Nedir.Org*
Soru Sor

Kavimler Göçü Sunumları

  • 3
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Kavimler Göçü

    Dosya Adı: Kavimler Göçü Slaytı (Power Point - PPTX)

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    KAVİMLER GÖÇÜ (375)

    2. Sayfa
    4. yüzyılın ortalarında Hunlar, Aral Gölü ile Hazar Denizi arasındaki bölgeden Don ve Volga nehirleri arasındaki bölgeye kaymışlardır.Orta Asya'daki Çin Devleti'nin egemenliğinden kurtulmak için MS 350 yıllarında batıya hareket eden Hun grubu, Volga-Don nehirleri arasında yaşayan Hunların daha batıya göçmelerine neden oldu. O tarihlerde Karadeniz'in kuzeyindeki düzlüklerde Cermen kavimlerinden olan Gotlar yaşamaktaydı. 375 yılında Hunlar, Gotların yaşadıkları bu bölgeye girdi.

    3. Sayfa
    Hunların bu bölgeye yerleşmesiyle daha fazla buralarda yaşayamayan çoğunluğu Cermen olan Vizigotlar, Ostrogotlar, Gotlar, Gepitler ve Vandallar batıya doğru göç etmeye başladılar. Romalıların barbar olarak adlandırdığı bu kavimler önlerine çıkan diğer kavimleri yurtlarından atarak İspanya'ya hatta Kuzey Afrika'ya kadar ilerlediler. Yıllarca süren bu döneme Kavimler Göçü denir.

    4. Sayfa
    NedenleriBüyük Hun Devleti'nin dağılmasından sonra As­ya'nın batısında (Hazar ve Aral Gölü arası) Hunlara katılımların olması, burada çoğalan nüfus ve kabileler arasındaki rekabet ve mücadelelerle daha batıya doğru kaymaya başlamalarıİdil (Volga) ırmağının batısına gelen Hunlar ‘ ın ön­lerine gelen kavimleri yurtlarından çıkartmaya başla­maları (375)Hunların baskısıyla Kavimler Göçü bütün Avrupa'yı etkileyerek, değişik zamanlarda yüzyıllarca de­vam etmiştir.

    5. Sayfa
    Göç YollarıBu nedenlere bağlı olarak yeni yurt bulma düşüncesiyle Ostrogotlar italya'ya, Vizigotlar ispanya 'ya, Vandallar Kuzey Afrika'ya, Franklar Fransa'ya, Germenler Kuzey Avrupa'ya ilerlediler. Böylece Avru­pa'da hızlı bir sosyal, kültürel, siyasal ve dini değiş­me yaşandı.

    6. Sayfa


    7. Sayfa
    SonuçlarıRoma İmparatorluğu M.S. 395’ te ikiye ayrıldı. Batı Roma 476 yılında yıkıldı.Krallıklar etkisini kaybetti, feodal rejim (dere­beylikler önem kazandı.Kilise ve papalık güçlendi, skolastik düşünce önem kazandı.Avrupa devletlerinin (İngiltere, Fransa ve İspanya) temelleri atıldı.Avrupa’da milliyetçilik yayıldı.İlkçağ kapandı, Ortaçağ başladı.Avrupa Hun Devleti kuruldu.

    8. Sayfa
    Avrupa Hun Devleti

    9. Sayfa
    Roma İmparatorluğunun Çöküş Nedenleri1)İmparatorluğun geniş sınırlara ulaşması.2)Askeri birliklerin (lejyon) kendi komutanlarını imparator ilan etmesi ve imparatorların birbirleri ile mücadeleleri3)İç mücadelelerin devleti yıpratması4)Germenlerin ve İranlıların saldırıları5)Kavimler Göçü yani Hun akımlarının Roma topraklarına baskısı

    10. Sayfa


    11. Sayfa
    KAYNAKÇAhttp://www.turkcebilgi.com/ansiklopedi/kavimler_g%C3%B6%C3%A7%C3%BChttp://tr.wikipedia.org/wiki/Kavimler_G%C3%B6%C3%A7%C3%BChttp://www.forumlopedi.net/empty-t21212.0.htmlhttp://www.genbilim.com/content/view/4782/190/

    12. Sayfa
    Hazırlayan: ÖZGE YILMAZ

    İndir / Download : 83_kavimler_göçü_nedir.pptx


    Yorumlar

    Sil