Nedir.Org*
Soru Sor

Origami Sunumları

  • 2
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Origami

    Dosya Adı: Origami Nedir

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    Origamistyle.visibility

    2. Sayfa
    OrigamiOrigaminin başlangıyla ilgili kesin bilgiler olmasa da ilk defa kağıdı icad eden Çinliler tarafından yapıldığı daha sonra Budist rahipler tarafından Japonya’ya getirildiği düşünülmektedir. Gerçek gelişimini Japonya’da gösteren origami ismini bile Japoncadan almıştır. Origami, Japonca "ori" (katlamak) ve "kami" (kağıt) sözcüklerinin birleşiminden meydana gelmiş olup kağıt katlama sanatına verilen addır. Kitap ve onun yapı malzemesi kâğıda saygı Japon geleneklerindendir.

    3. Sayfa
    Genellikle kare kağıt parçalarını kesmeden ve yapıştırıcı kullanmadan, sadece katlayarak, çeşitli canlı ve cansız figürler oluşturarak yapılmakla birlikte, dikdörtgen kağıtlardan, hatta kağıt paralardan yapılan modeller de oldukça fazladır. Kesme işleminin de kullanıldığı türe Krigami denir.

    4. Sayfa


    5. Sayfa
    Origami klasik origami ve parçalı origami olmak üzere iki çeşittir. Klasik origami genellikle tek parça kağıttan yapılır. Çok fazla olmasa da iki veya üç parçanın kullanıldığı klasik origamiyle çeşitli hayvan veya eşya figürleri yapılır.

    6. Sayfa
    Modüler origami olarak da adlandırılan parçalı origami birbirinin benzeri parçaların birleştirilmesiyle oluşturulur ve hayvan veya eşya gibi somut figürlerden çok, üç boyutlu geometrik figürler yapılmasında kullanılır. Parça sayısında bir sınır olmayan parçalı origami tak-çıkar oyuncaklarına benzer ve aynı parçalar kullanılarak birçok değişik figür üretilebilir.

    7. Sayfa


    8. Sayfa


    9. Sayfa


    10. Sayfa


    11. Sayfa
    Origamide genel olarak kare şeklinde kâğıt kullanılsa da kâğıdın şeklinde bir sınırlama yoktur. Günümüzde origaminin birçok değişik türleri ortaya çıkmıştır.

    12. Sayfa
    Mimari Origami

    13. Sayfa


    14. Sayfa


    15. Sayfa
    Pop-up Origami

    16. Sayfa
    Krigami ( Kağıt Kesme Sanatı )

    17. Sayfa


    18. Sayfa


    19. Sayfa
    Modern origami olarak da adlandırılan bu tür origami türlerinde yapıştırma ve kesme serbest bırakılmıştır.Origami'yi krigamiden ayıran özelliği krigaminin simetrik origaminin ise şekil yapma biçimlendirme sanatı olmasıdır.

    20. Sayfa


    21. Sayfa
    İleri Seviye Origami Örnekleri

    22. Sayfa


    23. Sayfa


    24. Sayfa


    25. Sayfa
    Şimdi basit bir örnek deneyelim

    26. Sayfa


    İndir / Download : 64_origami_nedir.pptx


    Yorumlar

    Sil