık edecek. -Öyleyse daha iyi, demiş Hoca.Kıyamet günü keçi dirilip gelse hemen yakalayıp sahibine geri verip bu dertten kurtulurum

    9. Sayfa
    …:..:Bilenler:..:..Hoca kürsüye çıkar çıkmaz:- “Ey cemaat ne anlatacağımı biliyor musunuz?” der fakat cemaatin ancak küçük bir kısmı “bilmiyoruz” der. Hoca:- “O zaman bilenler bilmeyenlere anlatsın” der ve vaaz etmeden kürsüden hemen iner.

    10. Sayfa
    …:..:Cimri:..:…Cimrinin biri çaya düşmüş. “Elini ver, elini ver” diye bağırmışlar. Ama adam elini uzatmamış.Tam boğuluyormuş ki ! Hoca seslenmiş:- “Yahu! o vermeyi bilmez.’Elimi al’ diye bağırsanıza.”

    11. Sayfa
    …:..:Kadının Adabı:..:…Bir gün Nasreddin Hoca eşeği ile giderken kadıya rastlamış.Kadı Hocayla alay edip : -Hocam, iki kardeş nereye gidiyorsunuz? diye sormuş. -Evet efendim, kardeşiniz "canım sıkıldı bir ahbabın evine götürün" dedi de onu sizin eve götürüyorum.Size rastladık yolumuz kısaldı, diye cevap vermiş Nasreddin Hoca.

    Yorumlar

    Sil