Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Egitimin arttirilmasinda akademik calismalar

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz.

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-02-29 09:20:44

    Cevap : Bilim akademik çalışmaların bir ürünüdür. Eğitiminde bilimsel kaynaklara dayandırılması eğitimin kalitesi açısından çok önemlidir. Çünkü sanatsal bir eğitim dahi alacak olursak bilimsel bilgi örneğin resim eğitimi alıyoruz diyelim renkleri, o renklerin hangi renklerin karışımıyla elde edildiğini, renklerin psikolojik etkilerini, kullanılan malzemeyi, malzemenin cinsini bilmesi ona yapacağı sanat konusunda derin bilgiler katacaktır.

    Günümüzde resim ve grafikler artık digital ortama taşınmışken tüm digital ürünleri ve yapabildiklerini bilmeniz gerekir ki bu sanat veya zanaat bilgisinden çok teknolojik yani akademik bilgi gerektir. Artık digital bir çağdayız ve her meslek ve her eğitim digital yöntemleri içermek durumundadır. Gelişen teknoloji bilimin ürünüdür, bilimse akademik çalışmaların ürünüdür. Yani teknolojiyi anlayabilmek için akademik olarak bizimde eğitim almış olmamıza bağlıdır. Özellikle günümüzde akademik eğitim içermeyen her bilgi eksik bir bilgidir.

    Geleneksel bir zanaat bile icra edecek olsanız o sanatınızı insanlara artık digital bir yöntemle insanlara aktaracaksınız. Bugün pazar esnafı bile belediyecelerce eğitime alınarak psikoloji, davranış ve empati eğitimleri alıyorlar ki bunlar akademik eğitimlerdir. Yani akademik bilgi içermeyen eğitim günümüzde yaşadığımız çağı yetersiz bir eğitim olacaktır.

    Buraya kadar akademik bilginin bize veya mesleğimize nasıl gerekli olduğunu anlattık asıl önemli olan akademik bilginin yani akademik bakış açısının bizim hayata bakış açımıza neler katacağıdır aslında en önemlisi budur. Hani çin atasözü der ya "balık tutup vermek yerine, balık tutmayı öğretin" diye aslında eğitimde öğreneceğimiz bilgiden ziyade bilgiye nasıl bakmamız gerektiğini öğrenmek çok daha önemlidir. Yani bakış açısı öğrenmek. Akademik bakış açısıda öğrenmemiz gereken en önemli bakış açısıdır çünkü doğanın, dünyanın, evrenin nasıl işlediğini ancak bu bakış açısıyla öğrenebiliriz. Akademik bakış açısını nedenleri ve sonuçları belirli koşul ve şartlara göre değerlendirmektir. Yani bilimin yöntemidir. Bilimsel düşünceye sahip olmak hayatımızdaki başarının da anahtarını oluşturcaktır. Bunun faydasını hem insan ilişkilerimizde, hem derslerimizde, hem işlerimizde yani hayatımızın geri kalanında kullabiliriz. Yani bir adaya düşsek orda hangi iklim olduğunu, hangi bitkileirn yetiştiğini, neler yiyip neleri yiyemeceğimizi az çok biliriz. Veya empati yaparak karşımızdaki insana daha saygılı, anlayışlı davranabiliriz. Koşulların bize neler dayatabilceğini biliriz. Kutuplarda neler yapılması gerektiğini bilebiliriz yani akademik bilgi karşılacağımız her türlü sorunu bilimin ışığı ve yöntemlerini kullanarak üstesinden gelmemizi sağlar. 

    Bilimin bugün nerelere geldiğini görüyorsunuz daha dün dünyanın tepsi şeklinde olduğunu düşünen insanların gündelik hayatın bilgisinden şu an marsta koloniler kurmayı planlayan akademik bilimsel bilgisine geçmiş durumdayız. Yani artık öyle bir çağdayız ki en usta zanaatkarın yaptığı işçiliği, bir robot saniyeler içerisinde yüzlercesini yapmakta. Elbette geleneksel yöntemlerinizi korumalıyız ama modern yöntemleri öğrenmeden ne birey, ne ülke, ne de insanlık olarak başarılı olma ihtimalimiz yok.

    Atatürk'ünde dediği gibi "hayatta en hakiki mürşit ilimdir." Yani en doğru yol gösterici bilimdir ve geleceğimizi yaratan eğitim sistemi bilimin aydınlığında ilerlemelidir. Bununda en iyi yolu eğitim sistemimizin akademik olmasıdır.

    Başarılar..

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-02-29 08:50:30

    Cevap : Nitelik arttırmak demek içeriği kuvvetlendirmek ve daha sağlam hale getirmek demektir.Bir şeyin niteliğini arttırmak ise o şeyi etkileyen tüm etmenlerin niteliğini arttırmak ile olur.Örneğin; daha nitelikli bir bina inşa etmek istiyorsan önce tuğla, tahta, demir ve çimentonun kalitesini arttırman, inşaat çalışanlarını daha iyi hale getirmen gerekir.

    Eğitimde de nitelik arttırmak yani daha kaliteli bir eğitim oluşturabilmek için öncelikle eğitici konumundakilerin bilgi düzeyini, psikomotor becerilerini ve duyuşsal etkileşimini arttırmak gerekir.Bunun akabinde kaynakları, akademik düzeyi daha iyi ve sağlam kimselerce tekrar yazma, ekleme veya gereksiz bilgiyi eksiltme ile kuvvetlendirmek gerekir.Akademik çalışmalar, seminerler ve eğitim, eğitimin niteliğini arttırmanın başlıca yollarından en önemlileridir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.