Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1826 istanbul'da kurulmuştur esnaf denetimi şehir güvenliği vergi denetimi ve göç denetimi ile ilgili görevleri vardır hakkında bilgi verilen kurum hangisidir?

İstanbul'da esnaf denetimi, şehir güvenliği, göç denetimi, vergi denetimi gibi görevleri yerine getirmek amacıyla 1826 yılında aşağıdakilerden hangisi kurulmuştur?
A) Evkaf Nezareti
B) Encümen-i Daniş
C) Darülaceze
D) İhtisap Nezaretil
E) Bab-ı Ali

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-07-28 06:32:45

    Cevap : İstanbul'da esnaf denetimi, şehir güvenliği, göç denetimi, vergi denetimi gibi görevleri yerine getirmek amacıyla 1826 yılında aşağıdakilerden hangisi kurulmuştur?
    A) Evkaf Nezareti
    B) Encümen-i Daniş
    C) Darülaceze
    D) İhtisap Nezareti
    E) Bab-ı Ali

    AÇIKLAMA: İstanbul'da esnaf denetimi, şehir güvenliği, göç denetimi, vergi denetimi gibi görevleri yerine getirmek amacıyla 1826 yılında "D) İhtisap Nezareti" kurulmuştur.

    İhtisap Nezareti, Osmanlı İmparatorluğu'nda vergi tahsilatı ve denetimi gibi görevleri yerine getiren bir daire idi. Aynı zamanda esnaf denetimi ve şehir güvenliği gibi işleri de üzerine alıyordu. Bu daire, İstanbul'da şehir hayatının düzenlenmesi ve vergi toplamanın düzenli bir şekilde yapılması amacıyla kurulmuştu. Ancak, zamanla bu daire diğer kurumlarla birleştirilerek yapılanma değişikliğine uğramıştır.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.