Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Din
  • 3 yıl önce
  • 1 Cevap

Allah bizi her zaman neden imtihan eder

Allah bizi her zaman neden imtihan eder sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    esoes

    • 2021-02-11 13:06:18

    Cevap :
    Allah İnsanları neden imtihan eder?
     
    1- İnsan ve cinin yokluk sahasından varlık sahasına çıkması çok büyük bir rahmettir. İnsan ve cinin sonsuz Cennet’e girme imkanı olması, Allah’ın insan ve cine sonsuz Cennet teklif etmesi ise çok daha büyük bir rahmettir. Demek ki; bir hiç iken varlık sahasına çıkan ve iradesi (seçim hakkı) ile çalışarak Allah’ın lütfu ile sonsuz mutluluk diyarı olan Cennet’e girme şansı bulunan insanın Allah’ı adaletsizlikle, merhametsizlikle suçlaması nihayetsiz bir nankörlüktür. Nihayetsiz nankörlük ise nihayetsiz azabı gerektirir.
     
    İnsanları imtihan eden Allah adaletlidir çünkü görüyoruz ki; kainatta ve uzuvlarımızda bir ölçü ve denge vardır. Görüyoruz ki; en güçlü varlığa da en zayıf varlığa da nimetler ihsan ediliyor ve bu varlıkların ihtiyaçları karşılanıyor. Görüyoruz ki; bir sineğe kartal kanadı kadar büyük kanat yüklenmiyor. Görüyoruz ki; Allah hiçbir varlığı başıboş bırakmıyor ve kullarına adaleti emrediyor.
     
     
    2- İmtihan sırrı ile bilenler ve bilmeyenler, çalışanlar ve çalışmayanlar, Ebu Bekirler ve Ebu Cehiller belli olurlar. Allah ezeli ilmi ile herkesin geleceğini de geçmişini de bilmektedir. İyi ile kötünün belli olması için imtihan yerinin kurulması Allah’ın bilgisizliğinden değildir. Allah kainatı yaratan tek ilahtır. Allah’ın ilminde eksiklik olması mümkün değildir.
     
    “Ebu Cehil’in ateşten kurtulması için Ebu Bekir (ra)’ı yetiştiren imtihan ortamını lağvetmek, Ebu Bekirlerin hakkını yok saymaktır ki, Allah’ın sonsuz adaleti böyle bir çirkinliğe ve haksızlığa müsaade etmez. Bu yüzden kainatın yaratılması, yaratılmamasına üstün gelmiştir.” Sorularla Risale
     
    3- Bir çekirdeğin ağaç olabilmesi için toprak altında belirli bir süre kalması gerekir. İnsan da olgunlaşmak için meşakkatli olan dünya yurduna gelmiştir. Bir insan dünyevi bir işte başarı sağlamak için önceleri zorluk çeker, çırak olarak çalışır veya staj görür. Sonrasında ise alanında uzmanlaşır. Bir ham, pişmemiş yemek sıcakta pişe pişe lezzetli bir hale gelir. Meyve zamanla olgunlaşır. İşte insanın bu dünyada imtihandan imtihana geçmesi ile insan olgun bir hale gelir veya imtihanı kaybederek en değersiz bir varlık seviyesine düşer.
     
    4- İmtihan edilen insan Allah’ın İsimlerini ve Sıfatlarını daha iyi tanır. Zaten en büyük ilim Allah’ı bilmektir. 


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.