Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Milli kültürümüze nasıl sahip çıkmalıyız

Milli kültürü geliştirmek ve korumak için Milli kültürümüze nasıl sahip çıkmalıyız

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hypatia

    • 2015-05-25 11:34:01

    Cevap : Kültürel değerlerimize sahip çıkmanın en iyi yolu gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve gençleri bu konuda bilinçlendirmektir. Okullarda ve çeşitli faaliyet alanlarındaeğlenceli ve bilgilendirici çalışmalar yapılırsa gençlerimiz bu konuda daha bilinçli hale gelecektir. Bunun bir diğer yolu elimizde bulunan tarihi değerlere sanatsal ve mimari eserlere sahip çıkarak dış ülkelerde bunların tanıtımını yapmaktır. Yurt dışında bulunan önemli eserlerimizi geri almak için de ilgili birimlere başvurulmalı ve bunların tekrar yurda dönmesi için gerekli uğraş verilmelidir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ugur

    • 2015-05-24 09:01:02

    Cevap : Geçmişini unutan ve kültürel mirasını gelecek kuşaklara aktaramayan milletler ve toplumlar çok çabuk bir şekilde başka kültürlerin etkisine girerek, kendi kültürlerini kaybedecek ve kültürsüz kalmaya namzet olacaklardır. Geçmiş kültürün güzelliklerini yarınlara taşımadan, modern kültüre entegre olmaya çalışan ve bu hızlı gelişim ve değişim sürecinin dengesini kuramayan fert ve toplumlar, geçmişinden uzak kalışın ve yeni olana ayak uyduramayışın faturasını acı bir şekilde ödeyeceklerdir. Çünkü; ne oralı, ne buralı olabilen bir ara kültür oluşacaktır.

    Biz kendi kültürümüze kendi değerlerimize sahip çıktıkça o kadar güçlü oluruz. Kendi kültürüne kendi değerlerine sahip çıkamayan bir milletin başkalarıyla müzakere etmesi ve güçlü olması düşünülemez.

    Kültürüne sahip çıkan bir millet, kendi içindeki dayanışması ile her türlüğü zorluğu aşmayı bilecektir. 
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-05-25 11:33:22

    Cevap : 1- Yıllardan beri halk kültürü konusunda ülkemizde kişi, kurum, kuruluş ve üniversitelerin ilgili bölümlerince çok değerli derleme ve araştırmalar yapılmaktadır. Ancak Türkiye'de halk kültürü ve folklor çalışmaları çok eskilere dayanmadığı için doğal olarak yöntem farklılıkları görülmektedir. Bu alanda belirlenecek ortak yöntemlerle gerçekleştirilecek benzer çalışmalar arasında karşılaştırma yöntemiyle halk kültürünün ortak yönleri ortaya konabilir ileride yapılacak bu tür çalışmalarda, toplanan, araştırmaları ürünlerin ne ölçüde milli ne ölçüde evrensel oldukları, geleneği taşıma ve yansıtma yüzdeleri ortaya çıkacaktır. Kültürel değişim ve gelişim bakış açısıyla sistematik inceleme ve tahlil yapılmadan sezgi ve izlenme yoluyla çözümlemeye ve anlamaya çalışan bir yöntemle yapılacak çalışmalar eksik kalacaktır.
     
    2- Milli kültürün biçimlenmesinde, halk kültürünün önemi büyüktür. Halk kültürü ürünlerine eğitimin her kademesinde yer verilerek tanıtılmalı ve sevdirilmelidir. Konu ve örnek seçimlerinde yaş grupları esas alınmalıdır.
     
    3- Halk kültürünü ülkeye ve dünyaya tanıtma çalışmaları kültür politikaları doğrultusunda yönlendirilmelidir. Bireysel gayretler, yerel kurum ve kuruluşların iyi niyetle yaptıkları çalışmalar desteklenip amaca uygun duruma gelmesi sağlanmalıdır.
     
    4- Ülke çapında kurum ve kuruluşların yaptıkları seminer sempozyum, kongre vb. gibi çalışmalar bir takvime yayılıp desteklenmeli, bildirilerin basılması sağlanmalıdır. Çalışmaların takvimi duyurulmalıdır.
     
    5- Halk kültürü ve halk edebiyatı ürünleri Türk ruhunun ve dünyaya bakışının en çok yansıtıldığı ürünlerdir. Bu ürünleri;
    a)    Çocuk kitapları
    b)    ilk gençlik kitapları
    c)    Gençlik kitapları
    d)    Halk kitapları
    e)    Bilimsel yayınlar
    sınıflamasıyla seri halinde yayınlanmalıdır.
     
    6- Halk kültürü ve halk edebiyatıyla ilgili çalışmaların biyografileri ve bibliyografik künyeleri çıkarılarak bu alanda çalışanlar ve yapılan, süren çalışmalar duyurulmalıdır.
     
    7- Her öğrenim kademesi için kültür sözlüğü, kültür ansiklopedisi, kültür tarihi eserleri yayınlanmalıdır.
     
    8- Maddi kültür varlıkları her yıl yok olmaktadır. İl Kültür Müdürlükleri kanalıyla köy köy yapılacak taramayla yeni bir envanter çıkarılmalıdır. Bağış ve satın alma yoluyla eşyalar, kurulacak örnek köylerde sergilenmelidir.
     
    9- Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı yayınları üniversitelerin kütüphanelerine gönderilerek araştırmacıların yararlanmasına sunulmalıdır.
     
    10- Üniversitelerde yaptırılan halk kültürü ve halk edebiyatı konulu yüksek lisans ve doktora tezleri bastırılmalıdır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.