Nedir.Org*
Soru Sor

Anne Sütünün Faydaları Nelerdir? Sunumları

  • 2
    7 yıl önce
    İlgili Yazı: Anne Sütünün Faydaları Nelerdir?

    Dosya Adı: anne sütünün faydaları sunumu

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    AKILLIBESİN ANNE SÜTÜ

    2. Sayfa
    UNICEF ve Sağlık Bakanlığı:Günümüzde yenidoğan ve süt çocuğu beslenmesindeİlk 6 ay sadece anne sütü,6. aydan sonra ek besinlerle birlikte anne sütünü,Emzirmenin 2 yaşın sonuna kadar devam etmesini önermektedir.

    3. Sayfa
    ANNE SÜTÜNÜN İÇERİĞİSuProtein (Kazein, whey proteinleri…) LaktozYağMineral (Demir, fosfat, iyot, flor…) KarbonhidratVitaminlerBüyüme faktörleriEnzimler ve hormonlarAlerjik enfeksiyonlara karşı antiinflamatuarlar Mikroplara karşı antimikrobiyal faktörler Bağışıklığı güçlendiren immunomodülatörler ve daha nicesi anne sütünü oluşturmaktadır. Bu bileşenlerin oranları zamanla bebeğin ihtiyaçlarına yönelik değişiklikler gösterir.

    4. Sayfa
    K vitamini dışında tüm vitaminler anne sütünde bulunmaktadır!

    5. Sayfa
    EMZİRMENİN ANNEAÇISINDAN FAYDALARIAnneye duygusal tatmin sağlar.Anne bebek yakınlaşmasını arttırır.Annenin vücudunun doğum öncesi duruma dönmesini kolaylaştırır ve hamilelik kilolarının daha kolay verilmesine yardımcı olur.Rahmin eski boyutlarına dönmesini hızlandırır. Bu sayede kan kaybı azalır.Strese dayanıklılık ve stresle baş etme gücünü arttırır.Yumurtlamalı adetler gecikir.Meme kanseri ve genital kanserlerin gelişimine karşı koruyucu etkileri vardır.Bebeğin beslenmesi konusunda anneye kolaylık sağlar.Anneye ve aileye ilave bir ekonomik yük getirmeksizin bebeğin beslenmesini sağlar.

    6. Sayfa
    EMZİRMENİN BEBEK AÇISINDAN FAYDALARIBebek için ideal özelliklere sahip bir besindir.Bebeğin anneyle yakınlığını arttırır.Bebekte güven duygusu sağlar.Anne sütünün bebeğiniz için sindirimi en kolay besin maddesidir.Bebek ihtiyaç duyduğu her an kendisi için uygun sıcaklıktaki temiz gıdaya ulaşabilir.İlk 6 ay içerisinde bebeklere anne sütü dışında, su dahil hiçbir ek gıda verilmesine gerek yoktur. Bebeğin algılama ve zeka gelişimini olumlu yönde etkiler.

    7. Sayfa
    Anne sütünün birçok sağlık sorununa karşı koruyucu etkisi vardır. Örneğin ishal, alt solunum yolu enfeksiyonu, orta kulak iltihabı, idrar yolu iltihabı, zatürre, birçok bulaşıcı hastalık, ani bebek ölümü vb.Bebeğin şeker hastalığı, lenf kanseri, alerjik hastalıklar, iltihaplı bağırsak hastalıkları gibi ciddi kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır.Bebeğin ilerleyen yaşlarda obez (aşırı şişman) olma riskini azaltır.

    8. Sayfa
    Anne sütü, bebeğinizde bazı kronik rahatsızlıkların oluşma riskini azaltır. (Tip 1 diyabet, çölyak hastalığı, obezite, koroner kalp rahatsızlığı vb. Anne sütüyle beslenme, çene, dişeti ve diş gelişimini de olumlu yönde etkilemekte, ileri yaşta görülen diş çürüğü riskini de azaltmaktadır.Anne sütü ile beslenme, bebeğin zeka gelişimini ve entelektüel yapısını olumlu yönde etkilerken, konuşma sorunlarının da daha az olmasını sağlar.

    9. Sayfa
    SÜT KARDEŞLER EVLENEMEZ !!!

    Yorumlar

    Sil