Nedir.Org
  • 1
Soruya Dön

Dosya : 60_gunes-sistemi.pptx Sunusu

İlgili Soru : Güneş sistemi konulu bir araştırma yapınız elde ettiğiniz bilgileri aşağıya yazıp görselle

Aşağıdan bu sunuya ön izleme yapabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Önizleme:

Sunum İçeriği

1. Sayfa
Güneş Sistemi

2. Sayfa
Güneş SistemiTanım: Güneş, 8 gezegen ve bunların uyduları (Güneş’ten uzaklık sırasına göre: Merkür, Venüs, Dünya, Mars, Jüpiter, Satürn, Uranüs ve Neptün)Cüce gezegenler ve bunların uyduları (Ceres, Pluto ve Eris gibi)Güneş sisteminin küçük nesneleri (Asteroidler – küçük gezegenler, Neptün ötesi küçük cisimler – Kuiper Kuşağı ve Oort Bulutu, kuyruklu yıldızlar ve meteorlar)Gezegenler arası gaz ve tozGüneş sisteminin sınırı Güneş’in çekim etkisinin son bulduğu yerOort BulutuKuiper Kuşağıhttps://commons.wikimedia.orgstyle.visibility

3. Sayfa


4. Sayfa


5. Sayfa


6. Sayfa


7. Sayfa
Gezegenlerin kendi eksenleri etrafındaki dönme yönleri

8. Sayfa
https://knowyourmeme.com

9. Sayfa
Yer Benzeri (Karasal) Gezegenlerhttps://www.space.com

10. Sayfa
Gezegen Kesitleri (Yer benzeri) İç (katı) Çekirdek Dış (sıvı) Çekirdek Manto Kabuk

11. Sayfa
MERKÜRKütlesi küçük olduğundan (yüzey çekim ivmesi de çok küçüktür) atmosferini tutamamıştır. Bu yüzden gece ile gündüz arasındaki sıcaklık farkı 500-600 °K dir (bu değer 320 °C, Dünya’da ise aynı fark 6-7 °C). Güneş etrafında dolanma dönemi 88 gün, kendi ekseni etrafında dönme süresi 59 gündür. Yüzeyi çarpışma kraterleri ile kaplıdır. Çekirdek kısmı çok büyüktür. Doğal uydusu bulunmamaktadır.

12. Sayfa
Merkür Ay https://www.space.comhttps://www.space.comstyle.visibilityppt_xppt_y

13. Sayfa
VENÜSGökyüzünün en parlak üçüncü cismidir. “Akşam yıldızı” ve “Sabah yıldızı” (çoban yıldızı) olarak isimlendirilir. Kütle ve boyut bakımından Dünya’ya çok benzer. Kendi etrafında çok yavaş ve ters döner. Çok yoğun atmosfere sahiptir, bu nedenle (i) Merkür’den daha sıcaktır (460 °C), (ii) çok parlak görülür. Atmosferi kükürt ve karbondioksit içerir. Yüzeyi dağlar (12 bin m, Maxwell Dağı), büyük vadiler, çarpma kraterleri ve aktif yanardağlara sahiptir. Ancak yüzeyinin %80 ninden fazlası düzlüktür. Kendi çevresinde dönmesi (243 gün), Güneş etrafında dolanmasından (224 gün) daha uzundur! Doğal uydusu yoktur.

14. Sayfa
https://www.space.comhttps://www.nhm.ac.uk

15. Sayfa
https://gizmodo.com

16. Sayfa
Korkunç “sera etkisi” Yeryüzündeki C2O etkisine benziyor ama 30K. Bu, olasılıkla H2O nun buharlaşmasına neden oldu. Image credit: © 2011 Pearson Education.

17. Sayfa
DÜNYAGüneş’e olan uzaklığı, suyun sıvı halde bulunmasına olanak tanımaktadır (ayrıca atmosfer basıncı ve yüzey çekim ivmesi de uygundur). Atmosferinin %78 i azot, %21 i oksijendir. Demirce zengin merkezi çekirdeği saran dış çekirdek erimiş yarı sıvı madenlerden oluşur. Bu sıvının hareketi nedeniyle elektrik akımı ve manyetik alan oluşur.

18. Sayfa
https://www.shutterstock.com

19. Sayfa
https://www.sciencemag.org

20. Sayfa
MARSYer’in yarısı boyutundadır. Toprağı demir yönünden zengindir. Yüzeyinde derin ve uzun kanyonlar ve kraterlerin yanında çok büyük yanardağlar bulunmaktadır. 27 bin m yüksekliğindeki “Olympus Mars”, güneş sisteminin en yüksek dağıdır. Kutuplarda görülen beyaz başlıklar, donmuş karbondioksit gazıdır, az miktarda su buzu da vardır. Ortalama yüzey sıcaklığı 218 ° K dir. Ekvatoru yörünge düzlemine göre 23° 59’ eğiktir. Ayrıca dönme süresi 23 saat 37 dakikadır. Mars yılı 687 gündür. İki tane uydusu vardır (Phobos ve Deimos).

21. Sayfa
Mars’ın Uzaydan ve Dünya’dan görünüşü. En düşük ısı kutuplarda (160 °K ~ -110 °C). Ortalama sıcaklığı -55 °C.

22. Sayfa


23. Sayfa
Olympus Dağı Güneş Sisteminin en büyük yanar-dağı Yüksekliği 25 km!Marineris Vadisi Güneş Sisteminin en büyük vadisi Uzunluğu 4000 km Sağ üstte Grand Canyon

24. Sayfa
Heryerde Sıvı suyun varlığını kanıtlayan aşınmalar!“Çıkış” kanalı, sel bölgesi “Sızıntı” kanalı, nehir deltası görüntüsünde Yerdekine benzer fakat susuz pek çok görüntü

25. Sayfa
Uydularının ikisi de küresel değil, daha çok patatese benzemektedir. Phobos Deimos
















Arama
Menü
Kapat
Hareket Dökümü