Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Aşağıdakilerden hangisi bildiri türünün özelliklerindendir? A. Özgün söyleyişlere yer verilir. B. İroniden geniş ölçüde yararlanılır. C. Sempozyumlarda sözlü/ yazılı olarak sunulur. D. Ele alınan konuda okurun düşünmesi amaçlanır. E. Düşünceler öznel yargılara bağlanmaya çalışılır.

Aşağıdakilerden hangisi bildiri türünün özelliklerindendir? sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    muzur06

    • 2021-06-16 21:26:05

    Cevap : Aşağıdakilerden hangisi bildiri türünün özelliklerindendir sorusunun cevabı

    A. Özgün söyleyişlere yer verilir.
    B. İroniden geniş ölçüde yararlanılır.
    C. Sempozyumlarda sözlü/ yazılı olarak sunulur.
    D. Ele alınan konuda okurun düşünmesi amaçlanır.
    E. Düşünceler öznel yargılara bağlanmaya çalışılır.

    Tebliğ-Bildiri, bilimsel ve akademik yönü ağır basan, tek kişinin konuşmacı olarak katıldığı bir sözlü anlatım türüdür. Bilimsel bir çalışmayı, konuyu ilgililerine sözlü olarak anlatma işidir. Bildiri sunan konuşmacı için esas olan, bahsettiği konunun yeni ve bilimsel temellere dayanıyor olmasıdır. Bundan dolayı konferansa benzeyen yanları fazladır. Hatta mini konferans da denilebilir. Ancak bildiri, konferansa göre daha kısa süreli ve daha özel bir dinleyici grubuna karşı sunulur. Sempozyum ve kolokyum gibi akademik vasfı ön planda olan organizasyonlarda yaygın olarak yapılan bir konuşmadır.

    Bildiri 15-20 dakikalık zaman diliminde yapılan bir sözlü anlatım türüdür. Konular bilimsel ve akademik olup uzmanlık gerektirir. Konunun anlatımında daha özel bir konuşma dili vardır. Konuyla ve alanla ilgili terimler ve terminoloji ön plandadır. Bildiri dinleyicileri, konuyla yakından ilgilenenlerden oluşur.

    Bildiri konuşmasında da konferansta olduğu gibi yazılı kompozisyondaki giriş, gelişme ve sonuç bölümleri dikkate alınır. Girişte konu hakkında kısa bilgi verilir ve konunun amacından bahsedilir. Gelişme kısmında söylenmek istenenler ayrıntılı olarak ve delilleriyle beraber açıklanır. Sonuç kısmında da konuya dair anlatılanlar kesinleştirilerek vurgulanır. Bildiri sunumu tamamlandıktan sonra sorulara geçilir ve dinleyenlerin soruları cevaplandırılır. Soru-cevap kısmında tartışmalar da olabilir. Bildirinin konferanstan ayrıldığı nokta, hem zaman, hem konu hem de dinleyici açısından daha sınırlı olmasıdır. Sonuç olarak konferansın indirgenmiş hali demek de mümkündür.

    Cevap: c şıkkı

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.