Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 3 yıl önce
  • 1 Cevap

3.selim dönemi ıslahatları

3.selim dönemi ıslahatları sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-04-11 19:45:58

    Cevap :  3.Selim dönemi ıslahatları sorusunun cevabı
    1. Devletin içinde bulunduğu zor duruma aşmak amacıyla sorunların çözümü için layihalar hazırlattı.
    2. Avrupa devletleri başkentlerinde; Londra, Paris, Viyana ve Berlin gibi başkentlerde daimi elçilikler açtırdı. Böylece Avrupa'da daimi elçilikler kurularak Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatı doğdu. 
    3. Yeniçeri Ocağı'nı aşamalı olarak kaldırmaya çalıştı. 3.Selim özellikle Osmanlı gerileme döneminde başı bozuk hale gelen yeniçerileri kaldırmak için girişimlerde bulundu. Ancak bu girişimi başarısız oldu ve yeniçeriler tarafından 3. Selim tahttan indirilerek yerine 4. Mustafa geçirildi.
    4. Nizam-ı Cedid ordusu kuruldu. Yeniçeri Ocağı aşamalı bir şekilde kaldırmak isteyen 3. Selim Yeniçeri Ocağı'na alternatif olarak batı tarzı; Nizam-ı Cedid ordusunu kurdu. Bu ordunun giderlerini karşılamak amacıyla da İrad-ı Cedid hazinesi oluşturuldu.
    5. Ordu eğitimleri Levent ve Selimiye kışlaları kuruldu. Batı tarzında kurulan Nizam-ı Cedid ordusu eğitimleri için Levent ve Selimiye kışlaları kurularak Ordu'nun eğitiminin burada yapılmasına karar verildi.
    6. Yabancı dil eğitimine önem verildi. Askeri okullarda Fransızca eğitimi başladı. 
    7. Kültürel gelişmeler sağlandı. Avrupa’dan geri kalan Osmanlı Devleti bu dönemde birçok eseri tercüme ettirerek kültürel anlamda gelişmeler sağlanması için çalışmalarda bulunuldu.
    8. Paranın değeri için tedbirler alındı. Osmanlı Devleti'nin gerileme döneminde ekonomisinde de ciddi sıkıntılar ortaya çıkmıştı. 
    9. Yerli malı kullanılması özellikle özendirildi. Özellikle Avrupa'dan gelen mallara rağbet çok olunca paranın değeri de düşmeye başlamıştı. Bu sebeple yerli malı kullanımı için çalışmalar yapıldı.
    10. Divan teşkilatı için düzenlemeler yapıldı. Vezirlerin sayısı ve görev süreleri yeniden belirlendi.
    11. Mühendishane-i Berri Hümayun adında askeri bir okul açıldı. Böylece kara mühendis okulu olarak ordu için gerekli olan teknik eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıldı.
    12. Avrupa’dan uzmanlar getirilerek ordunun ihtiyaçlarının da teknik sınıf düzenlemesine gidildi. Özellikle lağımcı, topçu, humbaracı ocakları gibi ocaklarda yeni düzenlemeler yapıldı.
    13. Denizciliğe önem verildi, tersanelerin tekrar çalışmasını sağladı.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.