Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 3 yıl önce
  • 1 Cevap

1908 Reval görüşmesinde hangi konular görüşülmüştür ?

1908 Reval görüşmesinde hangi konular görüşülmüştür ? sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Sokratesla

    • 2021-04-25 16:06:16

    Cevap : 1908 Reval görüşmesinde hangi konular görüşülmüştür sorusunun cevabı:

    Rus Çarlığı, Hindistan üzerinde bazı haklar talep ediyordu. Bu haklar da Büyük Britanya İmparatorluğu’nun deniz aşırı topraklarının en büyüğü olan Hindistan’ı kaybetmesine neden olabilirdi. İngilizler’de Kırım civarında bazı imtiyazlara sahip olmak istiyordu. 2 ülke bu çıkmazlardan kurtulmak ve istediklerini yapmak amacıyla Reval’de aslında 1. Dünya Savaşı’ndaki konumlarını belirlemiş oldular. İngiltere, Rus Çarlığı’na Balkanlardaki Panslavizm politikasını uygulaması için de alt yapı hazırlamıştır. Bu yüzden Balkanlardaki birçok halk sonraki yıllarda ayaklanacak ve Osmanlı’ya isyan bayrağını çekecektir. İsyanlarda yine Rusya’nın, Balkan Devletleri’ne desteği de devam edecektir.

    Almanya’nın büyümekte olan sanayisi ve teknolojik hamleleri de yine toplantı da gündeme gelmiş bunun önünü kesmek için de adımlar atılmıştır. 2. Abdülhamit’in bu görüşmeleri engellemediğini düşünen Jön Türkler çeşitli propagandalar yapmıştır. Oysaki Sultan, istihbarat teşkilatını bu konuda çok çalıştırmış kendisi de bizzat alakadar olmasına rağmen görüşmeler engellenememiştir.

    Reval Görüşmeleri’nin en büyük önemi Rusların ve İngilizlerin kendi çıkarları doğrultusunda hasta adam olarak gördükleri Osmanlı İmparatorluğu’nu parçalamaktır. Ayrıca siyasi yapıyı değiştirerek 2. Abdülhamit’in iktidarını zorlayacak hamleler de yine bu toplantıda dile getirilmiştir.

    Reval’de, Makedonya’da konuşulan konular arasında olduğu söylenmekteydi. Bu bölgede bazı yeniliklerin (ıslahatların) yapılmasının altı çiziliyordu ki böyle bir şey yapılacaksa yüksek ihtimalle bu bölgeler Osmanlı’dan kopartılacaktı algısı o dönemde yer alıyordu. Bundan oldukça rahatsız olan İttihat ve Terakki üyeleri padişah 2. Abdülhamit’i sorumlu tutuyorlardı. Makedonya’yı elde tutabilmenin tek çaresi de yine onlara göre Meclis-i Mebusan’ın yeniden açılmasıydı. Bu şekilde temsilci gönderebilecek olan Makedonlar, Osmanlı’dan ayrılamayabilirdi. İngiltere ise Makedonya konusunda Rusya kadar konuya değinmiyordu.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.