Nedir.Org*
Soru Sor

Kongre Sunumları

  • 5
    8 yıl önce
    İlgili Yazı: Kongre

    Dosya Adı: Kongre ve fuar nedir sunusu

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    KONGRE TURİZMİ VE FUAR ORGANİZASYONU

    2. Sayfa
    2KONGRE İLE İLGİLİ TANIMLARToplantı türleriKongre tanımKongreciliğin tarihiKongreler ve turizm ilişkisiKongre turizminin diğer turizm türleri ile ilişkisi

    3. Sayfa
    3girişII.Dünya Savaşından sonra büyük gelişme göstermiştir.Üretimin artması,yeni pazarlama teknikleri,bilimsel ve teknolojik alandaki gelişmeler artmasında etkili olmuştur.

    4. Sayfa
    [email protected]

    5. Sayfa
    5Neden ihtiyaç duyulmuştur?Bilgi alış-verişinde bulunmak,tartışmak vs. için bir araya gelen insanların seyahat,konaklama toplantı vs. ihtiyaçlarının karşılanması için böyle bir sektör ortaya çıkmış ve bir turizm türü olmuştur

    6. Sayfa
    6Katılan kişi sayısına göre toplantıların sınıflandırılmasıKatılımcı sayısı-50 delegeye kadar50-300 delege300 delege üzeriSeminerKolokyumWorks hopPanelKomisyon TopDenetim Kur.TGenel kurullarKonferanslarSempozyumlarZirveKongrelerGenel Kurullar

    7. Sayfa
    [email protected] sık yapılan toplantı türleri,Meeting,Konferans,Forum,Sempozyum,Seminer,Sempozyum,Seminer,Workshop,Panel,Zirve,Kolokyum,Konvansiyon,Toplantı;Birden fazla insanın ortak amaçlarla bir araya gelmesidir.

    8. Sayfa
    8Meeting;Grup ya da sendikaların bir olayı kınamak veya kutlamak gibi amaçlarla düzenledikleri toplantılar. Siyasi parilerin ve liderlerin düzenlediği açık hava toplantısı. Departman yöneticilerinin personeli bilgilendirmesiKonferans; Mesleki veya teknik (bilim, sanat, ekonomi vb.) alanda herhangi bir konuda, alanında uzman bir kişi tarafından dinleyicilere bilgi vermek amacıyla yapılan uzun, bilgilendirici konuşma türüdür.Daha çok bilimsel ve teknik alanda yapılan ve düzenli bir periyot göstermeyen toplantılardır.

    9. Sayfa
    9

    10. Sayfa
    10Panel;İki veya daha fazla konuşmacının uzmanlık alanlarını yada görüşlerini anlattıkları toplantıdır. Amaç karar vermekten ziyade sorunu çeşitli yönleriyle sohbet havasında tartışmak.Forum;Bir yönetici başkanlığında panelistlerin bir konu hakkında enine boyuna yaptıkları tartışmalardan oluşan toplantılarSempozyum;Bir çok uzmanın bir konu ile ilgili tebliğler sunmasıdır. Bir sempozyum, belirli bir konuda birden fazla panelin yapılmasıyla gerçekleşir. Forumla arasındaki fark şekil şartları açısındandır. Dinleyici katılımı daha az.

    11. Sayfa
    11

    12. Sayfa
    12Seminer;Bilgi ve deneyimin herkes tarafından paylaşılması fikrini kapsar.Büyük boyutlu olduğunda,Forum ya da Sempozyum adını alır.Works hop;Spesifik bir problem için bir araya gelen küçük gruplar.

    13. Sayfa
    [email protected]

    14. Sayfa
    14Zirve;Yüksek seviyedeki resmi görevlilerin katıldıkları toplantılar.Kolokyum;Uzman akademisyenlerin belirli bir konuda konuşmalar yaptıkları ve soruları cevaplandırdıkları toplantılardır.Konvansiyon;İnsanların içlerinde yaşadıkları toplumdan ayrılarak bireysel veya gruplar halinde ortak bir amaç için bir araya gelmeleridir. Bir konu ile ilgili ayrıntılar, kurallar belirlenir.

    15. Sayfa
    [email protected]:Kongre bunların en geniş kapsamlı olanıdır.Büyük bir organizasyonu gerektirir.

    16. Sayfa
    16Kongre TanımıUnsurları,Konu:Belirli bir konudaAmaç:Bilgi alış verişiZaman:kısa ve sınırlandırılmışÇerçeve:kesin bir program

    17. Sayfa
    17

    18. Sayfa
    18Kongreciliğin TarihiKayıtlara göre yapılan ilk kongre 1681 yılında Roma’da Tıp alanında yapılmıştır.Modern anlamda ilk kongre politik alanda 18.07.1914-9.06.1915 tarihleri arasında Viyana’da yapılmış ve en uzun kongre olarak tarihe geçmiştir.

    19. Sayfa
    19Kongreler ve Turizm İlişkisiKongre Turizmi: Kişilerin daimi konakladıkları veya çalıştıkları yerler dışında,uzmanlık gerektiren bilimsel alanlar veya meslek kollarında, belirli bir konuda, bilgi alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelmelerinden ortaya çıkan seyahat, konaklamanın yanı sıra etrafı görmek, öğrenmek, dinlenmek, eğlenmek gibi eğilimleri de taşıyan olay ve ilişkilerin tümüdür.

    20. Sayfa
    20Kongre Turizmi ile Klasik turizm arasında farklar bulunur;Kongre merkezleri, gelişmiş şehir merkezleri veya yakın bölgeleridir.Klasik turizm deki gibi belli zamanlarda yoğunlaşma görülmez.,Ekonomik bakımdan da normal turiste göre delegenin geliri daha yüksektir

    21. Sayfa
    21Kongre Turizminin Diğer Turizm Türleri ile EtkileşimiKongre Turizmi ve Tatil Turizmi;Normal turizmden sezonları ayrıdır.Kongre turizmi ve tatil turizmi İlkbahar ve Sonbahar ayları tercih edilmektedir.

    22. Sayfa
    22Kongre Turizmi ve Kültür Turizmi; Bilimsel fikir alışverişi,tecrübe ve bilgi transferi,yeni bir medeniyet tanıma ”kültür alışverişi” en başta gelen yararlar arasında sayılmaktadır.Kültür bakımından zengin merkezler daha şanslıdır.

    23. Sayfa
    23Kongre Turizmi ve Politik Turizm; Diplomatların ve politikacıların değişik amaçlarla yaptıkları seyahatler.Ekstra yaptıkları harcamalar turizm olarak adlandırılmıştır.

    24. Sayfa
    24Kongre Turizmi ve Lüks Turizm,Hafta Sonu Turizm,Ekonomik Turizm Ekonomik turizm içerisinde yer alan faaliyetler; İş turizmi,İncentive turizm

    25. Sayfa
    25

    26. Sayfa
    26İş turizmi;Bir iş yeri sahibi veya temsilcisinin işle ilgili anlaşmalar yapmak sergi,fuar,kongre gibi toplantılara katılmak üzere en az 24 saatlik kendi şehrinden ya da ülkesinden bir başka şehir veya ülkeye seyahat etmesi sonucunda yeme içme konaklama gibi harcamalarla gittiği ülkenin ekonomisine katkıda bulunmasıdır.

    27. Sayfa
    [email protected]İncentive Turizm; Şirket çalışanları veya şirkete hizmet edenler için bütün masrafları karşılanmak koşuluyla iş ve dinlence amaçlı olarak düzenlenen turistik amaçlı seyahatlerin tümüdür.En çok tercih eden faaliyet kolları;Sigorta,Elektrik-Elektronik malzeme üretimi,Oto,Yedek parça ofis,İnşaat,

    28. Sayfa
    [email protected]

    29. Sayfa
    29İncentive seyahatinde organizasyon boyunca amaç, şirket imajı oluşturmak ve bu imajı pekiştirmek.

    İndir / Download : 73_kongre_ve_fuar_nedir.pptx


    Yorumlar

    Sil