Nedir.Org*
Soru Sor

Haber Yazısı Sunumları

  • 15
    8 yıl önce
    İlgili Yazı: Haber Yazısı

    Dosya Adı: Haber yazıları sunusu tıklayıp indirebilir kendinize göre düzenleyebilirsiniz.

    (Göster / Gizle) Sunum İçeriği: Düz metin (text) olarak..
    1. Sayfa
    HABER YAZILARI

    2. Sayfa
    GAZETE Politika, ekonomi, kültür ve daha başka konularda haber ve bilgi vermek için yorumlu veya yorumsuz, her gün veya belirli zaman aralıklarıyla çıkarılan yayın.

    3. Sayfa


    4. Sayfa


    5. Sayfa
    HABERBir olay, bir olgu üzerine edinilen bilgi. İletişim veya yayın organlarıyla verilen bilgi.

    6. Sayfa
    SÜTUNGazete, dergi, kitap vb. yazılı şeylerde, sayfanın yukarıdan aşağıya doğru ayrılmış olduğu dar bölümlerden her biri.

    7. Sayfa


    8. Sayfa
    SÜRMANŞET GAZETELERİN BİRİNCİ SAYFASINDAKİ LOGONUN ÜZERİNDE KULLANILAN BAŞLIK.

    9. Sayfa


    10. Sayfa
    MANŞET GAZETELERİN İLK SAYFASINA İRİ PUNTOLARLA KONULAN BAŞLIK.

    11. Sayfa


    12. Sayfa
    MUHABİR BASIN VE YAYIN ORGANLARINA HABER TOPLAYAN, BİLDİREN VEYA YAZAN KİMSE.

    13. Sayfa
    AJANSHABER TOPLAMA VE YAYMA İŞİYLE UĞRAŞAN KURULUŞ.ANADOLU AJANSI, CİHAN HABER AJANSI, DHA, İHA

    14. Sayfa
    KÖŞE YAZISI(FIKRA) Bir yazarın herhangi bir konu veya günlük olaylar hakkındaki görüşlerini, düşüncelerini ayrıntılara inmeden anlattığı gazete ve dergilerde yayımlanan kısa fikir yazılarına Fıkra denir.

    15. Sayfa
    ABBAS GÜÇLÜ- MİLLİYETTAHA AKYOL- MİLLİYETHINCAL ULUÇ- SABAHMEHMET BARLAS- SABAHİLHAN SELÇUK- CUMHURİYETMÜMTAZER TÜRKÖNE- ZAMAN

    16. Sayfa
    TEKZİP: YALANLAMA Emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek'ın eşi Sevil Örnek, gazeteci Fatih Altaylı'nın "Darbeci Bir Salağın Anatomisi"  başlıklı yazısında kişilik haklarının hedef alındığı ve yazılanların gerçek dışı olduğu gerekçesiyle yazıyı tekzip etti. Tekzip, Altaylı'nın yazısının yer aldığı Habertürk internet sitesinde yayınlanmakta. İşte o tekzipİstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla yayınlanmaktadır "İnternet Gazetinizde yayınlanan ve Fatih Altaylı tarafından yazılan "Darbeci bir salağın anatomisi" başlıklı yazının son kısmında şahsım hedef alınarak ileri sürülen sorular tümüyle gerçek dışı tekzibi zaruret olmuştur. Eşim Özden Örnek'in görevde olduğu sürede ve sonrasında asker veya sivil hiç kimseden takı ödünç almış değilim. Asla yurtdışına giderken borç almış değilim. Soru şeklinde tarafıma yöneltilen bu iddialar tamamen gerçek dışıdır ve açıkça temelsizdir. Eşim hakkında da kendi hakkımda da her türlü soruya yanıt verdim vermeye de devam edeceğim. Bu nedenle, hakkımda yayınlanan gerçek dışı bu yazı içeriğini tekzip eder, kamuoyuna saygı ile duyuruyorum."  Sevil ÖrnekSTAR GAZETESİNDE YAYINLANMIŞTIR.

    17. Sayfa
    ASPARAGAS: UYDURMA HABER Ronaldinho`nun Fener`e transferi asparagas çıktı..Cumartesi günü dış kaynaklı gösterilen haberi, haber7.com takipçilerine Hürriyet Gazetesini kaynak göstererek vermişti.

    18. Sayfa
    SANSASYONEL: DİKKAT ÇEKEN, ÇARPICI, BEKLENMEDİK DAVOS’TA GERGİNLİK

    19. Sayfa
    TÜRK VE DÜNYA EDEBİYATINDA GAZETE Tarihte ilk olarak yazılı haber verme işine, Roma İmparatoru Julius Cesar tarafından tesis edilen ve mühim haberleri halka bildiren Acta Divrna isimli duvar ilanları ile başlandığı kabul edilir. MATBAANIN KEŞFİ GAZETENİN TEMELİ OLMUŞTUR.

    20. Sayfa
    Günümüz anlayışına uygun ilk gazete (Avisa, Relation Oder Zeitung) Strasburg’da 1609’da Alman diliyle yayınlanmıştır. İlk İngiliz Gazetesi The Weekly News From Italy and Germany (1622) Londra’da; ilk Fransız Gazetesi Gazette (1631)’de Paris’te yayınlanmıştır.

    21. Sayfa
    TÜRK EDEBİYATIİlk resmi Türkçe gazete :Takvim –i Vakayi- 1831İlk yarı resmi gazete :Ceride-i Havadis-1840TANZİMAT DÖNEMİİlk özel gazete- TERCÜMAN-I AHVAL-1860- ŞİNASİ VE AGAH EFENDİTASVİR-İ EFKAR-1862-ŞİNASİMUHBİR- 1866-ALİ SUAVİ

    22. Sayfa
    HÜRRİYET- 1868- NAMIK KEMAL, ZİYA PAŞAİBRET-1871- NAMIK KEMALBASİRET-1869- BASİRETÇİ ALİ EFENDİTERCÜMAN-I HAKİKAT-1878- AHMET MİTHAT EFENDİ

    23. Sayfa
    HAZIRLAYAN:ERDENİZ SAYDAMTÜRK DİLİ VE EDEBİYATI ÖĞRETMENİGİRESUN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

    İndir / Download : 60_haber-yazilari-sunusu.pptx


    Yorumlar

    Sil