Nedir.Org*
Soru Sor

Depremin Şiddeti Nedir Sunumları

  • 4
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Depremin Şiddeti Nedir

    Dosya Adı: Depremin büyüklüğü ve şiddeti kavramları slayt/sunusu (pptx)

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    DEPREMİN ÖLÇÜLMESİ - BÜYÜKLÜĞÜ - ŞİDDETİDepremin oluşumunu, deprem dalgalarının yeryüzünde ve yer içinde ne şekilde yayıldığını, bununla ilgili ölçü aletlerini, yöntemlerini ve deprem ile ilgili diğer konuları inceleyen bilim dalına sismoloji (deprem bilimi) denir. Bu alanda çalışma yapan depremleri inceleyen bilim insanlarına da sismolog (deprem bilimci) denir.

    2. Sayfa
    Depremin büyüklüğü, deprem sırasında yeraltında oluşantitreşimleri kaydeden sismograf (depremölçer) denilen aletle ölçülür, Richter ölçeği ile de belirlenir. Depremin büyüklüğü arttıkça açığa çıkan enerji miktarı da artar.

    3. Sayfa
    Yer altında meydana gelen herhangi bir depremin, yeryüzündeki bir noktada oluşturduğu yıkım, panik, korku gibi etkilerine depremin şiddeti denir. Depremin şiddeti; depremin büyüklüğüne, odak noktasının derinliğine, zemin yapısına ve yapılan dayanıklılığına bağlı olarak değişir. *Depremin büyüklüğü ile şiddeti aynı anlamagelmemektedir. Depremin büyüklüğü ölçülebilirken (sayısal olarak), depremin şiddeti ölçülemez.(depremin verdiğizararın bir ifadesi olduğundan)

    Yorumlar

    Sil