Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Anaokuluna gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı adem güneş

anaokuluna gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı adem güneş sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Sosyalbilge

    • 2021-09-10 05:44:51

    Cevap : Anaokuluna gitmek istemeyen çocuğa nasıl davranmalı adem güneş sorusunun cevabı

    İlkokul 1.sınıftaki ve okul öncesi dönemindeki çocuklar, okula bırakılır bırakılmaz hemen uyum sağlayamazlar. Bir uyum sürecine ihtiyaçları vardır. Evlerinde anne babalarıyla, kardeşiyle yaşam süren ve o yaşamın dışında henüz çok da fazla yaşamı tanımamış, sorumluluğa girmemiş 5-6 yaş grubu çocukların okula başladıklarında kaygıya kapılmaları gayet normaldir. Korkmaları gayet normaldir. Anneleri gideceği sırada "Hayır, gitme" demeleri gayet normaldir. Çocuk öğretmeniyle kurduğu bağ ve edindiği arkadaşlıklarla kendini emniyette hissetmeye başladığında sınıfında oturmaya başlar.

    Okullar veliye biz bu işi sizden daha iyi biliyoruz deyip çocuğu güvenle bağlanmış olduğu kişiden, annesinden ayırırlarsa, çocuğu kaygılandırmış olurlar. Biraz geniş olmak, çocuğa zaman vermek gerekir. Çocuk okula yeni başladığında öğretmen onun için bir yabancıdır ve çocuk bir kenarda sessizce oturuyor gibi görünse de kafasında onlarca soru vardır. Bir öğretmen çocuğun annesinden ayrılıp kendisine bağlanması sürecini iyi idare edemezse, çocuğa emniyet ve güven içinde birinci sınıfa başlaması izin zemin oluşturamazsa çocuğun öğrenme süreci zarara uğrar. Öğretmen, çocuğa okumayı yazmayı, okul içindeki kuralları anlatırken çocuk onu kaygı ile dinliyor, ben anneme gideceğim diyorsa öğretmen sadece zamanını kaybetmiş olur. Çünkü kaygı öğrenmenin önündeki en büyük engeldir.

    Çocuk okula başladığında kendini güvende hissedinceye kadar, bu çocuktan çocuğa değişmekle birlikte belki iki gün, belki bir hafta, belki 2 hafta, uyum sürecini annesiyle birlikte geçirmesi lazım. Anne sınıfta çocuk ile birlikte olması lazım, kapının içinde birlikte olması lazım, kapının dışında birlikte olması lazım .Çocuk okula geldiğinde "Hayır ben istemiyorum, eve gideceğim." diyorsa zorlamayın çocuğu. "Tamam anneciğim, hadi gidelim istersen" deyip geri getirin eve. Çocuk evdeyken "Ben okula gideceğim" diyorsa tekrar, "Tamam anneciğim, hadi birlikte okula gidelim." demek lazım.Çocuğun bu duygusal çalkantılarına baskı ve zorlama ile yön vermemek gerekir.Çocuk duygularını ve düşüncelerini ne kadar özgürce yaşarsa okula başlama süreci o kadar kolay olur.

    ADEM GÜNEŞ

    Aşağıdaki videodan konuşmayı dinleyebilirsiniz.




    Diğer Cevaplara Gözat

    Sunum İçeriği

    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.