Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Reflekslerle ögrenme arasında farklılık ve benzerlik var mıdır yok mudur (kaynagınıda yazarsanız)

kaynagınıda yazarsanız sevınırım

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2016-02-26 14:59:12

    Cevap : Ben gülperiye katılmıyorum Evet refleks bir öğrenme çeşitidir.
    REFLEKS: Doğuştan getirilen, belli bir uyarıcıya gösterilen, oldukça hızlı, tutarlı ve basit davranışlardır. Örn:Dizimize vurulduğu zaman ayağımızı kaldırırız. Tanımda vurgulanan özellikler bu örnek üzerinde kolayca gösterilebilir. Þ * Doğuştan getirilmiştir = Kimseye ayağını kaldırmak öğretilmemiştir. * Belli bir uyarıcı vardır = İlla ki dizinin o noktasına vurulması gerekir. Eğer o nokta dışında bir yere vurulursa, istenilen davranış ortaya çıkmaz, olsa olsa organizmanın canı acır. * Belli bir davranıştır = İllaki o ayağınızın kalkması gerekir, komedi filminde oynanmıyorsa, öbür ayak veya kol kalkmaz. * Basit bir davranıştır = Ayağınızı kaldırmanız için bir tek kas hareketinden oluşan bir eylemi gerçekleştirmeniz gerekir. Refleksin belirtilmesi gereken diğer bir özelliği de ertelenebilmesi ama engellenememesidir. Refleksin ortaya çıkması, organizma kendini zorladığında bir süre ertelenebilir, ama engellenemez, organizma rahatladığı ilk anda REFLEKS ortaya çıkar.

    Kaynak istemişsin aşağıda linkini veriyorum zaten linktende anlayabileceğin gibi refleks öğrenme ile ilgili temel kavramlar arasında başarılar:
    https://www.webdersanesi.com/dersler/egitim-bilimleri-ogrenme-psikolojisi/ogrenme-ile-ilgili-temel-kavramlar/95

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Ödevci_8

    • 2016-02-26 14:51:23

    Cevap : İnsan yavrusu, çok sayıda refleksle doğar. Bu refleksler, çevresine uyum sağlamasına yardım eder. Çevresindeki dünya ile ilgili hiçbir yaşantıya sahip olmayan bebeğin davranışlarını refleksler yönetir. Ancak bebek, biyolojik olarak olgunlaştıkça ve çevresiyle etkileşimleri sonucu yaşantı kazandıkça, refleksler değişikliğe uğrar. Refleksler, çocuğun çevresine uyum sağlamasına yardım konusunda yerlerini, bilinçli, karmaşık hareketlere bırakırlar. Burada önemli olan nokta; bilişsel gelişimde ilerleme olabilmesi için organizmanın biyolojik olgunluğa erişmesi ve çevresiyle etkileşimleri sonucu yaşantı kazanması gerektiğidir. Bilişsel gelişim, olgunlaşma ve yaşantı kazanma arasındaki sürekli etkileşimin bir ürünüdür. Piaget’nin, bilişsel gelişimde olduğu kadar, diğer gelişim alanlarında da etkili olduğuna inandığı diğer bir ilke de uyumdur.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Gülperi

    • 2016-02-26 14:55:26

    Cevap : Refleks: Doğuştan getirilen, basit, belli bir uyarıcısı olan, otomatik ve ani tepkilere denir.

    Ör: Göz kırpmak, dize vurulduğu zaman ayağın kalkması.

    Butanıma göre refleks davranıış geliştirmek yani öğrenmek değil daha çok içgüdüsel olarak davranış geliştirmektir. Örneğin pavlovun köpeklerin zil seslerine salya akıtması şartlı refleks demiştir. Ama işte bu şartlı bir davranış geliştirmedir öğrenme demek ne kadar doğru olur bilemedim :)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.