Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

1960 sonrası türk edebiyatında dini duyarlılığa sahip yazarlar

1960 sonrası türk edebiyatında dini duyarlılığa sahip yazarlar sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 3 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-12-08 12:31:02

    Cevap :

    1960 Sonrası Türk Edebiyatında Dinî Duyarlılık:

    Dini Duyarlılık ile Yazılan Şiirler:

    Bu dönemde Sezai Karakoç başta olmak üzere Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Ebubekir Eroğlu, İsmet Özel, Hilmi Yavuz dinî duyarlılıkla şiirler yazan başlıca şairlerimizdir. Bu şairler Yunus Emre, Fuzulî, Şeyh Galip, Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek'i örnek alarak dinî-tasavvufî konuları modern bir şiir anlayışıyla dile getirmişler, bunun yanında gelenekten (halk ve divan şiiri unsurlarından) yararlanmışlardır.

    Dini Duyarlılık ile Yazılan Hikayeler:

    Önceki dönemlere kıyasla bu dönemde dini duyarlılığı önplana çıkaran yazarların sayısı artmıştır. Bu tarzda hikaye veren sanatçılar: Rasim Özdenören, İsmail Kıllıoğlu, Durali Yılmaz, Mustafa Kutlu


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-04-25 10:45:38

    Cevap : 1960 sonrası Türk edebiyatında dini duyarlılığa sahip yazarlar arasında Sezai Karakoç, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Ebubekir Eroğlu, İsmet Özel, Hilmi Yavuz gibi isimler yer almaktadır. Bu yazarlar, eserlerinde dinin ve maneviyatın önemine vurgu yapmışlardır. Ayrıca Nuri Pakdil ve Arif Ay da dini duyarlılık ve metafizik konulara ilgi duyan diğer önemli yazarlardandır.
    1. Sezai Karakoç
    2. Erdem Beyazıt
    3. Nuri Pakdil
    4. Arif Ay
    5. Mehmet Akif İnan
    6. Hilmi Yavuz
    7. Cahit Zarifoğlu
    8. İsmet Özel
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2023-04-25 10:46:18

    Cevap :

    1960 sonrası Türk edebiyatında dini duyarlılığa sahip birçok yazar yer almaktadır. Bu yazarlar arasında en önemli isimlerden bazıları şunlardır:

    1. Necip Fazıl Kısakürek: İslam düşüncesinin etkili isimlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek, İslam'a bağlılık konusunu edebiyatına da yansıtmıştır. "Büyük Doğu" dergisiyle tanınan Kısakürek, birçok şiir, deneme ve tiyatro eseri kaleme almıştır.

    2. İsmet Özel: İslam düşüncesine yoğun ilgi duyan İsmet Özel, dini temaları edebiyatına yansıtmıştır. "Şiirler" adlı kitabı, İslam düşüncesinin modern yorumlarına yer veren birçok şiir içermektedir.

    3. Rasim Özdenören: Felsefe ve edebiyat alanında birçok eseri bulunan Rasim Özdenören, İslam düşüncesinin etkisini edebiyatına yansıtmıştır. "İmanın Getirdiği Tereddütler" adlı kitabı, İslam düşüncesinin modern yorumlarını ele alan bir eserdir.

    4. İbrahim Tenekeci: İslam'a bağlılığı eserlerine yansıtan İbrahim Tenekeci, "Dil Yarası" ve "Kervan" adlı romanlarıyla tanınmaktadır. Romanlarında İslam'a, özellikle de tasavvufa yer veren Tenekeci, dini duyarlılığı edebiyatına yansıtmıştır.

    5. Mustafa Kutlu: Hem hikaye hem de roman türünde birçok eseri bulunan Mustafa Kutlu, İslam'ın etkisini eserlerinde hissettiren bir yazardır. "Son Ada", "Ruh Adam" ve "Beyhude Ömrüm" gibi eserleri, dini duyarlılığı yansıtan eserlerindendir.

    Bu isimlerin yanı sıra Türk edebiyatında dini temaları eserlerinde kullanmış birçok yazar daha bulunmaktadır.

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.