Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Aşağıdakilerden hangisi iş fikrinin unsurları ve fırsatlar kapsamındaki rakip analizinde yer verilmesi gereken bilgilerden değildir?

Bu soruya açıklama yazılmamış..

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 4 yorum yazıldı.
    1 yıl önce Z Tüm sorularınızın cevabı sitemizde mevcut lütfen arama kutusundan sorunuzu arayınız.. Bu sorunun cevabı ise sayfanın altında.
    2 yıl önce S İş planının uygulama unsurları arasında üretim ve tedarik süreçleriyle ilgili olarak aşağıdaki sorulardan hangisi yanıtlanmak durumundadır? Lütfen birini seçin: A. Tedarik unsurları arasında kıt olanlar ya da tedariğinde zorluk yaşanabilecek olanlar hangileridir? B. Hepsi. C. Gerekli unsurlar nerelerden tedarik edilecektir? D. Ürün ve hizmetlerin üretilmesi için gerekli kritik tedarik gereksinimleri (mamül, yarı mamül, hammadde, enerji, işgücü, vs.) nelerdir? E. Tedarik unsurlarının maliyetleri nedir?
    2 yıl önce E Finansal projeksiyonlar, genelde hangi zaman aralığı için yapılır? Lütfen birini seçin: A. 5 yıl B. 2-4 yıl C. 3 ay D. 10 yıl E. 10 yıldan uzun
    2 yıl önce S Aşağıdakilerden hangisi iş fikrinin unsurları ve fırsatlar kapsamındaki rakip analizinde yer verilmesi gereken bilgilerden değildir? Lütfen birini seçin: A. Potansiyel rakipler B. Rekabetin yapısı ve şiddeti C. Rakiplere karşı güçlü ve zayıf yönler D. Mevcut rakipler E. Geçmişteki rakiplere ilişkin veriler

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-10-07 06:12:09

    Cevap : Aşağıdakilerden hangisi iş fikrinin unsurları ve fırsatlar kapsamındaki rakip analizinde yer verilmesi gereken bilgilerden değildir?
    Lütfen birini seçin:
    A. Rakiplere karşı güçlü ve zayıf yönler
    B. Geçmişteki rakiplere ilişkin veriler
    C. Potansiyel rakipler
    D. Mevcut rakipler
    E. Rekabetin yapısı ve şiddeti

    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    muzur06

    • 2021-10-20 05:49:21

    Cevap :  İş Fikrinin Unsurları ve Fırsatlar

    İş planının bu bölümü planlanan girişimin genel özelliklerinin belirtilmesiyle başlamalıdır.

    Ne tür bir şirket kurulacaktır, şirket nasıl kurulacaktır, ortaklar varsa bunlar kimler olacaktır ve ortaklık yapısı nasıl teşekkül edecektir, şirket nerede kurulacaktır ve nerelerde faaliyet gösterecektir, girişimin misyonu ve vizyonu ne olacaktır?

    Bu soruların ve benzerlerinin bu aşamada yanıtlanması, girişimin genel özelliklerinin yatırımcılar ve kreditörler tarafından anlaşılması açısından önem arz etmektedir.

    Kurulacak olacak girişim şirketinin hukuki niteliği ve yapısal özellikleri açıklandıktan sonra hedef alınacak pazarlar (müşteriler) ve girişimin ortaya koyacağı değer önerisi anlatılmalıdır.

    Girişimin hedef aldığı müşteriler, bireysel tüketiciler ya da diğer şirketler ve kamu kurumları gibi kurumsal müşteriler olabilir. Hedef alınan müşteriler hangileridir?

    Potansiyel müşterilerin sayısı ve beklenen toplam satın alımları ne kadar olacaktır?

    Pazarın büyüme hızı ne kadardır?

    Müşteriler hangi esaslara göre bölümlendirilecek ve hedef pazarlar olarak hangi müşteri segmentleri hangi esaslar çerçevesinde seçilecektir?

    Söz konusu hedef pazarlarda girişimin belirli süreler içinde ulaşmayı ve satış yapmayı planladığı müşterilerin sayısı ve oranı ne olacaktır?

    Varsa kritik ya da anahtar olarak tanmlanabilecek ve mutlaka ulaşılması gereken müşteriler hangileridir?

    Hedef pazar tanımlamasının hemen ardından girişimin değer önerisi ortaya konulmalıdır.

    Girişimin ortaya koyacağı ürün ya da hizmet hangi müşteri gruplarına ne tür faydalar sunacak ya da müşteri gruplarının hangi sorunlarına çözüm üretecektir? Bu sorunun etraflıca araştırılarak hedef alınan her müşteri grubu için ayrı ayrı ve dikkatli bir şekilde yanıtlanması büyük önem taşımaktadır.

    Müşteriler ürün ve hizmetlerden yalnızca işlevsel nitelikte faydalar beklemezler, sembolik faydalar ve deneyimsel faydalar da çok önemlidir. Bu anlamda girişimin değer önerisinin fayda bileşeninin doğru tanımlanması girişimin başarısını belirleyen kritik bir unsur olacaktır. 

    Müşteriler ürün ve hizmetleri değerlendirirken bir fiyat ödemek, taşıma ve kurulum maliyetlerini üstlenmek, bakım
    onarım gibi satış sonrası maliyetlere katlanmak hatta kimi zaman ürünü nasıl kullanacaklarını öğrenmek için zaman ve efor harcamak gibi çok çeşitli maliyet kalemlerini göz önüne alırlar. Girişimin değer önerisinin yüksek olması ve rakiplere karşı bir avantaj içermesi için müşteriler gözünde fayda bileşeninin yüksek, maliyet bileşeninin ise düşük olması gerekmektedir. İş planı hazırlanırken özellikle bu konularda mutlaka araştırma yapılması, potansiyel müşterilerle görüşülerek onların bakış açısının plana yansıtılması çok önemlidir.

    İş planında iş fikrinin unsurları ve fırsatlar anlatılırken mutlaka yer alması gereken bir diğer konu da rekabetin ve rakiplerin analizi olacaktır. Bir iş planında rekabetin yapısı ve şiddeti, mevcut rakipler, gelecekte ortaya çıkabilecek rakipler, rakiplere karşı girişim fikrinin güçlü ve zayıf yönleri, rekabet stratejisinin temel unsurları ve rekabet avanlajlarının sürdürülebilirliği gibi konularda bilgilendirmeler mutlaka olmalıdır.

    Müşterilerinizin gözünde rakiplerden daha iyi olarak algılanan bir değer önerisi sunabiliyorsanız rekabet sürecince avantajlısınız demektir. Hele bir de aynı değer önerisini (ürün ya da hizmeti) rakiplerinize kıyasla daha yüksek bir operasyonel etkinlikle (düşük üretim maliyetleri, hızlı üretim, vs.) sunabiliyorsanız, çok daha avantajlı bir konumda olabilirsiniz demektir.

    Girişimci olarak ilgili iş alanına dair vizyonunuzun niteliği ve derinliği, yatırımcı ve kreditörleri etkilemek açısından yardımcı olabilir. Girişimin gerçekleştirileceği sektörü iyi anlayan ve sektörün evrildiği yönleri ve gelecekte alacağı şekli iyi analiz edebilen girişimcilerin başarı şansı mutlaka daha yüksek olacaktır.
    Cevap Yaz Arama Yap




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.