Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1789 Fransız Devrimi İle Biten Tarihsel Dönem bulmaca

Bulmacada 1789 Fransız Devrimi İle Biten Tarihsel Dönem sorusunun 7 harfli cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-10-22 02:55:01

    Cevap :
    Bulmacada '1789 Fransız Devrimi İle Biten Tarihsel Dönem' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan '1789 Fransız Devrimi İle Biten Tarihsel Dönem' sorusunun yanıtı 7 harflidir ve cevaba ise Yeni Çağ yazabilirsiniz.


    Sözlükte Yeni Çağ Nedir:

    Yeni Çağ: 1453′teki istanbul’un fethiyle başlar, 1789′daki fransız ihtilaline kadar sürer. Yeni Çağ (Erken Çağdaş Dönemi), Tarih Çağlarının üçüncüsüdür.

    Yeni Çağın Genel Özellikleri

     1. Feodal yönetimler (derebeylikler) yıkıldı, krallıklar güç kazandı.
     2. Avrupa'da Coğrafi Keşifler, Rönesans, Reform gibi önemli gelişmeler yaşanmıştır.
     3. Rönesansla birlikte skolastik düşünce sistemi çökmüş, akıl, bilim ve deney ön plana çıkmıştır.
     4. Ticaretle uğraşan Burjuva sınıfı güç ve önem kazanmıştır.
     5. Sömürge imparatorlukları kurulmuştur.
     6. Uluslararası kültür etkileşimi hızlanmıştır.
     7. Bu çağın bir bölümünde topraklarını genişleten Osmanlı İmparatorluğu, gücünü yitirmeye başladı.
     8. Skolastik düşüncenin yerini pozitif düşünceye; hümanizmaya bırakmaya başladığı bir dönemdir.
     9. Akdeniz limanlarının ticari önemini yitirmesine karşılık Atlas Okyanusu'nun ticari öneminin artmasına yol açan gelişmelerin yaşandığı bir çağdır.
     10. Avrupa'da düşünce din dünyasında köklü değişmelerin yaşandığı bir dönemdir. (Yeni mezhepler ortaya çıkmıştır)
     11. Bireycilik anlayışı gelişti.
     12. Milli devletler kurulmaya başlandı.
     13. Avrupa bütün dünyaya yayılmaya başladı.
     14. Haçlı düşüncesi zayıfladı.

    Yeni Çağ Başlarındaki Buluşlar

    1. Barutun Ateşli Silahlarda Kullanılması

    Barutu bulan Çinlilerdir. Avrupalılar Haçlı Seferleri Sırasında barutu Türk ve Müslümanlardan öğrendiler. Ateşli silahlarda kullandılar. Top ilk kez İngilizler tarafından kullanıldı. Topun savaşlarda kullanılması Avrupa'nın siyasi yapısını etkiledi. Krallar derebeylerin şatolarını yıktılar. Feodalite devri sona erdi. Merkezi mutlak krallıklar güçlendi.

    2. Pusulanın Geliştirilmesi

    Pusula Çinliler tarafından bulundu ve kullanıldı. Avrupalılar Haçlı Seferleri sırasında pusulayı öğrendiler. Gerekli düzeltmeler yapıldı. Bu sayede gemiler güvenlik içinde denizlere açılma imkanına kavuştular. Gemicilik sanatının gelişmesi ile yeni yollar ve ülkeler keşfedildi. Coğrafi keşif hareketleri başladı.

    3. Kağıt ve Matbaanın Tanınması

    Çinliler ipekten kağıt imal ettiler. Türkler ise pamuktan kaªğıt üretiyorlardı. Araplar Talas Savaşı'nda elde edilen Çinli esirlerden kağıt yapmasının öğrendiler. Paçavra ve selülozdan kağıt imal etmeyi başardılar. Bu sayede kağıt ucuza imal edildi.
    Matbaada Çinliler ve Uygur Türkleri tarafından kullanılmıştır. Uygurlar tahta kalıplar hazırlayarak baskı yapıyorlardı. Avrupalılar Haçlı Seferleri ile kağıt ve matbaa ile tanıştılar. Felemenkli Jan Koster tahta harfler yaparak kalıplar hazırladı. Alman Jan Gutenberg harfleri madenden döktü. Bu sayede kitap basımı kolaylaştı.
    Kağıt ve matbaa okur -yazar sayısını artırdı. Okuma -yazma imtiyaz olmaktan çıktı. Fikir hayatında önemli gelişmeler oldu. Rönesans ve Reform hareketleri başladı.

    Yeni Çağda Yaşananlar

    2. Viyana Kuşatması Feodalite rejimi yıkıldı, yerine merkezî krallıklar geldi. 19. yy ve 20. yy'de yaşayacak imparatorlukların temeli bu şekilde atıldı.
     Rönesans başladı. Bu akımın sonucu olarak, Avrupa'da bilimsel ilerlemeler kaydedildi (Aydınlanma Çağı ve Bilimsel devrim). Matbaa gibi Avrupa'da olmayan olmayan makineler Avrupa'ya getirildi. Bu gelişmeler, daha sonra Sanayi Devrimi'ne neden olacaktır.
     Sömürgeciliğin temeli olacak olan Coğrafi Keşifler başladı. Sonrasında ise Amerika Kıtası, Hindistan ve Okyanusya kolonileştirilmeye başlandı.
     Din savaşları yaşandı. Katolik Kilisesi'nin gücü azaldı. Protestanlık doğdu. Bu din savaşları: Fransız Din Savaşları ve Otuz Yıl Savaşları.
     Hümanizm akımı doğdu.
     Avrupa'nın siyasi yapısını fazlasıyla değiştirecek olan büyük savaşlar yaşandı (Kutsal İttifak, Büyük Kuzey, ve İspanya Veraset Savaşları).

    Yeni Çağda Büyük Avrupa Devletleri

     Osmanlı İmparatorluğu
     Kutsal Roma-Cermen İmparatorluğu
     1. Avusturya Arşidüklüğü
     2. Prusya Krallığı
     Lehistan
     Rusya Çarlığı (1721'den itibaren imparatorluk)
     İspanyol İmparatorluğu
     Büyük Britanya
     Fransa Krallığı
     Venedik Cumhuriyeti
     Ceneviz Cumhuriyeti


    İlgili bulmaca soruları:


      Diğer Cevaplara Gözat
      Cevap Yaz Arama Yap

      Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

      Cevap Yaz

      Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

      Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

      Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

      Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

      Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



      Başarılı

      İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.