Nedir.Org*
Soru Sor

Karasal İklim Sunumları

  • 3
    4 yıl önce
    İlgili Yazı: Karasal İklim

    Dosya Adı: Türkiyede Karasal İklim Slayt Ödev Sunum Powerpoint PPTX

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    Karasal İklim: Ülkemizde karasal iklim, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile İçbatı Ana­dolu Bölümü'nde görülür. Ancak karasal iklim, bu bölgelerde bazı farklılıklar gösterir. Ülkemiz-deki orasal iklimin özellikleri hakkında şunları söyleyebiliriz:Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar ya­ğışlıdır.İç Anadolu Bölgesi'nde maksimum yağış İlkba­harda, minimum yağış yazın düşer.İç Anadolu'da ortalama yağış 300 - 400 mm'dir. (Yüksek yerlerde 500 - 600 mm'yi bulur)

    2. Sayfa
    KARASAL İKLİMİç Anadolu'nun kış sıcaklık ortalaması 1 - 2°C, yaz sıcaklık ortalaması 22 - 23°C, yıllık sıcaklık ortalaması ise 10 - 12°C’dir.

    3. Sayfa
    İÇ BATI ANADOLU GEÇİŞ KARASALEge Bölgesi'nin İçbatı Anadolu Bölümü'nde ya­ğışlar kıyıya nazaran çok azdır.

    4. Sayfa
    ŞİDDETLİ KARASALDoğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesiminde yıllık sıcaklık ortalaması 4 - 6°C’dir.Kuzeydoğu Anadolu'da kış sıcaklık ortalaması -7, -10°C, yaz sıcaklık ortalaması 17 - 19°C’dir.

    5. Sayfa
    KARASAL İKLİMYıllık yağış miktarı 500 - 600 mm'dir.Kuzeydoğu Anadolu'da maksimum yağış ilkba­harda ve yazın, minimum yağış kışın görülür.Güneydoğu Anadolu'da ise ortalama yağış 400 - 700 mm’dir.Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kış mevsimi pek donlu geçmemekle beraber, yaz mevsimin­de şiddetli kuru sıcaklar egemendir.

    6. Sayfa
    GÜNEYDOĞU KARASALGüneydoğu Anadolu'da yıllık ortalama sıcaklık 15 - 16°C, kış sıcaklığı 3 - 4°C, yaz sıcaklığı ise 30 - 35°C dir.Güneydoğu Anadolu'da maksimum yağış kı­şın, minimum yağış yazın düşmektedir.

    7. Sayfa
    HAZIRLAYAN MUSTAFA AY COĞRAFYA ÖĞRETMENİ

    Yorumlar

    Sil