Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Alt kültür ne demek

alt kültür ne demek

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    gokturk

    • 2020-05-07 09:11:52

    Cevap : Alt Kültür Tanımı

    Belli açılardan toplumun büyük kısmından ayrılan orta büyüklükte bir topluluğun kural ve fikirleri bütünüdür.

    Alt Kültür Kısaca

    Alt kültü en basit tanımıyla orta seviyede bir alt topluluğun, daha büyük bir toplum içerisindeki baskın kültürden ayıran kültürdür. Yani orta büyüklükteki toplumlardır. Bunlar topluluklar, şehirler, organizasyonlar, klanlar.. Yani Alt kültür daha büyük bir kültür içinde daha küçük bir topluluktur. Ülkemizden örnekle alevi kültürü, Türkiyede geneli oluşturan sunni kültüre göre daha küçük bir topluluktur bu nedenle bir alt kültür sayılır.

    Alt Kültür Örnekleri

    1. Türkiyeden Almanyaya çalışmak için gitmiş Türklerin özellikle çocuklarının oluşturduğu yarı alman, yarı türk kültürü bir alt kültürdür.
    2. Erzurum’dan Kayseri’ye ve daha baş­ka yerlere göç edenlerin farklılaşan alt-kültür­lerinden söz edilir.
    3. Afganistan veya Ağıskadan ülkemize gelmiş ve yerleşmiş grupların yakında bir alt kültürü olulacaktır. Geldikleri yerin kültürü ve Türkiyenin kültürü harmanlanacaktır.
    4. Türkiye’deki Alevilerin kültürü bir alt kültürdür
    5. Yine Yörük kültürü bir alt kültürdür.
    6. Amerika’daki Kızılderililer, Zenciler, Göçmenlerin kültürü birer alt kültürdür.
    7. Hatta her şehrin kendine ait bir alt kültürü vardır.
    8. Ameikadaki meksikalılar bir alt kültürdür.

    Alt Kültür Nedir

    Alt kültür kavramı çeşitli tanımlarla açıklanabilir. popüler kültürün dışında kalan, kendi kendini yaratmış ve kendine özgü bir yaşam tarzı benimsemiş topluluklara verilen ad diyelim.bir de tabii alt kültürlerin popüler kültürle yıldızı barışmayan muhalif bir yanları var.bu nedenle sistemlerin insan hayatına müdahele edip onu hiçleştiriği her yerde, bunun cevabı olarak alt kültür hareketlerin oluşacağı ortada. alt kültürlerin kendi hayatlarını yaşamaktan başka gelmeye çalıştığı bir nokta olduğunu düşünmüyorum. onlar zaten hep azınlık olarak kalacaklarını onları kendileri yapan şeyin de bu dışlanmışlık olduğunun bilincindeler. içlerinde ideolojik bir amaç doğrultusunda herhangi bir felsefeye hizmet edenler de olabilir. bunları dışarıda tutuyorum. kısaca alt kültürler,doğuş safhası ve varoluş aşamalarının farkındalar. bunun sonucu olarak da dışarıya karşı, kapalı kutu durumlarını muhafaza etmeyi seçiyorlar.

    Alt kültürü alt kültür yapan şeylere gelince bunlar çok boyutlu. bence, gene de en basit tanımıyla popüler kültür ve elinden geldiğince sistemle göbek bağını koparmış, dışarıda ve kenarda olmayı kabullenebilme cesaretini göstermiş oluşumların ismi alt kültür.

    Varoşlarda oluşmuş ve yaşam tarzı haline gelmiş bir arabesk kültür var.popüler kültürün girdilerine yabancı olmayan bunun yanında kendine ait bir yan kültür yaratan bir varoş çoğunluğu göz ardı edilemez hatta o varken yurtdışından ıthal edilmiş punk, anarşist, escinsel oluşumlardan bence söz edilmemeli. ekonomik durumları,hayat şartları gibi yoksunluklarıyla içlerindeki isyanı harlayan bu insanların hayatları arabesk. acı, hasret, umutsuzluk, kadere sitem olmazsa olmaz duygu halleri.köyleriyle irtibatı koparmış şehrin dokusuna da ayak uyduramamış bu insanlar arada kalmanın boşluğunu yaşıyorlar.merkezlerinde; çeşitli akım,dini oluşumlar,siyasi oluşumlar,kurtarılmış bölgeler gibi unsurlar hakim.

    Buralara sistemin yumuşak karnı olarak bakmak yanlış olmaz aslında.acıyı bir hayat felsefesi haline getirmiş bu insanlar yer yer suskun almayacaklarını verecek cevapları olduklarını zaten anlatıyorlar.çoğu zaman bir kabullenme durumu hakim olsa da zaman zaman bu tür bir patlama hali mevcut. arabesk "isyanın müziği" görevini biçim değştirerek rap ve rock a bırakmış durumunda.

    Büyümenin -hayat şartlarına bağlı olarak- biraz da kirlenmek olduğunun farkına vardığımızda, en azından içinde yaşadığımız kalenin sıcaklığına tutunuruz umuduyla yaşadık.hayatımızın aslında arabesk olduğunun bilincindeydik."gecekondu bebesiydik",kenar mahalle genciydik.herşeye rağmen hayatın yüzüne ufak da olsa bir gülücük kondurabilmeyi bize hayatın kendisi öğretti.

    Sistem bu tür oluşumları da zaman içinde kendine uyumlu hale getirmeye çalışacaktır.önemli olan;isyanın evcilleşmemesi, öfkeyi kontrol etmemeyi öğrenmemin gerekliliğidir. büyük şehirlerin izbe yerlerine yuvalanmış ve geldikleri toprakların bir kopyasını yabancı oldukları topraklarda oluşturan bu insanların şehirle yüzyüze geldiklerinde gösterecekleri tavır çok önemli.şimdiye kadar kazanan çoğunlukla şehir oldu.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.