Nedir.Org*
Soru Sor

Hipotez Sunumları

  • 2
    5 yıl önce
    İlgili Yazı: Hipotez

    Dosya Adı: Hipotez Nedir ? Hipotez Nasıl Kurulur Slayt Sunum PPTX

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    Hipotez Nedir?Denenebilen (doğrulanabilir/ yanlışlanabilir) yargılardır.Araştırmanın olası sonucuna dair yapılan tahminlerin ifadesidir.Değişkenler arasındaki ilişkileri/farkıbelirlemeye yönelik bilimsel önermelerdir.

    2. Sayfa
    ÖrneklerYabancı dil öğrenmede yaşın etkisi vardır.Öğrencilerin ÖSS puanları, yükseköğretimdeki akademik başarılarını etkiler.X ilacı soğuk algınlığının tedavisinde Y ilacından daha etkilidir.

    3. Sayfa


    4. Sayfa
    Hipotezler ikiye ayrılır; Sıfır Hipotezi (H0) (Yokluk/Null hipotezi) Araştırma hipotezi (H1)(Alternatif hipotez)

    5. Sayfa
    Sıfır ve Araştırma HipotezleriSıfır (yokluk) hipotezi değişkenler arasında farkın ya da ilişkinin olmadığını belirtir. İstatistiksel hipotez olarak da isimlendirilir ve sembolü H0 olarak gösterilir.Araştırma hipotezi ise değişkenler arasındaki farkın veya ilişkinin var olduğunu belirtir. Genellikle H1 sembolü ile gösterilir.

    6. Sayfa
    Örnekler H0 Hipotezi:Öğrencilerin matematik ve fen bilgisi dersi başarıları arasında bir ilişki yoktur. (H0 :rmat - rfen=0)Drama yöntemi veya geleneksel yöntem ile öğretim yapılan öğrencilerin başarıları puanları arasında fark yoktur. (H0 : µdrm- µgln =0)

    7. Sayfa
    Örnekler H1 HipoteziÖğrencilerin matematik ve fen bilgisi dersi başarıları arasında bir ilişki vardır.(H1 :rmat - rfen≠0)Öğrencilerin matematik dersi başarıları arttıkça Fen Bilgisi dersindeki başarıları da artar.(H1 :rmat – rfen>0)

    8. Sayfa
    Örnekler H1 HipoteziDrama yöntemi veya geleneksel yöntem ile öğretim yapılan öğrencilerin başarıları puanları arasında fark vardır (H1 : µdrm- µgln ≠ 0)Drama yöntemi ile öğretim yapılan öğrencilerin başarı puanları geleneksel yöntem ile öğretim yapılan öğrencilerden yüksektir(H1 : µdrm- µgln> 0)

    9. Sayfa


    10. Sayfa


    11. Sayfa
    Araştırma Raporu

    İndir / Download : 52_hipotez_ve_kurulması.pptx


    Yorumlar

    Sil