Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Kulaktan su sesi gelmesi

Kulaktan su sesi gelmesi sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-11-17 09:26:51

    Cevap :

    Kulaktan su sesi gelmesi, genellikle kulak kiri, kulak enfeksiyonu veya orta kulak sıvısı gibi nedenlerle ortaya çıkabilen bir durumdur. Bu sesler, suyun akması, uğultu, vızıltı, ıslık veya zil sesi gibi farklı şekillerde olabilir.

    Kulak kiri, kulak kanalını dolduran ve işitme kaybına, kulakta basınca ve su sesi gelmesine neden olabilen bir maddedir. Kulak kirini çıkarmak için, kulak temizliği için tasarlanmış kulak pamuğu veya kulak çubuğu kullanmak yerine, bir kulak doktoruna başvurmanız önerilir.

    Kulak enfeksiyonu, kulak kanalını veya orta kulağı etkileyen bir enfeksiyondur. Kulak enfeksiyonları, kulakta ağrı, kızarıklık, şişlik ve su sesi gelmesine neden olabilir. Kulak enfeksiyonu belirtileriniz varsa, bir kulak doktoruna başvurmanız gerekir.

    Orta kulak sıvısı, orta kulağı dolduran ve işitme kaybına, kulakta basınca ve su sesi gelmesine neden olabilen bir sıvıdır. Orta kulak sıvısı, genellikle soğuk algınlığı veya grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonları sonrasında ortaya çıkar. Orta kulak sıvınız varsa, bir kulak doktoruna başvurmanız gerekir.

    Kulaktan su sesi gelmesi, aşağıdaki nedenlerle de ortaya çıkabilir:

    1. Meniere hastalığı, iç kulakta sıvı basıncında artışa neden olan bir durumdur. Meniere hastalığı, kulakta çınlama, baş dönmesi ve kulakta basınca neden olabilir.
    2. Tinnitus, kulak çınlaması olarak da bilinen, kulakta duyulan sürekli veya aralıklı seslerdir. Tinnitus, genellikle işitme kaybı, kulak enfeksiyonu veya iç kulak hasarı gibi nedenlerle ortaya çıkar.
    3. Otoskleroz, orta kulakta kemiklerin sertleşmesine neden olan bir durumdur. Otoskleroz, kulakta çınlama, işitme kaybı ve kulakta basınca neden olabilir.
    4. Allerji, burun tıkanıklığına ve kulak tıkanıklığına neden olabilir. Bu durum, kulakta su sesi gelmesine neden olabilir.

    Kulaktan su sesi gelmesi durumunda, semptomlarınızın ciddiyetine ve nedenine bağlı olarak, aşağıdaki tedaviler uygulanabilir:

    1. Kulak kiri, bir kulak doktoru tarafından temizlenebilir.
    2. Kulak enfeksiyonu, antibiyotik veya antifungal ilaçlarla tedavi edilebilir.
    3. Orta kulak sıvısı, genellikle kendiliğinden geçer. Ancak, sıvı 2 ila 3 haftadan fazla sürerse, bir kulak doktoru tarafından kulak zarına delik açılarak tedavi edilebilir.
    4. Meniere hastalığı, genellikle ilaçlarla tedavi edilir. Ancak, bazı durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir.
    5. Tinnitus, genellikle ilaçlarla tedavi edilir. Ancak, bazı durumlarda cerrahi müdahale veya işitme cihazları gerekebilir.
    6. Otoskleroz, genellikle cerrahi müdahale ile tedavi edilir.
    7. Allerji, antihistaminikler veya diğer ilaçlar ile tedavi edilebilir.

    Kulaktan su sesi gelmesinin ciddi bir durumun belirtisi olabileceğinden, semptomlarınız varsa bir kulak doktoruna başvurmanız önemlidir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-11-17 09:27:08

    Cevap :

    Kulaktan su sesi gelmesi, tinnitus olarak adlandırılan bir durumu ifade eder. Tinnitus, kafamızın içinden veya kulaklarımızdan duyduğumuz çınlama, vızıltı, şıpıltı, akarsu sesi, zil sesi gibi sesler için kullanılan bir terimdir. Bu sesler bir kulaktan veya her ikisinden geliyor gibi hissedilebilir. Kulaktan ses gelmesi veya kulak çınlaması sürekli veya aralıklı bir şekilde olabilir. Tinnitus genellikle yaşlı bireylerde görülse de her yaş grubunda ortaya çıkabilir. İşitme kaybı veya diğer kulak problemleri olan bireylerde daha yaygın olarak görülür. Ancak, normal işiten bireylerde de görülebilir.

    Kulaktan su sesi gelmesi veya kulak çınlaması tedavi edilebilir bir durum değildir, ancak semptomları hafifletmek için bazı yöntemler kullanılabilir. İşitme cihazları, işitme kaybı ile birlikte olan kulak çınlamalarının tedavisinde önemli fayda sağlar. Kulaklıkla kullanılan ses kaynakları da kulak çınlamasının rahatlamasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bazı durumlarda tinnitusun altında yatan temel nedenin tedavi edilmesi gerekebilir.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.