Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Toplumda iş bolumu yapmak bizlere ne kazandırır

Toplumda iş bolumu yapmanın bizlere kazandırdıkları nelerdir ?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Admin

    • 2015-10-07 12:53:24

    Cevap : İş bölümü yaparak zamandan, enerjiden, kaynaklardan kazanırız. Örneğin birisi tarımla, birisi hayvancılıkla, birisi ticaretle birisi bilimle, birisi madencilikle ilgilenir böylece herkes kendi işince uzmanlaşır uzmanlaşma daha iyi kalite ürün getirir. Ve kaliteli ürün gelişmeyi ilerlemeyi beraberinde getirir. Düşünün biris hem madenci hem çifçi hem bilim adamı olabilir mi. gününün yarasını tarıma diğer yarısını bilime ayırsa ne kadar başarılı olur ne kadar uzmanlaşır. Bu nedenle işbilirliği çok önemlidir. Herken kendine uygun olan sevdiği işi yapar böylece toplumun ihtiyacı olan şeyleri kendince karşılar ve insanlar hem ihtiyaçları karşılayımda hemde gelişirler. Karışıklıklar yaşanmaz.

    Birlikten kuvvet doğar derler bu söz doğrudur. Herkes işin bir kısmını yaparak o işin yapılmasını kolaylaştırır. Örneğin bir çocuk parkı yapılacak demirci salıncağı yapar, çiftçi çimlerini eker, bilim adamı çocukarın zarar görmemesi için bu aletleri ayarlar vs vs.. El birliğiyle herşey çözülür. İşte toplumunda beslenme, barınma, hayatı kolaylaştıracak teknolojilere ihtiyacı var ve bunları o toplum işbiirliği içinde herkes kendine uygun işi yaparak karşılayabilir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Admin

    • 2015-10-07 13:00:08

    Cevap : Toplumsal hayatta işbölümü şu şekilde yapılır insanların herşeyi birden kendi başına yapması mümkün değildir bu nedenle örneğin birisi marangozsa aynı zamanda demir ustası olamaz veya çiftçi veya bilimadamı. Toplumda herkes yatkın olduğu işi yaparken diğer insanların yaptıklarına ihtiyaç duyarlar. Bir demir ustası demir ham maddesi için madenciye ihtiyaç duyar mesela, lokanta sahibi tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçiye ihtiyaç duyar. Herkes farklı konularda uzmanlaşarak toplumun ihtiyaç duyduğu şeyleri o topluma sağlaması gerekir yani toplum kendi ihtiyaçına yönelik olarak iş gücünü yaratır ve bu iş güçleri diğer iş güçlerinin yardımı ve işbirliğiyle topluma yararlı hale gelir.

    Bunun dışında toplum ortak yönlerini gözeterek zaten işbölümlerini yaratır mesela bir köyde camii ihtiyacı var o köy halkı işbirliği içinde kendi camini kendisi yaratır. Mesala çocuklar için ortak alan lazımdır o mahalle insanları birleşerek ve işbirliği yaparak bu alanları yaratabilir. Ya da misafirhane lazımdır herkes kendi evinden bir kaç eşya bulup getirirek yeni bir yer yaratılabilir. Yine düğünler buna güzel örneklerdir aileler, arkadaşlar, komşular birayaya gelerek herkes farklı birşey üstlenerek o düğünü yapar ve yeni evli çiftin evi kurulur. Büyük şehirlerde buna örnekler ise yardımlaşma dernekleri, sivil toplum kuruluşlarıdır. Mesela kızılay herkes yardım eder ihtiyacı olana o yardım gider veya kan verir ihtiyaç sahibi hastaya iletilir belkide biz o yardımın kime gittiğini bile bilmeyiz. Mesela tema vakfı çevreyi ağaçlarımızı korumak için yardım ederiz hep birlikte gider ağaç dikeriz. Başka örnek depremde zarar gören insanlara diğer insanların yardım etmesi, evine alması, yıkıntılarda kurtarma çalışmaları, yiyecek vermesi, para yardımları toplanması. İşte bunların hepsi toplumsal işbiriliğine, yardımlaşma ve dayanışmaya örneklerdir.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.