Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Aşağıdakilerden Hangisi Sunum Hazırlanırken Dikkat Edilecek Hususlar Arasında Yer Almaz?

Bana yardimci olur musunuz ...

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2021-04-10 18:32:01

    Cevap :

    Aşağıdakilerden hangisi sunum hazırlanırken dikkat edilecek hususlar arasında yer almaz?

    a) Animasyon ve sesler gerektiği yerlerde kullanılmalıdır.
    b) Slayt içeriği ile uyumlu görsel nesnelerden faydalanılmalıdır.
    c) Renk uyumuna dikkat edilmelidir.
    d) Mümkün olduğunca çok metin yer almalıdır.
    e) Başlık, alt başlık ve içerik alanlarında uygun yazı tipleri kullanılmalıdır.

    (

    Sunu hazırlamada dikkat edilecek hususlar

    PowerPoint sunumları gerek iş dünyasında gerek eğitim ortamlarında birçok tanıtım toplantılarında etkili bir sunum aracıdır. Ancak PowerPoint sunuları; dinleyicilere verilmek istenen mesajı, iletilmek istenen duygu ve düşünceyi en iyi şekilde ulaştırmak için iyi tasarlanmış olmalıdır. Bu bağlamda özenle hazırlanmamış ya da bir ekranda çok karmaşık öğelerin bulunduğu kullanıcıların, sadece ekranda paragraf yazıların bulunduğu sunumları dinleyicilerin çok etkin bulmadıkları ve etkili bir şekilde takip edemedikleri bilinmektedir. Bu tür kullanımlar, PowerPoint programının potansiyelini kullanmayı engeller ve istenen etkinin oluşmasını zorlaştırır. Bu nedenle PowerPoint sunumlarını hazırlarken gösterimlerle ilgili bazı temel ilkelere uymak gerekir. Bu ilkeler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

    1. Her bir slaytta mümkün olduğunca tek bir mesaj üzerinde durulması gerekir. Birden fazla mesajın bulunduğu slaytlarda dinleyiciler bu mesajları ya da iletilmek istenen şeyleri birbirine karıştırabilirler yada unutabilirler. Dolayısıyla her bir slaytta tek bir mesaj olursa dinleyicilerin odaklanması daha kolay olur.

    2. Sunumdan önce muhakkak bir provanın yapılması önerilir. Provanın yapılması hem zaman ayarlamasına ilişkin fikir verecektir hem de sunumun daha rahat, etkili, kolay ve akıcı bir şekilde yapılmasına olanak tanıyacaktır. Bazı sunumlarda istenmeyen durum olan sunucunun zaman baskısı nedeniyle birtakım slaytları geçmesi dinleyicilerin dikkatini dağıtır ve profesyonel olmayan bir hava oluşur. Bu nedenle önceden muhakkak provanın yapılması önerilir.

    3. Sunum içerisinde kullanılan yazı tiplerinin mümkün olduğunca benzer ve basit olmalıdır. Arka sıradakilerin rahatlıkla fark edebileceği, okuyabileceği yazı tiplerine ve büyüklüklerine yer verilmesi önemlidir. Bu noktada yazının okunmasını zorlaştıracak yada arka plan ve yazı renk uyumunun yazının okunmasını zorlaştırmayacak şekilde seçilmesi önerilir.

    4. Animasyon ve sesin gerçekten gerektiği noktalarda kullanılması önerilir. Örneğin bir slayt başlığına uygulanan animasyon konunun anlaşılması açısından çok önemli değilse kullanılmaması daha uygun olacaktır. Sürekli sesin veya animasyonun kullanıldığı sunumlar hem sunumu zorlaştırır hem de dinleyicilerin sıkılmasına neden olur.

    5. Sunumları daha etkili hâle getirmek için resim, grafik vb. görsellerden faydalanmak gerekir. Ancak bu görseller amaca uygun olarak hazırlanmalıdır. Kullanıcıların ya da dinleyicilerin kafasında konuyla ilgisiz olan, sırf güzel görünsün diye yada dekoratif kaygılarla konulmuş görsellerin olumlu etkisi olmayacak belki de dikkat dağıtacaktır. Ancak dinleyicilerin konuya odaklanmalarını sağlayacak, konuyla ilgili olan metni tamamlayan, metin içerisinde anlatılanları görsel biçimde sunan resimler etkili olabilir.

    6. Slaytlar içerisinde dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de uyumdur. Her bir slaytta kullanılan farklı arka plan renkleri, farklı madde işaretleri, bunların renginin ya da biçiminin farklılaşması slaytlar arası uyumu zorlaştırır. Daha doğrusu slaytlar arası uyum açısından bunların benzer ya da mümkün olduğunca aynı olması önerilir.

    7. Her bir slaytta bulunan bilgi miktarının optimum şekilde ayarlanması gerekir. Bu konuda sunucunun, bir paragrafı bir kitap sayfası gibi metinleri sunu üzerinde göstermesi dinleyicilerin bir yandan yazıyı okuması bir yandan sunumu yapan kişiyi dinlemesi durumunda bırakır. Dinleyicilerin bu şekilde her iki işi bir anda yapmaya çalışmaları nedeniyle hem sunum hem de orada verilmek istenen mesaj beklenen sonucu oluşturmayacaktır. Bu nedenle araştırmalarda mümkün olduğunca 6 – 8 kuralı olarak bilinen her bir slaytta 6satır ve her satırda sekiz kelime olacak şekilde bir sınırlandırma yapılabilir. Elbette sunu içeriği, konunun doğasına, verilmek istenen mesaja yada anlatılmak istenen şeye göre değişir. Ama mümkün olduğunca bu 6-8 kuralına uyulması önerilir. Resim19’da6-8 kuralını temsil eden birörnek gösterilmiştir.

    D seçeneği Mümkün olduğunca çok metin yer almalıdır doğru cevaptır.

    PowerPoint Çalışma Soruları, PowerPoint Çıkmış Sorular, PowerPoint Çoktan Seçmeli Sorular, PowerPoint Final Soruları, PowerPoint Klasik Sorular, PowerPoint Sınav Soruları, PowerPoint Soruları, PowerPoint Test Soruları, PowerPoint Vize Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri, Temel Bilgi Teknolojileri Dersi, Temel Bilgi Teknolojileri Final Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Klasik Sorular, Temel Bilgi Teknolojileri Sınav Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Test Soruları, Temel Bilgi Teknolojileri Vize Soruları )



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.