Nedir.Org
  • 1
970
5
Okunma
1385
Cevap
2
Soru :

5.sınıf sıfatlar ile ilgili soru istiyorum

sınıv için soru gerekli
Bölüm: Türkçe
Durum: Çözüldü
Tarih: 5 yıl önce
0 kişi takip ediyor

Verilmiş Cevaplar


3



2015-04-22 15:39:53 #
Cevap : 1. Aşağıdaki ifadelerden hangisi belgisiz sıfattır? 
 A) Birtakım kitaplar 
 B) Üçüncü koşucu 
 C) Şu ağacın 
 D) Bir takım kurdum 2. Aşağıdakilerden hangisi soru sıfatıdır? 
 A) Yedişer çörek 
 B) Kaçıncı öğrenci 
 C) Beriki ev 
 D) Kırmızı araba 

3. "Gökyüzü masmavi bulutlarla kaplıydı." 
cümlesinde ne tür bir sıfat vardır? 
 A) Soru sıfatı 
 B) Belgisiz sıfat 
 C) Sayı sıfatı 
 D) Pekiştirme sıfatı 

4. "Kuzunun adı Kınalı Kuzu oldu." tümcesinde 
sıfat olan sözcük aşağıdakilerden hangisidir? 
 A) Adı 
 B) Kuzu 
 C) Oldu 
 D) Kınalı 

5. "Kaç kilo istiyorsun?" tümcesindeki sıfatın türü nedir? 
 A) Niteleme sıfatı 
 B) Soru sıfatı 
 C) Belgisiz sıfat 
 D) Sayı sıfatı

6. "Çocuğun koca kulakları, incecik boynu, 
iri ve yusyuvarlak kafası vardı." tümcesinde 
kaç tane sıfat vardır? 
 A) 3 
 B) 4 
 C) 5 
 D) 6 

7. "Küçük çocuklar beyaz uçurtmalarını engin 
tepelerde uçuyorlardı." cümlesinde aşağıdaki 
sözcüklerden hangisi sıfat değildir ? 
 A) Küçük 
 B) Beyaz 
 C) Engin 
 D) Tepelerde 

8. Varlıkların renklerini ve biçimlerini gösteren 
sıfatlara ne denir? 
 A) Belirtme sıfatı 
 B) İşaret sıfatı 
 C) Niteleme sıfatı 
 D) Belirtisiz sıfat 

9. Aşağıdakilerden hangisi sıfat değildir ? 
 A) Şu (ev) 
 B) Kaç (kalem) 
 C) Küçük (ağaç) 
 D) Şu (kimin) 

10. Aşağıdakilerden hangisi işaret sıfatıdır? 
 A) Yüz öğrenci 
 B) O öğrenci 
 C) Birçok öğrenci 
 D) Kaç öğrenci? 

11. "Yeni ve güzel elbisesini bu akşam giyecek." 
cümlesinde kaç tane sıfat vardır? 
 A) 1 
 B) 2
 C) 3 
 D) 4 

12. "Karlı dağlar uzaktan çok güzel görünüyordu." 
tümcesinde hangi sözcük sıfattır? 
 A) Karlı 
 B) Dağlar 
 C) Uzaktan 
 D) Çok 

13. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde pekiştirme sıfatı yoktur ? 
 A) Yemyeşil bir gömleğim var. 
 B) Masmavi gökyüzünde kuşlar uçuyor. 
 C) Mavi mavi gözleri vardı.. 
 D) Yepyeni gömleğine mürekkep damlatmış. 

14. Aşağıdaki atasözlerinden hangisinde sıfat kullanılmamıştır ? 
 A) Kurt dumanlı havayı sever. 
 B) Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. 
 C) Sakla samanı gelir zamanı. 
 D) Boş teneke fazla tangırdar. 

15. "Gelecek yıl altıncı sınıfta okuyacağız." 
cümlesinde hangi sözcük sıra sayı sıfatıdır? 
 A) Gelecek 
 B) Altıncı 
 C) Yıl 
 D) Sınıfta 

16. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme 
sıfat görevinde kullanılmamıştır ? 
 A) Sepet sepet yumurtalar gördüm. 
 B) Çeşit çeşit giysiler vardı. 
 C) Öğrenciler sıra sıra dizildiler. 
 D) Mahallemizde eski püskü evler vardı. 

17. "Bağlıyım bu toprağa, Bu odaya, bu dağa"
... dizelerinde geçen sıfatların türü nedir? 
 A) İşaret 
 B) Belgisiz 
 C) Sayı 
 D) Niteleme 

18. Aşağıdakilerden hangisi niteleme sıfatıdır? 
 A) Tahta masa 
 B) Beyaz tebeşir 
 C) İkinci ders 
 D) O çocuk 

19. "Bu çocuklar, şu kitapları hediye ettiler" 
cümlesindeki sıfatların türü aşağıdakilerin hangisinde 
doğru olarak verilmiştir? 
 A) Niteleme sıfatı 
 B) Sayı sıfatı 
 C) Belgisiz sıfat 
 D) İşaret sıfatı 

20. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde sıfat vardır? 
 A) Okulun bahçesi çok bozuktu. 
 B) Sen, bunu başarırsın. 
 C) Kıymetini bilsen, üzülmem. 
 D) Tarlayı sarı çekirgeler kaplamış.  Hazırlayan:  Hamit BİÇER

Cevap Anahtarı:

1-A
2-B 
3- D 
4- D 
5- B
6- B 
7- D
8- C
9- D 
10- B
11- C 
12- D 
13- C 
14- C 
15- B
16- C 
17- A 
18- B
19- D
20- D
0 kişi beğendi
2



2015-04-22 15:49:21 #
Cevap : Bu da 5 sınıf için sıfatlar sunusu aşağıdan ön izleme yapıp indirebilirsin. Kolay gelsin.

Sunum İçeriği

0 kişi beğendi


Cevap Yaz


×
Seç Değiştir



×
Seç Değiştir

×
Örnek 1 : https://www.youtube.com/watch?v=0zuBFyfQ3Qc
Örnek 2 : https://vimeo.com/8802569

01 | Soru Zarfı Örnekleri

Soru zarfları, eylemleri ve eylemsileri soru yoluyla belirler: ne, nasıl, ne biçim, nice, hani, nereden, ne denli, ne kadar gibi.

Örnek;
Benim geldiğimi nereden bileceksin?
Benim gibi dostların olmasa, tek başına ne yapabilirsin?
Ne biçim koştunuz
Diğer zarf çeşitlerinin çoğunun soru şekli vardır.
“ne zaman, ne kadar, nasıl, niçin, ne diye, ne, ne biçim, nice, ne denli”

Soru cümlesi yapar:
Soru Zarfı ÖrnekleriAkşam eve kaçta gelirsin?O nasıl konuşuyor öyle?Siz ne biçim.. - Yazıya Git..

02 | Soru Sıfatları

Soru sıfatları, isimlerin nitelik ve niceliklerini soru yoluyla öğrenmeyi amaçlayan, cevapları da herhangi bir sıfat olan kelimelerdir.

“ne, nasıl, nice, ne gibi, ne biçim, kaç, kaçıncı, kaçar, hangi, ne türlü...”

Soru Sıfatları Özellikleri Soru sıfatları cümleyi soru cümlesi yapar. Bazı durumlarda da yapmaz:
Bu nasıl bir dünya; hikâyesi zor...
Nasıl kitaplardan hoşlanırsın?

Soru sıfatlarıyla da sıfat tamlaması oluşturulur.
Kaç gün sonra geleceksin?
Eve giderken.. - Yazıya Git..

03 | Sorumluluk

Sorumluluk kısaca, “Bireyin uyum sağlaması, üzerine düşen görevleri yerine getirmesi ve kendine ait bir olayın başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmesi, başkalarının haklarına saygı göstermesi ve kendi davranışının sonuçlarına sahip çıkabilmesi" olarak tanımlanmaktadır.Sorumluluk sahibi çocuklar;Kendi kararlarını verebilen, karar alırken ellerindeki kaynakları kullanabilen, değer yargılarını gözeten, bağımsız davranabilen, kendine güvenli, başkalarının haklarını çiğnemeden kendi ihtiyaçlarının karşılayabilen.. - Yazıya Git..

04 | Soru zamirleri

Soru zamirleri

Tanımı

Soru yoluyla isimlerin yerini tutan zamirlerdir. Cümledeki soru anlamı soru zamirleriyle de sağlanır.

“ne, kim, hangisi, nere, kaçı”

Yanında ne getirdin?
Bunları sana kim anlattı.

Özellikleri ve Örnekler

]Soru zamirleri cümleye soru anlamı katar, ama bazı durumlarda soru cümlesi yapmaz.

Kimin geldiğini bilemem.
Hangisini istediğini anlamadım.

]“hangi ve kaç” sıfatları iyelik eki alarak.. - Yazıya Git..

05 | Soru İşareti

Soru işareti, bir noktalama işaretidir.
 
Soru İşaretinin Kullanım Yerleri
1. Soru bildiren cümle ve sözcüklerin sonunda kullanılır.
 - Nasıl bir düğün düşünüyorsun? - Soyadınız nedir? - Adın ne?
2. Herhangi bir bilginin şüphe ile karşılandığını veya kesin olmadığını anlatmak için yay ayraç içinde kullanılır.
 - Okuldan 1996 (?) yılında mezun olmuş - İki (?) saat içinde bütün kitabı okumuş - Nasreddin Hoca (1208? – 1284) yılları arasında yaşamıştır.''
3. Bilinmeyen yer,.. - Yazıya Git..

06 | 5.sınıf ünlü düşmesi ile ilgili testler

testlerden interneten soru olabilir arkadaşlar
- Soruya Git..

07 | Sorumluluk ile ilgili hadisler

Sorumluluk ile ilgili hadis örnekleri 5 tane - Soruya Git..

08 | Sorumluluk ile ilgili tiyatro metni

Sorumluluk ile ilgili tiyatro metinleri - Soruya Git..

09 | SORUNLARA YAKLAŞIMINA GÖRE BÜTÇE TÜRLERİ

SORUNLARA YAKLAŞIMINA GÖRE BÜTÇE TÜRLERİ NELERDİR - Soruya Git..

10 | Soruları nasıl cevaplarız bir türlü yapamıyorum ya

Bu sorunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz. - Soruya Git..












Geri
Geçmiş
Soru Sor
Arama
Menü
Kapat
Hareket Dökümü
Online Üyeler
  • Leydi34
    Leydi34
    Belirtmemiş
  • Sadullah Gündoğdu
    Sadullah Gündoğdu
    Belirtmemiş
  • Helin048
    Helin048
    Belirtmemiş
  • incide16
    incide16
    Belirtmemiş
  • summrylist
    summrylist
    Belirtmemiş
  • Turk Pro
    Turk Pro
    Belirtmemiş
  • BÜŞRA UÇAR
    BÜŞRA UÇAR
    Belirtmemiş
  • Sevimlişey
    Sevimlişey
    Belirtmemiş
  • TufanDymz
    TufanDymz
    Belirtmemiş
  • Berke59
    Berke59
    Belirtmemiş
  • Derin Mavi-545
    Derin Mavi-545
    Belirtmemiş
  • Kamil Kulu
    Kamil Kulu
    Belirtmemiş
  • esoes
    esoes
    Belirtmemiş
  • Angeel
    Angeel
    Belirtmemiş
  • miraç Sancar
    miraç Sancar
    Belirtmemiş
  • Büşra Dere
    Büşra Dere
    Belirtmemiş
  • emrah07
    emrah07
    Belirtmemiş
  • En Boy
    En Boy
    Belirtmemiş
  • VALORİA YOUTUBE
    VALORİA YOUTUBE
    Belirtmemiş
  • Ask4746
    Ask4746
    Belirtmemiş
  • Kartalaltan
    Kartalaltan
    Belirtmemiş
  • Lisasshi   Pinkeu
    Lisasshi Pinkeu
    Belirtmemiş
  • oguzhankavas
    oguzhankavas
    Belirtmemiş
  • Karadut
    Karadut
    Belirtmemiş
  • Ahmet Altuntaş
    Ahmet Altuntaş
    Belirtmemiş
  • hera
    hera
    Belirtmemiş
  • mountaingoat
    mountaingoat
    Belirtmemiş
  • zeus
    zeus
    Belirtmemiş
  • Yusuf Ziya Caran
    Yusuf Ziya Caran
    Belirtmemiş
  • Sinem Ellis
    Sinem Ellis
    Belirtmemiş
  • muzur06
    muzur06
    Belirtmemiş
  • İrem
    iremugras123
    Kütahya
Sitemizi kullanarak, Çerez Politikamızı , Gizlilik Politikamızı ve Hizmet Şartlarımızı okuduğunuzu ve anladığınızı kabul edersiniz.. Detay. ×