Nedir.Org*
Soru Sor

1. Sınıf Veli Toplantısı Sunum Örneği Sunumları

  • 1
    4 yıl önce
    İlgili Yazı: 1. Sınıf Veli Toplantısı Sunum Örneği

    Dosya Adı: 1. Sınıflar Veli Toplantısı Sunumu Örneği

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    ……….. İLKOKULU 1. SINIF ZÜMRESİ 1. VELİ TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ

    2. Sayfa
    Öğrenmeye İsteklidirler: Yeni bir şey öğrendikleri zaman çok heyecanlanırlar. Her şeyle ilgilidirler, meraklıdırlar, enerjik ve sürprizlerle doludurlar. Daha önceki deneyimlerinden öğrendikleri bilgi parçalarını birleştirerek problemlerini çözmeyi öğrenirler ve kendi fikirlerini geliştirirler. Denemeye isteklidirler: 1. sınıf çocuğu hala her şeyi yapabileceğine inanır, bu yüzden risk almaktan çekinmez. Sınıfta çok fazla yaratıcılık ve dışavurum görürüz. Yaptıklarını sergilemekten çok hoşlanırlar. Bu yüzden yüreklendirmek yaratıcılıklarını ateşlemesi açısından çok yararlıdır.Memnun etmek isterler: Daha bağımsız ve dışadönük olmalarına rağmen 1. sınıf öğrencileri ailelerini ve öğretmenlerini memnun etmek isterler. Kendinden beklenenleri duymak hoşlarına gider. Yaptıklarını fark etmenizi ve onaylamanızı isterler. Okulda ise öğretmenlerine saygı duyarlar, hatta artık sizden çok onun sözünü dinlerler. Bu çocuğunuzun için yararlıdır, çünkü uyumuna yardımcı olur. 1.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN GENEL ÖZELLİKLERİ

    3. Sayfa
    Suçlama oyunu: 1. sınıfta en çok uğraşılan konulardan birisi de birbirlerini suçlamalarıdır. Çocuklar artık kuralların farkındadırlar ve dikkatle kimlerin uymadıklarını izlerler. Birbirlerini çok fazla şikayet etme eğilimindedirler.  Yoğun Duygular: Karmaşa yaygındır, çünkü 1. sınıfta çocuklar çok hassastırlar. Biri onlara gülerse, arkadaşı olmak istemediğini söylerse, veya isim takarsa hemen kırılırlar. Bunun herkesin başına geldiği konusunda çok deneyimsizdirler. Duygularını gizleyemezler. İncindiklerinde ağlarlar, kızdıklarında vururlar, dişlerini gıcırdatırlar, tırnaklarını yerler, Kaygılılarsa altlarını ıslatabilirler.1.sınıf çocuğunun yaşamında bir çok şey birlikte yaşanır. Bu yüzden stresleriyle baş etme konusunda çoğu zaman başarısızlardır. Tutarlık yardımcı olur; çocuğunuz bir an kendinden beklenmeyecek olgunluk gösterirse, ya da birden ağlamaya başlarsa şaşırmayın. Bu yaşta çok normaldir. Tutarlı davranarak, çocuğa destek olmak adapte olmasını kolaylaştırır.1. sınıftaki çocuklar bir sonraki adımın ne olacağını bildiklerinde kendilerini daha rahat hissederler. Bu yüzden biz çocuklara neden okulda olduklarını, öğrenmek için nasıl davranmaları gerektiğini anlatırız.

    4. Sayfa
    Bağımsızlık: Ona bebek gibi davranma zamanı bitmiştir. İlk haftadan sonra öğretmenler çocukların sınıfa yalnız gelmelerini isterler. Bu size zor gelebilir ama çocuğunuzun bağımsızlık duygusunu geliştirir. Çünkü bu da öğrenmek için önemli bir adımdır. Sorumluluk: 1.sınıflar kendi kendilerini idare etmeyi öğrenmek için çok zaman harcarlar. Paltolarını asmak, ayakkabılarını bağlamak, çalışmalarını zamanında bitirmek, vs. Bunlar önemsiz görünebilir, fakat sınıfı düzenlemede ve öğretimin başlamasında önemli bir faktördür. Ev Çalışmaları :1.sınıf ev çalışmaları kısa sürmelidir, 1. sınıfta nitelikli sınıf çalışmaları yapmak daha yararlıdır. Ev çalışmalarının asıl amacı sınıfta öğrenilenlerin tekrarıdır. İyi düzenlenmiş ev çalışmaları öğrencilerin başarısını artırır. Çünkü çocuğa sorumluluk ve öz disiplini de öğretir. Bu nedenle bizler bu durumun bilincinde olarak ev çalışmalarını bu şekilde düzenlemekteyiz.. 

    5. Sayfa
    Yardım etmenin en önemli yolları:Çocuğunuzda ev çalışmaları için kesin bir zaman belirleyiniz. Onunla oturun ve ne yapması gerektiğini sorun, eğer emin değilse yönergeyi birlikte okuyunuz. Çocuğunuz yönergeyi anlayınca, destek için yanında olduğunuzu ama ev çalışmalarını tek başına yapması gerektiğini anlamasını sağlayınız. Bitirince kontrol edip hata görürseniz, hemen düzeltmeyiniz. Yanına işaret koyup, tekrar denemesini isteyiniz. Eğer hala yanlış yapıyorsa ,birlikte deneyin, ama onun için yapmayınız. Devam ediyorsa bize bir not yazarak çocuğun konuyu anlamadığını iletiniz. Ev çalışmalarını bittikten sonra öğrencimizi ödüllendiriniz. En güzel ödül onaylamak ve övmektir. En sevdiği faaliyete izin vermek de başka bir ödüldür. Ev çalışmaları bittiğinde, eğitim araç ve gereçlerini çantasına koymasını sağlayınız. Böylece okula gelirken kolaylık sağlayacaktır.

    6. Sayfa
    Birinci sınıf anne babası olmak zor iştir. Sabır ve emek ister. Her şey yavaş yavaş olacak. Daha ilk kez bu olayla karşılaşan çocuklar zamanla alışırlar.  el , ele ,el ele ,elle . Bunlar iki harfle oluşturduğumuz sözcükler.  Çocuklar sesleri birleştirmeyi kavradıklarında her şey çok daha kolay oluyor. Hemen olmuyor bunu kavramaları ilk verdiğimiz seslerde epey zorlanıyorlar, anlayamıyorlar. Velilerimiz burada çok telaşlanıyorlar. "Benim çocuğum sesleri okuyor, yazıyor ama birleştiremiyor. Ne yapmalıyım? " Önce çocuğa patlıyorlar "Kızım, oğlum kaç defa söyledim. Hala niye okuyamıyorsun? Daha şimdi söyledim ya bu ele diye...  bu örnekler uzayıp gider . Çocuk da okumak ister tabi ki ama elinde değildir ki. Bu durumda onu azarlamak hiçbir işe yaramaz. Çocuğu okumaktan soğutur bazen bu sözler. Sabırlı olup tekrar tekrar ara ara okutmaya devam edeceğiz. Belki de ilk hafta olmayacak, başaramayacak. Ama biz diğer sesleri öğretmeye devam edeceğiz. Her sesin öğretimine sınıf seviyesine göre belli bir zaman ayırdıktan sonra diğer bir sesi vereceğiz.

    7. Sayfa
    Çocuklar bir yandan yeni sesi öğrenirken, diğer yandan da eski öğrendiklerini yapılan çalışmalarla sürekli tekrar edecekler. Hem eski hem de yeni öğrenilenler tekrar edildikçe pekişecektir  İşte yapılan bu tekrarlarda bir bakacaksınız ki çocuğunuz geçen gün okuyamadığı sözcükleri artık okuyor. Çünkü  zamanla çocuklar bu birleştirme işinin mantığını kavrayacaklar. Sonra ise çok daha kolay olacaktır. Çocuğunuz belki biraz geriden gelecek .Ama bu dönemde çok da önemli değil. Her çocuk aynı zamanda öğrenmez. Bazı çocuklar 1-2 göstermede öğrenirken bazıları 10 kerede , bazıları ise diğerlerinden sonra öğrenebilir. Bu normaldir. Her çocuk farklıdır ,asla kıyaslamayacağız ve her çocuğun  öğrenmek için bir zamanı vardır. O zaman kısa sürede gelecektir. Okuma yazma öğretiminde en önemli aşama; öğrenilen sesleri birleştirmektir. Sesleri birleştirmeyi öğrenen çocuk okumayı başarır. Yazması içinde bol bol bakmadan yazma ,dikte çalışması yapmak gerekir. Öğrenilen ses ve sözcükler tekrar tekrar okutulduktan sonra önce bakarak yazma çalışması ve en son olarak da bakmadan yazma çalışması mutlaka yaptıracağız. Sesleri birleştirerek okuyan ve bakmadan yazabilen öğrenci artık okuma yazmayı başarmış demektir. Bundan sonra bol bol okuma yazma çalışması yaparak okumanın hızlandırılmasına çalışılmalıdır.

    8. Sayfa
    Okuma yazma öğretiminde velilerimizin en çok dert yandığı konulardan bazıları da şunlardır. "Çocuğum çok çabuk sıkılıyor, ders çalışmak istemiyor, ders çalışırken çok zorlanıyor ve ağlıyor. Ne yapmalıyım?’’  Çocukları çok bunaltmamak gerekiyor. Bu dönemde çocuklar yaşları gereği en çok oyun oynamayı seviyorlar. Ama gerek okulda, gerekse evde okula başladıklarından itibaren o kadar çok dersle meşgul ediliyorlar ki bu onları sıkabiliyor.Okuma yazma öğrenmeleri gerekiyor. Bu da çok kolay ve çok çabuk olacak bir iş değildir. Çocuğun yaşamında büyük bir olaydır. Bu dönemde velilerimiz sabırlı olurlarsa ne yapmaları gerektiğini bilirlerse çok daha kolay atlatılabiliyor. Çocuklarımızı tabi ki bu dönemde yalnız bırakmayacağız. Ancak bazı velilerimiz çocuğu çalıştırırken ille de öğreneceksin diye çocuğu zorlayabiliyorlar. Ama çocuk her gösterileni hemen öğrenemeyebilir. Ona lütfen zaman tanıyalım.Çocuktaki çok ufak bir ilerlemeyi bile görerek "Aferin bak biraz daha dikkat edersen olacak. Biraz daha çalışırsak başaracaksın." gibi cümlelerle en ufak ilerlemeleri çocuğa göstererek onu heveslendirmek gerekiyor. Ne zaman çalışma yapılacağına önceden çocukla beraber karar verilmelidir. Çocuk neyi ne zaman yapacağını bilmelidir. Bu şekilde çocuğa ders çalışma disiplini de kazandırılmalıdır. 

    9. Sayfa
    Bu dönemde okuma yazma öğreniyorlar diye çocuklarımızın işlerini anne ve babasının yapması hiç doğru değil. Lütfen bunu yapmayalım. Unutmayın, 1. sınıf sadece okuma-yazma öğrenilen basamak değildir. Sorumluluk alma, kendi eyleminden sorumlu olma, yaptığının arkasında durma, hatasını fark edip düzeltme vb. davranışların da kazandırıldığı ya da pekiştirildiği aşamadır. Onun sorumluluğunu siz yerine getirirseniz, bu sürece büyük bir darbe indirmiş olursunuz.Taviz verilmemesi gereken konulardan birisi de uyku saatidir. Çocuğunuzun uykusunu almış bir şekilde okula gelmesi, hem çocuğunuz hem de bizim açımızdan çok önemlidir. Gün içinde sınıfta uyuklayan öğrenciler çok sıkıntı yaşarlar.

    10. Sayfa
    Çocuğunuz okumaya başladığı ilk zamanlar, bambaşka bir dünyaya adım atmanın heyecanıyla, gördüğü her şeyi okumaya çalışacak. Bu konuda onun en büyük yardımcısı yollarda gördüğümüz tabelalar olacak.Olur da öğrencimiz arabada giderken tabela falan okumaya çalışırsa, tabii aceleniz yoksa, durdurun arabayı ve onunla birlikte okuma çalışması yapın. Okuduğu her sözcük onu hem çok sevindirir hem de özgüvenini artırır.Çocuklarımız okuma yazmayı öğrenince kitap okuma eylemini, sürekli hale getirmek çok önemlidir. Bunun da tek bir yolu var: Kitabı çocuk açısından vazgeçilmez kılmak. Görevin büyüğü biz öğretmenlerde ama bu sadece öğretmenin yapabileceği bir iş değil. Anne-babanın da bu süreçte kitapla içli dışlı olması gerekiyor. Çünkü çocuk gördüğünü uygular, duyduğunu değil. Yapmanız gereken tek şey kitabı evinizden ve dünyanızdan hiç eksik etmemek. O evde yaşayan çocuk, kitapların anne babasının hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğunu fark etmeli. Bu da ancak evde küçük çaplı da olsa bir kütüphanenin bulunması ve bu kütüphanenin aktif olarak kullanılmasıyla mümkün. Bir de kitap okumak keyif işidir. Çocuğun okuduğu kitabı kendisinin seçmesi, okumayı seçtiği ve bunun sorumluluğunu aldığı kitabı okumasını daha da kolaylaştıracak, keyifli hale getirecektir.

    11. Sayfa
    Ev çalışmalarını, verilen günlerin ertesi günü ilk derste mutlaka tek tek kontrol etmekteyiz.Ev çalışmalarını yaparken zorlanan öğrencilerimize lütfen öğretmenine sorması yönünde yönlendirmeler yapalım. Ev çalışmaları konusunda öğrenciyle karşı karşıya gelerek anne babalık rolünün zedelenerek öğretmen rolü karmaşası oluşturulmasını istemiyoruz. Sizlerden ricamız gözlemci olmanız onlarla anne babalık modeli çerçevesinde kaliteli vakit geçirmeniz. Dersler konusunda bizlere bildirmeniz, eksiklerini gidermek ve sağlıklı bir süreç yürütmek adına son derece önemlidir.

    12. Sayfa
    Aile Katılım etkinliklerimiz de olacak ve öğrencilerimiz sizlerle öğrendikleri projeleri paylaşacak. Siz öğrenci, onlar öğretmen olacak. Etkinlikleri birlikte yapacaksınız.

    13. Sayfa
    İki haftalık süreçte yaka kartlarını düzenli olarak kullanacaklardır.Planlı çalışma ve düzenli takip çok önemli. Telefon aramalarımız ve veli görüşmelerimizle sizleri bilgilendireceğiz. Ders programına uygun kıyafet ve araç gereç hazırlıkları yapmanızı rica ederiz.Kantine haftada bir gün gidilecektir.( Üst limit 5 TL )Servisi o gün kullanmama ya da farklı bir durum olacaksa servis şoförü ve hostesini bilgilendiriniz.

    14. Sayfa
    Evdeki kurallarınızı belirleyerek yatma saatlerini, ders çalışma ve bilgisayarda vakit geçirme planlamalarınızı lütfen ailece bir toplantı yaparak belirleyiniz. Destek almak istediğiniz noktalarda okul psikoloğumuzdan ve bizlerden lütfen destek isteyiniz. Çocuklarımız adına bizlerle paylaştığınız her bilgi çok önemlidir ve çok değerlidir. İletişim konusuna çok önem veriyoruz. Bol paylaşımlı bir yıl olmasını çok istiyoruz.Cep telefonu , ipad gibi teknolojik araç kullanımlarında evde sınırlama getiriniz. Bununla ilgili PDR nin aile katılım etkinlikleri oluyor. Bu etkinliklere katılarak nasıl hareket etmeniz gerektiği hakkında bilgilendirileceksiniz. Cep telefonu, TV alışkanlığı gibi önemli konularda mutlaka PDR servisimize danışınız. Öğrencilerimizin yanında mutlaka matara ve yedek kıyafet bulundurmaları gerekmektedir. Çantalarında peçete veya ıslak mendil olması da ders esnasında hapşırma gibi durumlarda kullanmaları ve sınıftan çıkmak zorunda kalmamaları için faydalı olacaktır.

    15. Sayfa
    Katlara sabah erken saatlerde öğrencilerimizi sınıfa bırakmak için ya da çıkışlarda da almak için, gün içinde de lütfen girmeyelim. Öğrencilerin yaşam alanlarında sadece birbirleriyle ve öğretmenleriyle birlikte olmalarına saygı gösterelim. Çünkü burası onların yaşamı, onların dünyası..Ancak süreç içinde de sizlerin katılması gereken aile katılım etkinliklerimiz olacaktır. Öğrencimizle birlikte bunlara da mutlaka katılmanız önemlidir.

    16. Sayfa
    Gün içinde atıştırmaları için meyve ya da kabuksuz çerez, kuru üzüm , kuru kayısı vb. destek besin koyabilirsiniz. Yorucu dersler olacak onlar için fazladan enerjiye ihtiyaç duyabilirler. Sizlere örnek beslenme listesi önerilerimizi bildireceğiz. Nisan ayında okuma bayramlarımız olacak. İhtiyacımız olan kostümlerimizi size daha sonra bildireceğiz. Öğrenci ile eve gönderilen günlü yazıları mutlaka gününde doldurup gönderiniz. Milli Eğitim de, okul idaresi de biz de zaman zaman acil cevaplar isteyebiliyoruz. Hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ederiz.

    17. Sayfa
    2.Dönem günlük takip formlarıyla evdeki davranışlarını ve kitap okumalarını takip edeceğiz. Eve gelince kişisel bakımlarını yapmaları, varsa ev çalışmalarını bitirmeleri, aile etkinliği ve kitap okumaya özen göstermelerini bekliyoruz.

    18. Sayfa
    Öğrencimiz okula gelmediğinde mesaj şeklinde sabah erkenden sınıf öğretmenine bildirmenizi ve veli görüşme randevularınızı çakışma olmaması için bir hafta önceden sınıf öğretmeninden arayarak almanızı rica ederiz.Veli görüşme saatlerimizi, derslere giren öğretmenlerimizi, ev çalışmalarımızı, günlü yazıları, duyuruları lütfen takip edelim. Gerek akademik gerekse sosyal anlamda takipte ve iletişim halinde olmamız gereken bir süreç bizleri bekliyor.

    19. Sayfa
    ÇOCUKLARIMIZDAN BEKLEDİĞİMİZ BU BAŞARILARIN GERÇEKLEŞMESİ YÖNÜNDEKİ İSTEK VE KARARLILIĞIMIZLA, BÜYÜK ÖNDER M.KEMAL ATATÜRK’ÜN YOLUNDA İLERLEYEN, ONUN İLKE VE İNKILAPLARINA SIMSIKI BAĞLI, YENİ UFUKLAR AÇAN, YENİ FİKİRLER ÜRETEN, SORGULAYAN, ÖZGÜVEN SAHİBİ, GELECEKTE KENDİ DÖNEMİNİN LİDERİ OLABİLECEK NİTELİKTE ATATÜRKÇÜ BİREYLER YETİŞTİRME HEDEFİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ!!!

    Yorumlar

    Sil