Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1856 paris barış antlaşması hangisinin sonucunda imzalanmıştır

1856 paris barış antlaşması hangisinin sonucunda imzalanmıştır sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-07-04 15:08:36

    Cevap : 1856 paris barış antlaşması hangisinin sonucunda imzalanmıştır sorusunun cevabı:

    Rusya ile Kırım savaşı sonrası imzalanan Paris antlaşması Osmanlı imparatorluğu açısından en önemli antlaşmalar arasında yer almaktadır. Paris anlaşması imzacı devletleri Birleşik Krallık, Fransa ve Osmanlı İmparatorluğudur. Anlaşmanın dilleri ise İngilizce, Fransızca ve Türkçedir. 

    Rusya ile Kırım savaşını kazanan Osmanlı imparatorluğu elinde büyük bir koz ile Avrupalı devletlerin karşısına çıkmıştı. Kırım savaşı Osmanlı ve Rusya arasında gerçekleşen bir savaştır. Daha sonra ise bu savaşa da Birleşik Krallık ve Fransa'da dahil olmuştur. Kırım savaşında Osmanlı imparatorluğu denge politikası izlemektedir. Osmanlı imparatorluğu açısından Paris antlaşması bir dönüm noktası olacaktır.

    İmzacı devletler için bazı vaatler yerine getirilmesi gerekiyordu. Fakat vaatlerini yerine getirmeseler de Paris antlaşması Osmanlı imparatorluğu açısından zafer niteliğinde olan bir antlaşma oldu.

    Fransa'nın Paris kentinde imzalanan antlaşma toplam 10 maddeden oluşmaktaydı. Bu antlaşmaya göre ise Karadeniz tarafsız bir hale gelmiştir. Kırım savaşından sonra yaşanan süreç bu devletleri bir barış antlaşması imzalanması için zorlamıştır. Bu antlaşmanın imzalanması için toplam 21 oturum yapıldı. Bu antlaşmanın başkanı ise Kont Walewsky olmuştur. Osmanlı imparatorluğunu bu antlaşmada temsil eden Sadrazam Mehmed Emin Ali Paşa ve Paris sefiri olan Mehmet Cemil Bey temsil etmiştir.

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.