Nedir.Org
  • 1
14958
0
Okunma
17
Cevap
1
Soru :

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık 5. Ünite Ülkemizde Hayat Üniteyi Değerlendirelim Cevapları

3. Sınıf Hayat Bilgisi Ders Kitabı Evren Yayıncılık 5. Ünite Ülkemizde Hayat Sayfa 154, 155, 156, 157 Üniteyi Değerlendirelim Etkinlik Soruları ve Cevapları
Bölüm: Hayat Bilgisi
Durum: Çözüldü
Tarih: 2 ay önce
0 kişi takip ediyor

Verilmiş Cevaplar


15



2020-11-01 23:18:06 #
Cevap :

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 154 Cevabı 

A. Aşağıdaki cümleleri, verilen sözcük ya da sözcük gruplarıyla tamamlayınız.

Cevap: 1. kaymakam, 2. cumhuriyeti, 3. sorumluluklarımızı, 4. Sınıfımız, 5. Millî birlik, 6. Vatan sevgisi, 7. Kurtuluş Savaşı

1. İlçede, devleti kaymakam temsil eder.
2. Atatürk, 29 Ekim’de Cumhuriyeti. ilan etti.
3. Ülkemizin gelişmesi için görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz.
4. Sınıfımız ortak kullanım alanlarındandır.
5. Millî birlik ve beraberlik duygusu, vatandaşları bir arada tutar.
6. Vatan sevgisi Atatürk’ün kişilik özelliklerinden birisidir.
7. Kurtuluş Savaşı geçmişte milletçe yaşadığımız birlik ve beraberliğe bir örnektir.

B. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D’, yanlış olanların başına “Y” harfini yazınız.

  1. Cevap: 1. D, 2. D, 3. D, 4. Y, 5. D, 6. Y, 7. Y

1. (D) Köy ve mahalleyi muhtar yönetir,
2. (D) Türk Medeni Kanunu ile resmî nikâh zorunlu hâle getirildi.
3. (D) Cumhuriyet en iyi yönetim şeklidir.
4. (Y) Cami, han, hamam ve kale ülkemizin doğal yerlerindendir.
5. (D) Üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmekle ülkemizin gelişmesine katkı sağlarız.
6. (Y) Vecihi Hürkuş, Çay Araştırma Enstitüsünü kuran ziraat mühendisidir.
7. (Y) Otobüs durakları, milletin ortak mallarından değildir.

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 155 Cevabı 

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?

A. Cumhuriyetle birlikte kadınlara seçme ve seçilme hakkı verildi.
B. Cumhuriyetin ilanından sonra din ve devlet işleri birleştirildi.
C. Cumhuriyet yönetiminde kadın erkek eşitliği yoktur.

  1. Cevap: A

2. Sorumluluk sahibi bir çocuk aşağıdaki davranışlardan hangisini yapmaz?

  1. Cevap: B

3. Aşağıda verilen kişiler ve yaptıkları işler ile ilgili eşleştirmelerden hangisi doğrudur?

A. Mehmet Ali Kâğıtçı → Kâğıt sanayisinin kurulmasını sağlayan kişidir.
B. Vecihi Hürkuş → Tıp ve eczacılık alanında çalışmalar yapan kişidir.
C. Jale inan → Türk edebiyatının ilk kadın romancısıdır.

  1. Cevap: A

4. Aşağıdakilerden hangisi, milletin ortak kullanım alanlarından değildir?

A. Berkan’ın oyun oynadığı park
B. Berkan’ın okuduğu okul
C. Berkan’ın evde ders çalıştığı oda

  1. Cevap: C

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 156 Cevabı 

5. Aşağıdakilerden hangisi ülkesine karşı sorumluluğunu yerine getiren bir öğrencidir?

A. Tolga, oyun oynamayı sevdiği için ders çalışmıyor.
B. Seda, ödevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyor.
C. Birsen, televizyondaki bütün filmleri izliyor.

  1. Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisi, yurdumuzdaki tarihî yerlerden değildir?

A. Kapalıçarşı/lstanbul
B. Selimiye Cami/Edirne
C. Düden Şelalesi/Antalya

  1. Cevap: C

7.Aşağıdaki çocuklardan hangisinin söylediği, cumhuriyetin en iyi yönetim şekli olduğunu belirtmez?

A. Kadın erkek eşitliği vardır.
B. Millet hâkimiyetine dayanır.
C. Din ayrımı gözetir.

  1. Cevap: C

3. Sınıf Hayat Bilgisi Evren Yayıncılık Ders Kitabı Sayfa 157 Cevabı 

8. Kurtuluş Savaşında kazanılan zaferde ve 15 Temmuzda devletimize karşı yapılan saldırının engellenmesinde aşağıdakilerden hangisi etkili olmuştur?

A. Milletçe, millî birlik ve beraberlik içinde olmak
B. Haberleri televizyondan dinlemek
C. Bol bol kitap okumak

  1. Cevap: A

9. Aşağıdaki yerleşim birimlerinden hangisini vali yönetir?

A. İzmir ili
B. Gölbaşı ilçesi
C. Kozluca köyü

  1. Cevap: A

10. Hangi öğrencinin kartında yazan, ülkemizde yaşayan Suriyeli çocuklara yönelik bir sosyal sorumluluk projesidir?

A. Suriyeli çocuklara mesaj çekmek
B. Ders araç gereçleri yardımında bulunmak
C. Suriyeli çocukları görünce selam vermek

  1. Cevap: B

11.Atatürk’ün, yurdumuzu düşmanlardan kurtarmak için yaptığı çalışmalar, onun hangi kişilik özelliğini gösterir?

A. Çocukları sevmesini
B. Vatan ve millet sevgisini
C. Güvenilir olmasını

  1. Cevap: B
0 kişi beğendi


Cevap Yaz


×
Seç Değiştir



×
Seç Değiştir

×
Örnek 1 : https://www.youtube.com/watch?v=0zuBFyfQ3Qc
Örnek 2 : https://vimeo.com/8802569

01 | Evrenin İlk Ana Maddesi

Yunanca “ilk” anlamına gelen ARKHE, batı felsefesi ile birlikte Sokrates öncesi eski Yunan felsefesinin de temelini oluşturur. Arkhe kavramını ilk kullanan filozof ise; felsefenin kurucusu sayılan Thales’dir. Evrenin ana maddesinin su olduğunu söyleyen Thales bu düşünceye, çok yüksek dağlarda fosil olarak bulunan deniz canlılarından hareketle varmıştır.Felsefe, kelime olarak Yunan’ca sevgi ve bilgelik kelimelerinin birleşiminden oluşur. M.Ö. 600 lü yıllarda Batı Anadolu’da doğduğu varsayılır. Felsefe, düşünen ve devamlı sorgulayan insanların.. - Yazıya Git..

02 | Evren

Evren Nedir (Özet) : Maddesel varlığın insan zekâsıyla kavranabilen sonsuz bütünlüğüne evren denilmiştir. Evren hakkındaki bilgimiz ve bilincimiz her çağda derinlemesine genişlemesine artmaktadır. Yer merkezli sitem düşünüşünden güneş merkezli sistem düşünüşüne geçilmiştir. Bugün konuşulan ise güneş yakıtının bitiminde nasıl ve nerede yaşanacağıdır.

Evren Nedir (Detay)
Evren ya da Kâinat, uzayda bulunan tüm madde ve enerji biçimlerini içeren bütünün adıdır. Pozitif bilimler açısından evren, gök cisimlerini.. - Yazıya Git..

03 | 3. Selim

3. Selim (Osmanlı Türkçesi: سليم ثالث Selīm-i sālis) (24 Aralık 1761 - 28 Temmuz 1808), 28. Osmanlı padişahı ve 107. İslam halifesidir.
 
3. Selim, 24 Aralık 1761 tarihinde babası 3. Mustafa'nın saltanatı döneminde dünyaya geldi. Babası 1774 yılında öldüğünde sadece 13 yaşında olduğu için amcası I. Abdülhamid tahta çıktı. I. Abdülhamid şehzade Selim'e kendisinden önceki padişahların tersine, oldukça iyi davrandı. Kafes (oda hapsi) hayatı yaşamasına rağmen Selim'in iyi bir eğitim almasına izin verdi. Şehzade Selim müzik.. - Yazıya Git..

04 | Hayatın Anlamı Kompozisyon

Değerini Bilmek Gerekir Hayatın…
Hayatın değerini bilmek gerekir… Hayatın, sevginin, ailenin, dostluğun, aşkın…
Hayat gerçekten çok acımasız… Bir şekilde hayatın bir yerinden tutunmaya çalışıyoruz Her şeye rağmen direnebiliyoruz… Öyle ki yaşanılan zorluklar pes ettirebiliyor biz insanları Pes etmek kolay gelebiliyor bazen… Kendini veya çevredekileri suçlamak, her şeyi karşı tarafa yıkmak rahatlatıyor bazen içimizi…
Kaçmamalı insan, yaşanan sorun her ne şekilde olursa olsun kaçmamalı….. - Yazıya Git..

05 | Hayatın Anlamı Nedir

Felsefi bir soru olan "Hayatın anlamı nedir?", farklı insanlar tarafından farklı şekillerde algılanabilir ve "anlam" sözcüğünün buradaki belirsizliği farklı açıklamalara yol açar: "Hayatın kökeni nedir?" , "Evrenin ve yaşamın doğası nedir?", "Hayatı değerli kılan şey nedir?", "İnsanın hayattaki amacı nedir?". Bu sorulara bilimsel teorilerden felsefî, teolojik ve ruhanî argümanlara kadar birçok değişik şekilde cevap verilmektedir.

Hayat: Canlı organizmanın canlılık faliyetini sürmesi , Görme ,işitme , doku organlarını kullanabilmesi.. - Yazıya Git..

06 | Ülkemizde yetişen şifalı bitkiler

Lütfen 2 sayfa çıkacak şekilde açıklar mısınız? - Soruya Git..

07 | Hayatımızdaki önemli olaylar nelerdir

Hayatımızdaki önemli olaylar nelerdir 5 tane örnek veriniz. - Soruya Git..

08 | 5.sınıf ünlü düşmesi ile ilgili testler

testlerden interneten soru olabilir arkadaşlar
- Soruya Git..

09 | Sınıflar kelimesi türemiş midir

Sınıflar kelimesi türemiş midir - Soruya Git..












Arama
Menü
Kapat
Online Üyeler
  • summrylist
    summrylist
    Belirtmemiş
  • Zekeriya Berber
    Zekeriya Berber
    Belirtmemiş
  • beste
    beste
    Belirtmemiş
  • Emre Dogan-281
    Emre Dogan-281
    Belirtmemiş
  • beyza-336
    beyza-336
    Belirtmemiş
  • zekeriya500
    zekeriya500
    Belirtmemiş
  • Fatma Menteşe
    Fatma Menteşe
    Belirtmemiş
  • BURAK AKDEMİR
    BURAK AKDEMİR
    Belirtmemiş
  • Sercan Çığır
    Sercan Çığır
    Belirtmemiş
  • Büşra Aydoğdu
    Büşra Aydoğdu
    Belirtmemiş
  • Kenan17
    Kenan17
    Belirtmemiş
  • furkan xben
    furkan xben
    Belirtmemiş
  • Oğuzhan Çiftci
    Oğuzhan Çiftci
    Belirtmemiş
  • emrah07
    emrah07
    Belirtmemiş
  • SiyahBeyazDüşler
    SiyahBeyazDüşler
    Belirtmemiş
  • savarona
    savarona
    Belirtmemiş
  • Tuncay Baydoğan
    Tuncay Baydoğan
    Belirtmemiş
  • Semra Esen Aker
    Semra Esen Aker
    Belirtmemiş
  • Arda-132
    Arda-132
    Belirtmemiş
  • tahague
    tahague
    Belirtmemiş
  • mecruh
    mecruh
    Belirtmemiş
  • Ahmet Buğra Özer
    Ahmet Buğra Özer
    Belirtmemiş
  • lilisaya
    lilisaya
    Belirtmemiş
  • Elif Çelenk
    Elif Çelenk
    Belirtmemiş
  • Ragad
    Ragad
    Belirtmemiş
  • TufanDymz
    TufanDymz
    Belirtmemiş
  • spertix
    spertix
    Belirtmemiş
  • ismaililly
    ismaililly
    Belirtmemiş
  • Öztürk
    Öztürk
    Belirtmemiş
  • Derin Mavi-545
    Derin Mavi-545
    Belirtmemiş
  • Gül ÇINAR
    Gül ÇINAR
    Belirtmemiş
  • Sinem Ellis
    Sinem Ellis
    Belirtmemiş
  • hera
    hera
    Belirtmemiş
  • esoes
    esoes
    Belirtmemiş
  • Berke59
    Berke59
    Belirtmemiş
  • mustafacan
    mustafacan
    Belirtmemiş
  • Vurgun30
    Vurgun30
    Belirtmemiş
  • Büşra Dere
    Büşra Dere
    Belirtmemiş
  • zeus
    zeus
    Belirtmemiş
  • miraç Sancar
    miraç Sancar
    Belirtmemiş
  • muzur06
    muzur06
    Belirtmemiş
  • İrem
    iremugras123
    Kütahya
Sitemizi kullanarak, Çerez Politikamızı , Gizlilik Politikamızı ve Hizmet Şartlarımızı okuduğunuzu ve anladığınızı kabul edersiniz.. Detay. ×