Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Ağıt bulmaca

Bulmacada Ağıt sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2020-05-11 13:00:01

    Cevap :
    Bulmacada 'Ağıt' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Ağıt' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba ELEJİ yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba SAGU yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba MAYA yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba BAYATI yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba YANGI yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba MERSİYE yazabilirsiniz.
    7. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba RESY yazabilirsiniz.
    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 9 harfli ise cevaba Üzünçleme yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Ağıt yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba Ferment yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 11 harfli ise cevaba Enflamasyon yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba İltihap yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 10 harfli ise cevaba Kırmızılık yazabilirsiniz.
    7. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 4 harfli ise cevaba Ağıt yazabilirsiniz.
    ELEJİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Üzünçleme (9 harfli)
    SAGU kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ağıt (4 harfli)
    MAYA kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ferment (7 harfli)
    YANGI kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Enflamasyon (11 harfli)
    2. İltihap (7 harfli)
    3. Kırmızılık (10 harfli)
    MERSİYE kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ağıt (4 harfli)
    Sözlükte ELEJİ Nedir:

    Eski Yunan'da bir dizesi altı, ikincisi beş ölçülü olan beyitlerle oluşturulan uyaksız şiir. Eleji İ.Ö. 7. yüzyılda İyonya'da ortaya çıktı. Başlangıçta şölenlerde flüt eşliğinde şarkı olarak söyleniyordu. İçerik bakımından ağıtların dışında ahlâk, politika, tarih, efsane, aşk, duygular vb. gibi geniş bir motifler yelpazesinin işlendiği eleji türü, Roma ebediyatında mitoloji ve ağıtların yanı sıra, öncelikle sevgiliye duyulan özlemi dile getirir oldu. Rönesans döneminde eleji türü yeniden canlandı. Fransa'da Villon ve Ronsard, İtalya'da Tasso ve Ariosto, İspanya'da Lope De Vega, elejiyi yaygınlaştırdılar.

    Sözlükte ise eleji tanınmış bir kişinin, bir arkadaşın ya da sevilen bir kişinin ölümünden duyulan üzüntüyü anlatan lirik şiir türüdür. İngilizce'de elegy (Ağıt) diye geçer. Genel anlamda, insanın ölümlülüğü temasını işleyen, birbirini izleyen bir vurgulu iki vurgusuz heceli ayaklardan oluşan beşli ve altılı ölçüyle yazılan ve konuyla sınırlı olmayan şiire verilen addır. Modern Batı edebiyatında bu terim şiirin içeriğinden çok ölçüsünü belirtir. Alman edebiyatında ölçü özelliği öne çıkarken, İngiliz edebiyatında şiir türü olarak tanınır. Örneğin, Milton’un okul arkadaşı Edward King’in ölümü üzerine yazdığı "Lycidas" (1838) bu kapsamdadır.

    Eleji Örnekleri

    Örneğin, Rainer Maria Rilke'nin "Duino Elegies" adlı bir kitabı vardır. Eleji, modern şiirde de sık rastlanan önemi bir şiirsel anlatım biçimidir.

    18. yüzyılda önce İngiltere'de Milton,Goldsmith, Young ve Gray, sonra Fransa'da A. Chénier, Almanya'da Klopstock, Goethe, Schiller ve Hölderlin ile doruğuna ulaştı. 19. ve 20. yüzyıllarda eleji türünde yapıt veren şairler arasında özellikle Grillparzer, Mörike, Shelley, Tennyson, J. Ramon Jiménez, Garcia Lorca, Rilke sayılabilir.


    Sözlükte SAGU Nedir:
    İslam öncesi Türkler arasında , bir kahraman, bir devlet büyüğü öldüğünde bunlar için yapılan yuğ adı verilen yas törenlerinde kopuz eşliğinde söylenen şiirlere sagu denir. a. Ölen bir kişinin arkasından söylenen ağıt şiirleridir. b. Ölen kişinin kahramanlıklarını, başarılarını, erdemlerini anlatır; ölümlerinden duyulan üzüntüyü dile getirir. c. Koşuk nazım şekliyle söylenir. d. Dörtlükler halinde söylenir. e. 4+3=7’li hece ölçüsüyle yazılır. f. Bu şiirlere İslâm sonrası halk edebiyatında “ağıt”, Divan edebiyatında “mersiye” denir g. “Yuğ” denilen ölüm törenlerinde söylenir. h. Divanu Lûgatit-Türk’teki Alp Er Tunga sagusu bu türün önemli bir örneğidir. i. Sagu söyleyen kişilere sagucu ya da ağıtçı denir.

    Sagu Örneği:

    ALP ER TUNGA SAGUSU Alp Er Tunga öldi mü Isız ajun kaldı mu Özlek öçin aldı mu Emdi yürek yırtılur Özlek yarağ közetti Ogrı tuzak uzattı Beglerbegin azıttı Kaçsa kah kurtulur Ögreyüki mundağ ok Munda adın tigdağ ok Atsa ajun uğrap ok Tağlar başı kertilür Begler atın argurup Kagdu anı turgurup Menğzi yüzü sargarup Körküm anğar türtülür Ulşıp eren börleyü Yırtıp yaka urlayu Sıkrıp üni yurlayu Sıgtap közi örtülür Könğlüm için örtedi Yitmiş yaşığ kartadı Keçmiş özüg irtedi Tün kün keçüp irtelür Günümüz Türkçesiyle: Alp Er Tunga öldü mü? Kötü dünya kaldı mı? Zaman öcünü aldı mı? Şimdi yürek yırtılır. Zaman fırsat gözetti Gizli tuzak uzattı Beyler beyini azıttı Kaçsa nasıl kurtulur? Adeti böyle işte. Bunda başka sebep yok. Felek ok atıp vursa Dağlar başı kertilir. Beyler atlarını yoruyor Kaygı onları zayıflatıyor Benizleri yüzleri sararıp Safran sürülmüş gibi oluyor Erler kurtlar gibi uluşup Bağırıp yaka(larını) yırtıyor Kısık seslerle haykırıyor (Gözleri yaşlarla) örtülünceye kadar ağlıyorlar Gönlüm içten yandı Kaybolmuş yarayı kaktı Geçmiş gün(ler)i aradı(m) Gece(ler) gün(ler) geçse (o yine) aranır.
    Sözlükte MAYA Nedir:
    1. kim. Bazı besinlerin yapımında mayalanmayı sağlamak için kullanılan madde, ferment: Ekmek mayası. Yoğurt mayası. Kımız mayası.
    2. kim. İçerdikleri enzimlerin katalizör niteliği etkisiyle şekerleri karbondioksit ve alkole dönüştüren bir hücreli bitki organizmaları.
    3. mec. Yaradılış, öz nitelik: “Belki biri soyutlanmaya daha az yatkın, öteki daha fazla tetikti ama mayaları galiba birdi.” -A. İlhan.
    4. argo Arsız, utanmaz kimse.
    5. Damızlık dişi hayvan. Dişi deve.
    6. Dişi.  Genel olarak damızlık dişi hayvan. Dişi katır. Dişi at. Dişi eşek. Buhur deveyle adi devenin birleşmesinden doğan uzun tüylü dişi deve. 4-5 yaşındaki deve. Yük devesi.
    7. İncir.
    8. Manda derilerinin kıllarını düşürmek için kepek ve çavdar unundan yapılan ilâç.
    9. İri yapılı.
    10. Çocuk oyunlarında ebe olan çocuğun birini tutunca “sobeledim” anlamında kullandığı sözcük.
    11. Çekicin alt yanı.
    12. İçerdikleri enzimlerin tezgensel etkisiyle şekerleri karbondioksit ve alkole dönüştüren tek gözeli bitki organizmaları.
    13. Saccharomyces cerevisiae'nin hücre ve sporlarından oluşan, alkol üretiminde şekerin, melasın ve hububatın mayalanması, bira yapımı, fırında pişirme, gıda yardımcı maddesi, karbonlu ve azotlu maddelerden protein biyosentezi, vitamin, enzim, nükleik asit, vb.'nin kaynağı olarak kullanılan, sarımsı beyaz yapışkan sıvı veya yumuşak kütle, pul veya tanecikler halinde olan tek hücreli organizmalar.
    14. Kendisi değişim göstermeksizin diğer bir maddede kimyasal değişikliğe neden olan madde, fermantasyon yapıcı madde, ferment. 2. Tek hücreli, tomurcuklanmayla çoğalan mantarlar.
    15. Bakterilerden daha büyük, elipsoit, küre veya silindir biçiminde olan, mikrobiyal aktiviteyi uyararak veya sindirim kanalı pH’sını dengeleyerek sindirimi artıran tek hücreli canlılar. Ekmek, bira vb. bazı gıdaların üretiminde kullanılan, tomurcuklanmayla çoğalan tek hücreli mantar.
    16. Halk yazınında, özel bir ezgi ile söylenen bir tür koşuk.
    17. Bira ve şarap mayalanmasından sonra yüzeyde kalan ya da dibe çöken maddeler. Bu çöküntüler canlı ya da ölü birgözeli mantarlar ile bakterilerden ibarettir. Saccharomycetacae familyasına ait bir gözeli mikroskobik mantarlar. Bunların içinde en önemlisi bira mayasıdır (Saccharomyces cerevisiae). Kapsadığı zengin proteinler ve B vitaminlerinden dolayı hem insanlar tarafından yenir, hem de hayvanlara yem olur. Canlı halde sahip oldukları enzimleri kurtulmuş iken de kapsadıklarından kurutulmuş bira mayası da mayalanma yapabileceği gibi besin maddesi olarak da kullanılır.  Hamur mayası.
    18. Asıl, öz, kendi, yaradılış.
    19. İktidar, güç.
    20. Bilgi.
    21. Para, mal.
    Sözlükte BAYATI Nedir:
    Azerî ve Türkmen halk şiirinde mani türüne verilen ad
    Cümle 1: Ben kimsesiz seyyahı meçhuller caddesinin / Ben yankısından kaçan çocuk kendi sesinin. - N. F. Kısakürek
    Sözlükte YANGI Nedir:
    İltihap

    Sözlükte MERSİYE Nedir:
    Mersiye Nedir? Tanımı Bir kimsenin ölümü üzerine duyulan üzüntü ve acıyı anlatmak için yazılan şiirlerdir. Genellikle terkib-i bent biçimiyle yazılmıştır. (Bu türün, Eski Türk Edebiyatı�ndaki adı sagu, Halk Edebiyatı’ndaki adı ise ağıttır).


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    ArdaPat

    • 2020-05-13 18:21:03

    Cevap :
    Bulmacada 'Ağıt bulmaca' sorusunun cevabı olan 'ELEJİ - SAGU - MAYA - BAYATI - YANGI - MERSİYE - RESY' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    ELEJİ kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Üzünçleme (9 harfli)
    SAGU kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ağıt (4 harfli)
    MAYA kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ferment (7 harfli)
    YANGI kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Enflamasyon (11 harfli)
    2. İltihap (7 harfli)
    3. Kırmızılık (10 harfli)
    MERSİYE kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Ağıt (4 harfli)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.