Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Animasyonlar Sekmesinde Aşağıdaki Gruplardan Hangisi Yer Almaz?

Bana yardimci olur musunuz ...

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-04-10 18:20:01

    Cevap :

    Animasyonlar sekmesinde aşağıdaki gruplardan hangisi yer almaz?

    a) Gelişmiş animasyon
    b) Zamanlama
    c) Özel animasyon
    d) Ön izleme
    e) Animasyon

    AÇIKLAMA: Slayt içerisindeki nesnelere hareket kazandırmak ve sunu esnasında bunları vurgulamak için animasyon efektleri kullanılır. En yaygın animasyon efektleri arasında nesnelerin ekranda görünmeleri (giriş) ve kaybolmaları (çıkış) yer alır. Ayrıca animasyon efektlerinin etkisini artırmak için animasyonlara ses de eklenebilir. Örneğin, animasyonlar kullanılarak sunudaki bir metnin madde işareti noktalarının bir defada bir sözcük olmak üzere soldan uçarak gelmesi veya bir resim ortaya çıktığında alkış sesi duyulması sağlanabilir. Sunuda bulunan herhangi bir nesneye animasyon eklemek için Animasyonlar sekmesindeki komutlar kullanılır. Animasyon efekti eklenirken ön izleme yapmak, animasyonun hızını ayarlamak ve nesnelerin görüntülenme sırasını değiştirmek mümkündür. Bu işlemler için kullanılan Animasyonlar sekmesinde Ön izleme, Animasyon, Gelişmiş Animasyon ve zamanlama grupları bulunur. Aşağıda her bir grup işlevlerine göre anlatılmıştır.

    1. Ön izleme Grubu: Bu grupta bulunan Ön izleme seçeneği ile herhangi bir slayt bileşenine uygulanan animasyonlara ön izleme yapılabilir. Bu sayede slayt gösterisi başlatılmadan animasyonun sunumu nasıl etkilediği görülür ve ona göre yeniden düzenleme yapılır.

    2. Animasyon Grubu: Slayt bileşenlerine uygulanabilecek tüm animasyonlar bu grupta listelenir. Animasyonlar Giriş, Vurgu ve Çıkış kategorileri altında toplanmıştır.
    1. Giriş kategorisi, nesnenin slayt gösterisi esnasında nasıl görüntüleneceğini belirleyen animasyonları içerir.
    2. Vurgu kategorisi, konunun akılda kalıcılığını artırmak için sunum esnasında nesnenin renginin değiştirilmesi, sallandırılması, karartılması gibi animasyonları içerir.
    3. Çıkış kategorisindeki animasyonlar ise nesneler arasındaki geçişi belirler.

    3. Gelişmiş Animasyon Grubu: Bu gruptaki Tetikleyici seçeneği yardımıyla nesnelere uygulanan animasyonun özel bir şarta bağlı olarak başlatılması sağlanır. Örneğin, slayt gösterisi sırasında bir nesne tıklandığında veya sunudaki videonun bir bölümü oynadığında animasyon efektinin başlaması sağlanabilir.

    4. Zamanlama Grubu: Bu gruptaki seçenekler yardımıyla, animasyonların zamanlaması, başlama sırası, tekrar edip etmeyeceği gibi çeşitli ayarlar özelleştirilebilir. Başlat açılır listesinden animasyon efektinin ne zaman yürütülmeye başlanacağı belirlenir. Bu listedeki bileşenler kullanılarak animasyon; slaydı tıklatınca, önceki animasyonla birlikte veya önceki animasyondan sonra başlatılabilir. Zamanlama grubundaki Süre seçeneği ile animasyon efektinin uzunluğu, Gecikme seçeneği ile de animasyonun saniye cinsinden ne kadar süre sonra başlatılacağı belirlenir.

    Slayt içerisindeki nesnelere hareket kazandırmak için animasyon efektlerinden faydalanılır. Bir nesneye animasyon efekti uygulamak için Animasyonlar sekmesinde bulunan komutlar kullanılır. Animasyonlar sekmesindeki komutların kullanılabilir olması için animasyon uygulanacak nesnenin seçili olması gerekmektedir. Seçimin ardından animasyon grubundaki solarak, uçarak, topaç, sıçrayış, darbe, döndürme, süpür gibi efektlerden herhangi biri kullanılabilir. Bu komutlar nesnelerin ekranda görüntülenmesi (giriş), vurgulanması (vurgu)veya kaybolması (çıkış) sırasında uygulanmak üzere kategorilendirilmiştir.

    Bir nesneye efekt eklendiğinde animasyon, belli bir hareket yolu izler. Bu animasyonların kendilerine ait hareket yolları vardır. Fakat Hareket Yolları kategorisinden Çizgiler, Kemerler, Dönüşler, Şekiller ve Halkalar seçeneklerinden biri kullanılarak animasyonlara farklı bir yol belirlenebilir. Ayrıca aynı kategoride bulunan Özel Yol seçeneği kullanılarak animasyon için istenilen yeni bir yol da tasarlanabilir.

    Animasyonlar listesindeki kategorili yapıda sadece sık kullanılan animasyonlar ve hareket yolları listelenmektedir. Tüm animasyonlara ve hareket yollarına erişmek için listenin alt tarafında bulunan Diğer Giriş Efektleri, Diğer Vurgu Efektleri, Diğer Çıkış Efektleri, Diğer Hareket Yoları seçenekleri kullanılmalıdır.

    Bu seçeneklerin kullanımı ile seçilen kategoriye ait tüm animasyonların bulunduğu pencere görüntülenir. Örneğin Diğer Giriş Efektleri seçeneği kullanılırsa tüm giriş animasyonlarının yer aldığı pencere görüntülenir.

    Animasyon grubundaki bir diğer bileşen ise Efekt Seçenekleri açılır listesidir. Bu listedeki seçenekler yardımıyla animasyon, nesnenin tümüne veya nesnenin her bir bileşenine ayrı ayrı uygulanabilir.

    Efekt seçenekleri ayarlandıktan sonra efektlerin ne zaman başlatılacağı belirlenmelidir. Bu işlem için slaytta bulunan nesnelere birtakım özel animasyonlar uygulanabilir. Zamanlama işlemi için Animasyonlar sekmesinde bulunan Zamanlama grubundaki komutlar veya Gelişmiş Animasyon grubundan erişilen Animasyon Bölmesi penceresi kullanılır.

    C seçeneği Özel animasyon doğru cevaptır.

    PowerPoint Çalışma Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Test Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Vize Soruları



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.