Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

2000 yılının Yaz Olimpiyatlarına hangi şehir ev sahipliği yapmıştır? (2000 yılında yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yapan şehir hangisidir, 2000 yılı yaz olimpiyatları hakkında bilgi)

Rise Of Kingdoms / Eşsiz Bilim İnsanı Etkinliği Bölümü Cevapları

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Bulmaca Uzmanı

    • 2023-07-03 14:42:01

    Cevap :

    Bölüm:

    Eşsiz Bilim İnsanı Etkinliği Bölümü

    Cevap:

    Rise Of Kingdoms Bulmacada Eşsiz Bilim İnsanı Etkinliği 2000 yılının Yaz Olimpiyatlarına hangi şehir ev sahipliği yapmıştır? (2000 yılında yaz olimpiyatlarına ev sahipliği yapan şehir hangisidir, 2000 yılı yaz olimpiyatları hakkında bilgi) sorusunun cevabı "Sydney şehri ev sahipliği yapmıştır. Bu şehir ise Avustralya kıtasındadır. Sydney şehri Avustralya’nın başkenti sanılmaktadır ama Avustralya’nın başkenti Canberra’dır. En büyük şehri Sydney’dir. 2000 yılında yapılan yaz olimpiyatları ise 27. Olimpiyat Oyunları olmuştur." seçeneğidir..

    Bu Seviyenin Diğer Cevapları:

    1. Özgürlük Anıtı’nı Amerikan halkına hangi ülke hediye etmiştir? (özgürlük anıtını kim yaptı, özgürlük anıtını amerikaya kim hediye etti, rise of kingdoms özgürlük anıtı) = Fransa
    2. “Windsor düğümü” hangi İngiliz kralı tarafından popüler hale getirilmiştir? (windsor düğümü ingiliz kralı) = VIII. Edward
    3. Hindistan kime “Mahatma” unvanını vermiştir? (hindistan kime mahatma ünvanı vermiştir, mahatma ünvanı kime verilmiştir) = Mohandas Karamchand Gandhi
    4. Aşağıdaki müzik enstrümanlarından hangisinde altı tel bulunur? (altı telli enstrüman, altı tel bulunan müzik aleti, altı telli müzik aleti, altı tel bulunan enstrüman) = Gitarda altı tel vardır. Keman tel sayısı ise 4’tür. Akordiyon tuşlu bir çalgıdır ve tuş sayısı değişmekle birlikte profesyonel akordiyonlarda 24’ü beyaz 17’si siyah olmak üzere 41 tuş vardır. Gitar ailesinden gelen ve Hawai gitarı olarak bilinen ukulelenin ise 4 teli vardır.
    5. Hangi ülkenin bayrağı, sürekli olarak kullanılan en eski ulusal bayrak olarak dünya rekorunu kırmıştır? = Danimarka
    6. Hangi Babil Hukuk Kuralları, yazılı tarihin ilk yazılı kanunlar bütünüdür? = Hammurabi Kanunları
    7. Aşağıdakilerden hangisi bir Kral becerisi DEĞİLDİR? = Rahatlatma bir kral beceresi değildir. Kral becerileri: Vergi (kaynak toplama hızını arttırma), hapsetme (bir vali şehrinin 10 dakika ışınlanmasını engelleme) ve lider (kıta güçlendirme).
    8. Galileo’nun Eğik Pisa Kulesi deneyi, hangi Antik Yunan bilim adamının teorisini çürütmüştür? (eğik pisa kulesi deneyi galileo, galileo eğik pisa kulesi deneyi antik yunan, galileo’nun eğik pisa kulesi deneyi, eğik pisa kulesi deneyi nedir) = Aristotle isimli bilim adamının teorisini çürütmüştür.
    9. Esasen 1851’de düzenlenen Tüm Ulusların Sanayi Eserleri Büyük Sergisi’ne ev sahipliği yapması amacıyla Londra’da inşa edilen bina hangisidir? (1851 de düzenlenen tüm ulusların sanayi eserleri büyük sergisi, 1851 yılında ne oldu, 1851 londra büyük sergi binası, 1851 londra sergisi) = Kristal Saray
    10. Kentucky Fried Chicken (KFC) restoranlar zincirinin kurucusuna hangi fahri rütbe verilmiştir? = Albay rütbesi
    11. Atomların birleşim sürecine ne denir? (atomların bileşik sürecine ne denir) = Füzyon
    12. Aşağıdaki ülkelerden hangisi tamamen Kuzey Yarım Kürede yer almaktadır? (kolombiya ekvator üzerinde mi) = Bu yanıtların hiçbiri doğru değil. (Yeni Zelanda, Arjantin ve Kolombiya ülkeleri tamamen Güney Yarım Kürede yer almaktadır.)
    13. İlk Haçlı Seferinin toplanma noktası neresiydi? = Şu an İstanbul olan Konstantinopolis’tir. İlk haçlı seferi fanatik bir papaz olan Pierre L’Ermite liderliğinde toplanmıştır. Çoğunlukla Hristiyanlığı kurtarmak isteyen halktan, köylülerden oluşmuştur. Soylular ilk haçlı seferine katılmak istememişlerdir. İkinci haçlı seferi ise çoğunluklar soylulardan ve soylular tarafından kurulan ordulardan oluşmuştur.
    14. Mezopotamya’nın ilk medeniyetini kuran etnik grup hangisidir? = Sümerler
    15. Direnç Oku ne için kullanılır? = Gözetleme Kulesini yükseltmek için


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.