Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1923-1930 yılları arasında Türk Dış Politikası ağırlıklı olarak aşağıdaki sorunlardan hangisine yoğunlaşmıştır? a. Ukrayna Meselesi b. Kibris Meselesi c. Karabağ Meselesi d. Lozan'dan geriye kalan problemlerin Çözüm e. Sirp-Bosna Savaşı'nın çözümü

Bu soruya açıklama yazılmamış..

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-06-26 11:15:55

    Cevap : 1923-1930 yılları arasında Türk Dış Politikası ağırlıklı olarak aşağıdaki sorunlardan hangisine yoğunlaşmıştır?
    a. Ukrayna Meselesi
    b. Kibris Meselesi
    c. Karabağ Meselesi
    d. Lozan'dan geriye kalan problemlerin
    e. Sirp-Bosna Savaşı'nın çözümü

    AÇIKLAMA: 1923-1930 yılları arasında Türk Dış Politikası ağırlıklı olarak "d. Lozan'dan geriye kalan problemlerin" çözümüne yoğunlaşmıştır.

    Lozan Antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması ve Türk Devleti'nin uluslararası tanınmasıyla sonuçlanan bir antlaşmadır. Ancak antlaşmanın imzalanmasının ardından bazı konuların çözülmesi gerekmekteydi. Bu dönemde Türk dış politikası, Lozan Antlaşması'ndan geriye kalan sorunları çözmeye odaklanmıştır. Bu sorunlar arasında sınır anlaşmazlıkları, azınlıkların hakları, mülkiyet sorunları ve tazminat ödemeleri gibi konular yer almaktadır.

    Ukrayna Meselesi, Kıbrıs Meselesi ve Karabağ Meselesi ise bu dönemdeki Türk dış politikasının öncelikli odak noktaları değildir. Sırp-Bosna Savaşı da bu döneme denk gelmemektedir. Bu nedenle, verilen seçenekler arasından Türk Dış Politikasının yoğunlaştığı sorunlar arasında en uygun seçenek "d. Lozan'dan geriye kalan problemlerin" olduğunu söyleyebiliriz.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.