Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

32 haftalık gebelik kadınlar kulübü

32 haftalık gebelik kadınlar kulübü sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    fatoş

    • 2022-06-07 08:29:10

    Cevap :

    Hamileliğin 32. haftasında bebeğiniz

    Bebeğiniz yaklaşık 1 kilo 700 gr ve boyu da 42 cm. Miniğiniz artık rahiminizde oldukça büyük bir yer işgal ediyor. Bundan böyle her hafta yaklaşık 500 gr alacaksınız ve bunların yarısı bebeğinize gidecek. Şu anda ayak ve el tırnakları, kafasında saçı var ve cildi de doğum sonrasındaki haline çok yakın, yumuşak ve parlak. Üstelik bir süredir parmağını da emebiliyor!

    32 haftalık bebeğin görüntüsü



    Hamileliğin 32. haftasında annede meydana gelen değişiklikler

    32. hafta itibariyle 11 kilo almış olmanız beklenir. Bebeğinizin doğum tarihine kadar 2 ile 4 kilo daha alırsınız. Normal ölçülere sahip olan bir kadının gebeliği sırasında 11 ile 15 kilo alması beklenir.

    Eğer normalden biraz kilolu iseniz 6 ila 11 kilo almanız normal kabul edilir, eğer çok zayıfsanız, 12 ile 18 kilo almanız beklenir.

    Size tavsiye edilen oranda kalmanız çok kolay. Sadece düzenli beslenmeye çalışın ve düzenli olarak egzersiz yapın. Kilonuzun normal olmadığını hissediyorsanız doktorunuza ve bir beslenme uzmanına danışabilirsiniz.

    Braxton-Hicks kasılmaları nedir?

    Bu hafta, vücudunuz doğuma hazırlanmaya kasları gevşeterek başlar. Rahiminizin periyodik olarak toplandığını veya sertleştiğini hissediyorsanız bunlar Braxton Hick kasılmaları olarak adlandırılan hazırlık kasılmalarıdır.

    Peki bu kasılmaların gerçek doğum sancısı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Bu kasılmalar siz pozisyon değiştirdiğinizde durur. Kasılmalar başladığında yatıyorsanız, ayağa kalkmayı deneyin veya oturuyorsanız yürüyün.

    Hamileliğin 32. haftasında yaşayabileceğiniz sıkıntılar

    Sizin ve büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılamak için kan basıncınız, hamileliğinin başından bu yana yüzde 40-50 oranında arttı.

    Rahminiz diyaframa doğru baskı yapıyor ve karnınızda bir sıkışma var. Bunların sonucunda mide yanması (reflü) ve nefes kesilmesi yaşayabilirsiniz.

    Bu rahatsızlıkları azaltmak için normalden daha küçük porsiyonlarla yemek yiyin ve destekli yastıkla uyuyun.

    Hamileliğinizin ilerlemesiyle sırt ağrınız olabilir. Eğer daha önceden olmayan bir sırt ağrınız varsa doktorunuza başvurun çünkü bu erken doğum işareti olabilir.

    Eğer bu ağrı erken doğumdan dolayı değilse hormonal değişiklikler ve rahminizin büyümesinden dolayı olabilir. Rahminizin büyümesiyle ağırlık merkeziniz değişmiştir ve karın kaslarınız gerilip zayıflamıştır, bu da yamuk durmanıza denen olur.

    Yürürken, ayakta dururken yada uzun süre otururken canınız yanabilir. Yaptığınız işleri gerektikçe dinlenerek yapın.




    Hamileliğinizin son haftalarında bedeninizin ve bebeğinizin size gönderdiği sinyallere daha fazla dikkat etmeyi deneyin. Dinlenmeye, su içmeye, tuvalete çıkmaya vs. ihtiyaç duyduğunuzda bu ihtiyacınızı görmezden gelmemeniz önemli.


    Hamilelikte gaz sorunu

    Hamilelikte midede ve bağırsaklarda biriken gazdan dolayı şişkinlik ve bitkinlik hissedebilirsiniz. Gaz hissini geçirmek için, amacınız her gün küçük porsiyonlarla 6 öğün yemek olsun (veya 3 tam büyük öğün) böylece sindirim sisteminizi zorlamamış olacaksınız.


    Vücudunuz artık bebeğinizi de beslemek için ekstra çaba harcamak zorunda, dolayısıyla metabolizmanız her zamankinden biraz daha yavaş çalışıyor. Bu durum da şişkinlik ve gaz sorunlarına neden olabilir. Gebelik beslenmenize odaklanın ve kabızlıktan kaçınmak için bol su tüketin.

    Bitkinlik ve baş dönmesi

    Bayılma hissi ve baş dönmesi bir kaç şeyin sonucu olabilir; mesela düşük kan şekeri. Çantanızda protein ve karbonhidrat oranı yüksek atıştırmalık bulundurmayı unutmayın. Başınız döndüğünde hemen bir ısırık alın. Fındık fıstık, meyve gibi gıdalar iyi seçim olabilir ve sizi baş dönmesinden uzak tutar.


    Hamilelikte hemoroid

    Hemoroidler bağırsaklardaki varis damarlarıdır. Büyüdükçe acısı artabilir. Eğer zamanınızın çoğunu oturarak harcıyorsanız ağrılar daha şiddetli olabilir. Buz torbaları, hamamelis ve sıcak bir duş bunlara iyi gelir.

    Hamilelikte bacak krampları

    Tam uykuya dalmaya hazırlanırken baldırlarınızda bir kasılma hissedebilirsiniz. Açıkçası kimse acının nedeninin ne olduğunu bilmez (veya neden gece daha şiddetli olduğunu). Bunu açıklayan bir teori: beslenmenizdeki kalsiyum ve magnezyum eksiğidir. Hekiminize ek vitamin-mineral takviyesi almanızın güvenli olup olmadığını sorun ve günlük tüketmeniz gereken yoğurdu silip süpürün.

    Kaşınan karnınız

    Gittikçe şişen karnınız gün geçtikçe daha çok kaşınır çünkü cildiniz esnedikçe kurur. Nemlendirici kremleri ne kadar kalın sürerseniz sürün fayda etmiyorsa, kaşıntı önleyici losyon veya bitkisel yağlar kullanın.

    Nemlendirici kremleri deneyin, her gün karnınıza hafifçe masaj yaparak uygulayın. Aynı şekilde bitkisel yağlar da (hindistancevizi, kakao ve havuç yağı) cildinizin nemlenmesine yardımcı olacaktır.

    Bu şekilde karnınızda oluşabilecek hamilelik çatlaklarını da bir nebze olsun önleyebilirsiniz.

    Genişleyen göğüsler ve kolostrum

    Hamileliğin üçüncü üç aylık döneminde daha da genişleyen göğüslerinizden sarımtırak bir sıvı sızıntısı olabilir. Bu sıvı protein ve antikor yüklüdür ve bebeğinizin alacağı ilk süttür. Eğer sızıntılar sizi rahatsız ediyorsa, göğüs pedleri kullanmayı deneyin.


    32
    haftalık bebek akciğerleri hariç bütün organları gelişimini tamamlamış, duyuları gelişmiş, görüntüsü küçük bir bebek formuna ulaşmış bir bebektir. Anne karnında geçirdiği sürenin çoğunda uyuyan bebeğin doğuma oldukça kısa bir zamanı kalmıştır.

    Boyu ortalama olarak 42 santimetreye ulaşan bebeğin boyutları bir göbek marul ölçülerine yaklaşmıştır. Aynı zamanda bebeğin kilosunda da önceki haftalara göre bir değişim söz konusudur. 32haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,8-2 kilogram arasında değişkenlik gösterir.

    Kasları artık çok güçlendiği için 32 hafta gebelik bebek hareketlerini güçlü darbeler şeklinde hissedebilirsiniz. Minik darbeleri veya vücudunu esnetmesi bazen canınızı acıtabilir. Artık darbelerin o minik ellerinden mi yoksa ayaklarından mı geldiğini daha iyi anlayabilirsiniz.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.