Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Ülkemize zorunlu göç etmiş farklı kulturdeki insanların yaşam şekilleri

Ülkemize zorunlu göç etmiş farklı kulturdeki insanların yaşam şekilleri sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-04-30 18:01:11

    Cevap : Ülkemize zorunlu göç etmiş farklı kulturdeki insanların yaşam şekilleri:

    Tarih boyunca uygarlıklar çeşitli sebeplerden  yaşadıkları yerleri terkedip başka yerlere gitmişlerdir. Bunun bir çok nedeni vardır; iç karışıklıklar ekonomik şartlar bazen salgın hastalıklar bazen iklim koşulları eğitim olanakları iş imkanları. Sadece uygarlıklar mı göç etti elbette hayır daha küçük birimler aileler sülaleler şeklinde küçük kitlesel hareketlerde görülüyor. Bugün halen yaşanan göçlere bakılınca insanların kültür yapılarıda etkileniyor. Her ülkenin bir takım yaşam koşulları toplumsal hayatı düzenleyen bir takım hukuk kuralları var. Elbette adapte olmak kolay olmuyor. Alışıla gelmiş alışkanlıkları terketmek , Dil, din, gelenek görenekler vb birçok şeye ayak uydurmak zaman alıyor. Bütün bu yaşananlar gittiğiniz yerle de alakalı gelişmiş ve özgür bir ülkede kendi kültürünüz pek tabi yaşatabilirsiniz. Lakin yabancı insanlara karşı ön yargılı ve baskıcı bir toplulukla aynı yerde yaşıyorsanız zamanla asimile olmakla ya da yine bi göç ile karşı karşıya kalacaksınızdır.

    Zorunlu göç durumu her zaman psikolojik travmalara gebe. Zira mülteci alıştığı çevreyi, uzun yıllar topladığı eşyalarını, kendi evini, alıştığı arkadaş çevresini ve komşularını kaybediyor. Zorunlu göçmen bir anda kendini farklı bir dünyada buluveriyor. Burada ona göre hem iklim farklı, hem gökyüzü, hatta koku bile. Uzun yıllar topladığın serveti kaybetmek, evini kaybetmek-büyük maddi kayıplara sebep olur ki, bu da daha sonra elde olmadan ciddi psikolojik travmaya dönüşür. İnsan belirsizlik içinde kendini buluverir, kendi içinde çatışma haline girer, kişiliği darbe almıştır, hayatı anlamını yitirir, bununda akabinde depresyon hali gelir. Bu gibi durumlarda insanların bir şok yaşama olasılığı çok yüksek. Bu duygusal travma veya kültür şoku şeklinde kendini gösterebilir.

    Dünyada kötülükler çoğaldıkça insanlar huzur bulabilmek adına canları pahasına topraklarını terk etmek zorunda kalıyor. Kimi zengin bir ülkede iş bulup memleketinde ailesine bakmak için kaçıyor, kimi tüm ailesini toplayıp hayatlarını kurtarabilmek için.
    Kısacası yaşıyorlar yaşamak denirse. Elbette bir kesim refah içinde  olurken bi kesimde ayakta kalma mücadelesi veriyor.

    zorunlu göç

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.