Nedir.Org*
Soru Sor

Perspektif Sunumları

  • 7
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Perspektif

    Dosya Adı: perspektif

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    Perspektif nedir

    2. Sayfa
    Perspektif, doğadaki iki boyutlu ya da üç boyutlu cisimlerin bizden uzaklaştıkça küçülmüş ve renklerinin solmuş gibi görünmesine perspektif denir. Daha detaylı bir tanım yapmamız gerekirse; bir nesnenin bir bakışta üç yüzünü birden görmeye ya da üç boyutlu hacimsel bir nesneyi bir düzlem üzerinde çeşitli çizgisel anlatım yolları ile oluşturulan resimleme yöntemine perspektif denir.

    3. Sayfa
    Kural: Yakın olan cisimler uzaktakinden daha büyük ve ayrıntılı gözükürler.

    4. Sayfa
    Perspektif nesnelerin göze olan uzaklığına ve yakınlığına, göz hizasından aşağıda ve yukarıda oluşuna göre çizgi, yüzey, renk değişikliklerini kolayca çizmeye ve ifade etmeye yarayan ölçü ve oran sanatıdır.

    5. Sayfa
    Perspektif Çeşitleri

    6. Sayfa
    1- Çizgi PerspektifiParalel çizgilerin sonsuzda birleşmesi yani küçülmesidir.2- Renk PerspektifiIşık değiştikçe ve cisimler bizden uzaklaştıkça renkleri değişim göstermesine denir.Perspektifte ufuk çizgisi ( zemin çizgisi ), ufuk düzlemi, görme noktası(esas nokta), karşıdan görünen çizgiler, kaçış noktları, kaçan çizgiler gibi tanımlar yer alır. a

    7. Sayfa
    Perspektifte Kavramlar

    8. Sayfa
    1. Üç boyutElle tutulur, hacimsel nesnelerin en, boy ve yükseklikleri vardır. Buna üç boyut denir. Bir küp üç boyutludur. Kare iki boyutludur.2. İz DüşümBir nesnenin bir düzlem üzerine düşürülen görüntüsüne iz düşüm denir. Bir nesneye ışık verildiğinde bir düzlem üzerine gölgesi düşer bu gölge o nesnenin iz düşümüdür. Nesneye önden ışık verildiğinde ön görüntüsünün iz düşümü oluşurken üstten ışık verildiğinde üst görünüş iz düşümü, yandan ışık verildiğinde yan görünüş izdüşümü oluşur.3. Bakış NoktasıPerspektifi çizilecek nesneye bakmak amacı ile durulan sabit noktaya (Gözlemcinin gözünün bulunduğu noktaya) bakış noktası denir.

    İndir / Download : 23_perspektif.pptx


    Yorumlar

    Sil