Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1921 ve 1924 anayasası arasındaki farklar nelerdir?

1921 ve 1924 anayasası arasındaki farklar nelerdir sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2022-12-27 09:26:07

    Cevap :

    1921 ANAYASASI

    1924 ANAYASASI

    1982 ANAYASASI

    23 Esas ve 1 Ek maddeden oluşur. 105 Maddeden oluşur. 177 Maddeden oluşur.
    Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.
    TBMM'nin üstünde bir güç yoktur. TBMM'nin üstünde bir güç yoktur. TBMM'nin üstünde bir güç yoktur.
    Yasama ve Yürütme TBMM'ne aittir Güçler Birliği ilkesini Benimsemiştir. Yasama ve Yürütme TBMM'ne aittir Güçler Birliği ilkesini Benimsemiştir. Yasama TBMM'ne Yürütme C.Başkani ve Bakanlar Kuruluna aittir. Güçler Ayrılığı benimsenmiştir.
    Yargı TBMM'ne verilmiştir (İstiklal Mahkemeleri) Yargı Yetkisi bağımsız mahkemelere devredilmiştir. Yargı Yetkisi bağımsız mahkemelerdedir.
    Türkiye Devleti TBMM tarafından yönetilir. Hükumet TBMM Hükümeti adını alır. Türkiye Devleti TBMM tarafından yönetilir. Hükümet TBMM Hükümeti adını alır. Türkiye Devleti TBMM tarafından yönetilir. Hükümet TBMM Hükümeti adını alır.
    Büyük Millet Meclisi iller halkınca seçilen üyelerden kurulur Büyük Millet Meclisi iller halkınca seçilen üyelerden kurulur Büyük Millet Meclisi iller halkınca seçilen üyelerden kurulur
    Büyük Millet Meclisi seçimleri 2 yılda bir yapılır. Seçilen üyeler yine seçilebilir. Büyük Millet Meclisi seçimleri 4 yılda bir yapılır. Seçme yaşı18 Seçilme yaşı 30 dur. Büyük Millet Meclisi seçimleri 5 yılda bir yapılır. Seçme yaşı 18,Seçilme yaşı 25'tir.
    Yeni bir seçim yapılamayacağı anlaşılırsa seçimler 1 yıl uzatılabilir. Yeni bir seçim yapılamayacağı anlaşılırsa seçimler 1 yıl uzatılabilir. Yeni bir seçim yapılamayacağı anlaşılırsa olağanüstü durumlarda seçimler 1 yıl uzatılabilir.
    TBMM Kasım ayında çağrısız toplanır. TBMM Kasım ayında çağrısız toplanır. Ekim ayinin ilk günü kendiliğinden toplanır.
    Dini buyrukların yerine getirilmesi TBMM ye aittir. Devletin dini İslam'dir. Devletin dini İslam'dır ibaresi yoktur.
    Bütün yasaların konulması, değiştirilmesi, kaldırılması, anlaşma ve barış yapılması, savaş kararı alınması, TBMM Kararıyladır. Bütün yasaların konulması, değiştirilmesi, kaldırılması, anlaşma ve barış yapılması, savaş karan alınması TBMM Kararıyladır. Bütün yasaların konulması, değiştirilmesi, kaldırılması, anlaşma ve barış yapılması, savaş kararı alınması TBMM Kararıyladır.
    Meclis başkan hükümetin başkanıdır. Meclis hükümeti sistemini benimsemişlerdir. Hükümetin başkanı Başbakandır. Kabine sistemi benimsenmiştir Hükümetin başkan Başbakandır. Kabine sistemi benimsenmiştir.
    Bakanlar Kurulu Meclis içerisindeki milletvekilleri arasından tek tek oylanarak seçilir Bakanlar Kurulu Başbakan tarafından liste usulü ile seçilir Bakanlar Kurulu Başbakan tarafından liste usulü ile seçilir
    Seçme ve Seçilme hakki sadece erkeklere aittir. Seçme ve Seçilme hakkı sadece erkeklere aittir. Seçme ve Seçilme hakki erkek ve bayanlarındır.
    Kanuni Esasinin celişmeyen maddeleri yürürlükte kalacaktır.    
    NOTLAR NOTLAR NOTLAR
    1-Türkiye Devleti'nin ilk anayasasıdır. 1-Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk anayasasıdir. 1-Gunümüzde yürürlükte olan anayasadır.
    2-Laik bir anayasa değildir. 2-Türkiye Cumhuriyeti'nin en uzun süre yürürlükte kalan anayasasıdır. 2-Askeri darbeden sonra hazırlanan askeri bir anayasadır.
    3-Yurürlükte en kısa kalan anayasadır.    


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    foodengineer

    • 2022-12-27 08:10:08

    Cevap : 1921 ve 1924 anayasası arasındaki farklar nelerdir sorusunun cevabı;
    1921 ve 1924 anayasası arasındaki farklar nelerdir

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.