Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisi nedir

Akdeniz ikliminin tarım faaliyetleri üzerindeki etkisi nedir

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    gokturk

    • 2020-12-02 08:03:00

    Cevap :

    Çiçekli bitkilerin yaygın olduğu bölgelerde arıcılık, kışların ılık ve güneşli geçtiği bölgelerde seracılık yaygındır. Bundan dolayı Akdeniz Bölgesi iklimi nedeniyle arıcılık, seracılık yaygındır. Yağışın yeterli olması özellikle narenciye yetiştirilmesini yazların sıcak olması da pamuk üretimini arttırmaktadır.

    Ülkemizde Ege, Marmara ve Akdeniz kıyılarında görülen iklim tipidir. Bu iklimin etkili olduğu yerlerde yazlar sıcak ve kurak, kışlar ise ılık ve yağışlı geçer. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde bitki örtüsü; kısa boylu, yaz sıcağına dayanıklı “maki” adı verilen çalı ve ağaçlardan oluşur.

    Bir ürünün kendi mevsimi dışında yetiştirilmesine “seracılık” adı verilir. Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde kışların ılık geçmesi seracılık faaliyetlerini geliştirmiştir. Akdeniz ikliminin görüldüğü köylerde konut yapımında taş daha çok kullanılır. Kışın hava ılık geçtiği için ısınma sorun oluşturmaz. Yazın ise taş evler daha serin olur.



    Diğer Cevaplara Gözat
    furkan omerZeus2 Takipçi
    Cevap Yaz Arama Yap

    Zeus

    • 2020-12-02 12:26:44

    Cevap : Cevap : Meyvecilik, endüstri bitkileri, muz, Altıntop, turunç, avokado, yenidünya, portakal, limon, domates, keçiboynuzu, mandalina, Trabzon hurmasının, zeytin, yerfıstığı, soya, susam, pamuk, baklagil, tahıl

    Detay :
    Akdeniz iklimi etkisi altında oluşan bir tarım yöresidir. Yöre, doğuda Amanos Dağları ile İskenderun Körfezi arasında kalan kıyı ovalarından başlayıp, batıya doğru Çukurova, Mersin, Silifke ve Antalya ovalarını içine alarak Beydağları doğusuna kadar uzanır. Bölgenin doğusundaki Çukurova dışında tarıma elverişli düzlükler çok azdır. Akdeniz kıyıları ile Toroslar arasında dar bir şerit halinde uzanır. Yörede çoğunluğu akarsularca oluşturulmuş küçük alüvyal düzlüklerde meyvecilik, yer yer vadi tabanlarında ve ovalık alanlarda endüstri bitkileri üretimi yapılmaktadır. Kıyıda yer alan bu tarım alanlarında iklimin yetirince sıcak ve sulamanın kolay olması, ekonomik yönden önem arz eden tarım ürünlerinin yetiştirilmesi sağlanmıştır. En belirgin özelliği çeşitlilik olan bu yörede meyvecilik özel bir öneme sahiptir. Türkiye muz üretiminin tamamı Gazipaşa- Anamur arasından karşılanmaktadır.  Subtropikal ürünlerin büyük bir kısmı bu yörede üretilir. Altıntop, turunç, avokado, yenidünya üretiminin tamamı, portakal üretiminin %92’ si, limon,domates ve keçiboynuzu üretiminin % 95’ i, mandalina üretiminin %62’ si, Trabzon hurmasının %70’i, incir üretiminin %10’ u, zeytin üretiminin %12’ si bu yöreden karşılanmaktadır. Endüstri bitkileri üretiminde yerfıstığı, soya, susam, pamuk üretiminde yüzdelik dilimin içinde yer almakta ve baklagil, tahıl üretimi açısından %6’ lık dilimi kapsamaktadır.

    Kaynak: https://akdeniz-ikliminde-yetistirilen-urunler.nedir.org/
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.