Nedir.Org*
Soru Sor

Staj Dosyası Nasıl Doldurulur Örnekler Sunumları

  • 2
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Staj Dosyası Nasıl Doldurulur Örnekler

    Dosya Adı: Staj defteri nasıl doldurulur nelere dikkat edilmesi gerekir slayt sunum pptx. Örnek anlatım

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULUR NELERE DİKKAT EDİLİRStaj Dosyası stajın başladığı ilk iş gününden itibaren doldurulmaya başlanır. Staj dosyasının teslim tarihine kadar devam eder.

    2. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyasının her bir sayfası, staj dönemi boyunca her sayfa bir gün olacak şekilde gün gün tarihlendirilir ve numaralandırılır. Tarihler sadece iş günlerini kapsar, hafta sonları ve resmi tatil günleri yazılmaz. Staj tarihlerine dikkat edilerek, tarihler atlanmadan yazılır.

    3. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyasının her bir sayfasına, o gün yapmış olduğunuz işinne olduğunu değil, yaptığınız işlerle ilgili detaylı bilgiler yazmanızgerekmektedir.

    4. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRÖrneğin, “Formları doldurdum” yazmak yerine; Bu formların ne işe yaradığı, işlemin hangi aşamasında kullanıldığı, formda hangi alanların olduğu, hangi alanların nasıl doldurulduğu, nelere dikkat edilmesi gerektiği, formu kimlerin onayladığı, onay sırasında nelere dikkat edildiği gibi bilgiler yazılabilir. Ek olarak, doldurmuş olduğunuz bu formun örnek bir fotokopisini de staj dosyasının ilgili sayfasına yapıştırır ya da ek olarak staj dosyanıza eklerseniz harika olur.

    5. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyasının günlük sayfalar halinde olması, günlük tutar gibi yazılacağı anlamına gelmemektedir. Staj dosyası sayfalarına sadece yapmış olduğunuz işin detayları ile ilgili bilgiler yazmalısınız. Prensip olarak, staj dosyasının her bir sayfasına, o gün içerisinde yaptığınız işlerle ilgili bilgiler yazmanız gerekmektedir.

    6. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRAncak bazen işler bir günde bitmez. Örneğin, tüm staj boyunca sadece bir proje ya da iş ile ilgili çalışmış olabileceğiniz gibi sadece bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Böyle durumlarda günlük değil, belirli bir işin aşamalarını staj sayfalarına gün tarihine bakmaksızın sırasıyla yazabilirsiniz.

    7. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİR Ayrıca bir gün içerisinde birden fazla işte yapmış olabilirsiniz. Bu durumda yapılan her bir işi, ileriki günlere ait sayfalara gönül rahatlığı içerisinde yazabilirsiniz. İşin farklı bir boyutu ise, hiçbir işin yapılmadığı günlerdir. Gerçektende herhangi işin yapılmadığı koca bir gün geçirmiş olabilirsiniz. Ancak bu, staj dosyasının o günkü sayfasını boş bırakacağınız anlamına gelmez.

    8. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRBöyle bir durumda, o güne ait sayfaya daha önceki çalışmalarınızın devamı, çalışma konunuz ile ilgili teorik bilgi, kullandığınız ekipman, cihaz, yazılım ile ilgili bilgi ya da işyeri ile ilgili bilgiler yazabilirsiniz. Ayrıca okul tarafından verilen planlardan yararlanarak orada yer alan konular ile ilgili bilgiler de yazılabilirsiniz. Örneğin yazıcılar konusunun açıklanması gibi…

    9. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİR Staj dosyasının sayfalarını doldururken, yapmış olduğunuz işi, işyeri politikalarına ters düşmeyecek şekilde fotoğraf, şema, çizim, proje, örnek form, fotokopiler gibi ek materyaller ile desteklemeniz gerekir. Bazı işyerlerinde bu tip materyallerin işyeri dışarısına çıkarılması yasak olabilir. Bu nedenle bu tip materyaller için önceden izin almanız gerekebilir.

    10. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİR Mümkünse, o günkü iş ile ilgili materyali uygun büyüklükte kesip ilgili sayfaya bir yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. Eğer eklemek isteğiniz materyal proje, ozalit gibi bir sayfaya yapıştırılamayacak kadar büyükse, bunu uygun bir şekilde katlayıp, bir poşet dosya içerisinde staj dosyanıza ekleyebilirsiniz.

    11. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStajlarda karşılaşılan diğer bir problem ise, rutin (sürekli aynı şeylerin aynı şekilde yapıldığı) işlerdir. Prensip olarak işyerleri, stajyer öğrencileri firmanın farklı departmanlarında dönüşümlü olarak çalıştırması gerekmektedir.Bugün DosyaokudumBugün yazıcı tamiri yaptımBugün yazıcı tamiri yaptımBugün yazıcı tamiri yaptımBugün yazıcı tamiri yaptımBugün DosyaokudumBugün DosyaokudumBugün DosyaokudumSF: 15SF: 16SF: 17SF: 18

    12. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİR Stajyer olmanın gereği de budur zaten. Ancak maalesef bazı işyerleri stajyer öğrencileri bir işçi gibi çalıştırıp sadece ticari amaçları için kullanmaktadır. Eğer bu durumda bir stajyer iseniz, boynunuzu büküp staj boyunca aynı şekilde çalışmak yerine farklı bölümlerde çalışmayı talep etmeli, soru sormalı, bilgi toplamalı ve neyi niçin yaptığınızı sorgulamalısınız. Sonuç olarak, staj yerinde rutin iş yapıyor olmak, staj dosyanızın her bir sayfasına da hep aynı şeyleri yazabileceğiniz anlamına gelmiyor. İşyerinden elde edeceğiniz farklı bilgileri yazabilir, yaptığınız işte kullanmış olduğunuz cihazları, nasıl kullanıldıklarını ayrı ayrı yazabilirsiniz. Ayrıca daha önce de belirtildiği gibi okul tarafından verilen plandan da faydalanabilirsiniz.

    13. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİR Staj dosyanızın her bir sayfasını işyerindeki staj amirinize imzalatıp kaşeleterek onaylatmak zorundasınız, aksi halde onaylanmamış günler stajdan sayılmaz. İşyerindeki staj amirinizin uygun gördüğü şekilde her bir sayfasını ister günlük ister staj sonunda staj dosyasını tamamen doldurduktan sonra toplu bir şekilde onaylatabilirsiniz. Bu konuda öncelikle işyerinizdeki staj amirinizle görüşünüz.

    14. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyası hazırlarken ve hazırlamadan önce şunları dikkate almanız iyi olacaktır; İnsan unutur. Eğer hiçbir not almadan kayıt tutmadan staj dosyanızı staj bittikten sonra yazmayı düşünüyorsanız, staj bittikten sonra yazacak bir şey bulmazsınız. İşlerle ilgili neyi nasıl niçin yaptığınızı notlar alın, fotoğraf çekin, şemaları, diyagramları fotokopi çekin, işle ilgili elde edebildiğiniz her türlü materyali toplayın. Topladığınız materyallerin üzerine tarih atın, hangi işle ilgili, işin hangi aşaması ile ilgili olduğunu gösteren küçük notlar yazın. Aksi halde staj sonunda neyin ne olduğu belli olmayan dev bir dosya yığınıyla karşılaşırsınız.

    15. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyası hazırlarken ve hazırlamadan önce şunları dikkate almanız iyi olacaktır; Soru sorun. Ticari hayatta hiç kimse durduk yerde birine bir şey öğretmeye uğraşmaz. Ola ki biri size bir şeyler öğretmeye çabalıyorsa ona da saygı duyun ve söylediklerini dikkatle dinleyin. Aldığınız yanıtları o an olmasa bile müsait olduğunuz bir anda hemen bir kenara ya da daha iyisi bu iş için ayrılmış bir ajandaya, not defterine yazın. Hafızanıza güvenmeyin. Eğer zamanınız uyuyorsa staj dosyanızı günlük olarak doldurun. Ancak staj dosyanızı kesinlikle işyerinde ve özellikle mesai saatleri içerisinde doldurmaya çalışmayın. Staj dosyanızı iş çıkışı evinizde doldurun.

    16. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRStaj dosyanızı, burada bahsedilen önerileri ve uyarıları dikkate alarak doldurunuz.Baştan savma, çalakalem, özensiz bir şekilde hazırlanan staj dosyaları kabul edilmeyecektir. Stajınız kabul edilmediği takdirde stajınızı tekrar yapmak zorunda kalırsınız. Staj süreci için verilen tarihleri takip edin ve bu tarihlere uyun.Zamanında teslim edilmeyen staj dosyaları işleme alınmayacaktır. Dolayısıyla yine stajınızı tekrar yapmak zorunda kalabilirsiniz.

    17. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRAyrıca stajın, iş hayatına atılan bir adım olduğunu unutmayın. Amirlerinizle iyi geçinin, çevre edinin, iş hayatını tanıyın. Bu size mezuniyet sonrasında birçok kapıların açılmasını kolaylaştıracaktır. Kim bilir belki de staj yaptığınız yerde kariyer basamaklarını çıkabilirsiniz.

    18. Sayfa
    STAJ DEFTERİ NASIL DOLDURULURNELERE DİKKAT EDİLİRSevgili öğrenciler;Her türlü Soru ve Sorunlarda Koordinatör öğretmeninize başvurunuz. Ayrıca Sene başı teslim edilen staj defterinde yapılması gereken işlerin içeriği ve sırası sizlere belirtilmektedir.

    Yorumlar

    Sil