Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

  • Tarih
  • 2 yıl önce
  • 2 Cevap

Asurluların insanlığa katkıları

Asurluların insanlığa katkıları sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2021-12-17 18:30:52

    Cevap : Asurluların insanlığa katkıları

    Asurların İnsanlık Tarihine Katkıları

    1. Asurlar Fırat ve Dicle nehirleri arasında yani Mezapotomya adı verilen bölgede kurulmuşlardır. Diğer tüm uygarlıklar gibi insanlığa önemli katkıları olan bu uygarlık ticaret, edebiyat, astronomi, tıp, mimarlık, heykelcilik, tarım gibi alanlarda kendisini göstermiştir ve yine bu alanlarda önemli ilklere imza atmıştır
    2. Asur Uygarlığı tarihte bilinen ilk kütüphaneyi kurmuştur. Ninova Kütüphanesi olarak tarihe geçen bu kütüphane ilmi, dini ve edebi tüm eserlerin Ninova’ya toplanması ise oluşturulmuştur. Ninova Kütüphanesinin yaklaşık 30.000 tableti bünyesinde bulundurduğu bilinmektedir.
    3. Ninova Kütüphanesinin diğer bir önemi günümüze çok önemli iki eser ulaştırmasıdır: Yaradılış destanı ve Gılgamış destanı.
    4. Bunun yanında kütüphaneden günümüze ulaşan diğer eserler; atasözleri, masallar, mektuplar, ticari belgeler, büyü ve dualar, kanunlar, makbuz senetleri, özel yazışmalar ve sözlüklerdir. Bu sözlüklerin Sümerce-Akadça olduğu bilinmektedir. Bunların yanındaki diğer eserler de edebiyat, astronomi, mitoloji ve tıp gibi konuları içermektedir.
    5. Asurlular, ticarette önemli bir yere sahiptirler. Anadolu’da ticareti organize bir şekilde sürdüren bu uygarlık çeşitli yerlere ticaret kolonileri kurmuşlardır. “Karum” adı verilen pazar yerleri kurmuşlardır ve buralar ticaretin merkezidir. Yol kenarlarına da ticarethaneler kurup ticareti geliştirmişlerdir.
    6. Ticaret için kanunlara ihtiyaç duymuşlar ve böylece tarihteki ilk ticaret kanunlarını oluşturup uygulamışlardır. Bu ticaret kanunları Hammurabi Kanunlarının daha da sertleştirilmesiyle oluşturulmuştur. Bununla birlikte bu uygarlık tarihteki ilk ticari antlaşmalar yapan uygarlık olarak bilinmektedir.
    7. Asur Uygarlığı, kurdukları ticaret kolonileri ile ticaretten başka amaçlara da hizmet etmiştir. Bu koloniler aracılığıyla Sümerlerden öğrendikleri çivi yazısını Anadolu’ya getirmişlerdir. Bu medeniyet Anadolu’ya yazıyı ilk getiren ve böylece Anadolu’da tarihi çağların başlamasını sağlayan medeniyettir.
    8. Anadolu’daki ilk yazılı tablet olarak bilinen Kültepe tabletlerinin bu medeniyete ait olduğu doğrulanmıştır. Bu tabletlerin Anadolu’ya ticaret yapmak için gelen tüccarların vesikaları olduğu kesin bir şekilde ispatlanmıştır.
    9. Bu medeniyet heykel sanatına ilgi duymaktadır. Bu sebeple bu alanda çalışıp kendilerini geliştirmişler ve kabartmalar yapmışlardır. Bu sanatta yetenekli oldukları ve yaptıkları kabartmalarla ünlü oldukları bilinmektedir.
    10. Asurlar, Lidyalılar tarafından Mezapotamya’ya kadar genişletilen Kral Yolu’nun yapımına katkı sağlamışlardır. Arkeolojik kazılardan edinilen bilgilere göre yolun Batı kısmını bu uygarlık yapmıştır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Deniz mavi

    • 2021-12-17 18:31:06

    Cevap :

    ASURLULARIN İNSANLIĞA KATKILARI 

    Asurlular’ın insanlık tarihine katkıları, ticaret, astronomi, tıp, tarım ve mimarlık gibi alanlarda görülmüştür.


    * Asur Uygarlığı tarihte bilinen ilk kütüphanenin kurucusudur.

    * Ninova Kütüphanesi olarak adlandırılan bu kütüphane ilmi, dini ve edebi tüm eserlerin Ninova’ya toplanması ise oluşturulmuştur. Ninova Kütüphanesinin yaklaşık 30.000 tableti bünyesinde bulundurmuştur.

    * Ninova Kütüphanesinin diğer bir önemi günümüze çok önemli iki eser ulaştırmış olmasıdır:  Yaradılış destanı ve Gılgamış destanı.

    *  Kütüphaneden günümüze ulaşan diğer eserler; atasözleri, masallar, mektuplar, ticari belgeler, büyü ve dualar, kanunlar, makbuz senetleri, özel yazışmalar ve sözlüklerdir. Bu sözlüklerin Sümerce-Akadça olduğu bilinmektedir.

    *  Diğer eserler de edebiyat, astronomi, mitoloji ve tıp gibi konuları içermektedir.

    * Asurlular, ticarette önemli bir konuma sahiptir. Anadolu’da ticareti organize bir şekilde sürdüren bu uygarlık çeşitli yerlere ticaret kolonileri kurmuştur.

    * "Karum" ismi verilen pazar yerleri kurmuşlardır ve buralar ticaretin merkezidir. Yol kenarlarına da ticarethaneler kurup ticareti geliştirmişlerdir.

    * Ticaret için kanunlara ihtiyaç duymuşlar ve böylece tarihteki ilk ticaret kanunlarını oluşturup uygulamışlardır.

    * Bu ticaret kanunları Hammurabi Kanunlarının daha da sertleştirilmesi ile oluşturulmuştur.

    * Ayrıca bu uygarlık tarihteki ilk ticari antlaşmalar yapan uygarlık olarak bilinmektedir.
     
    * Asur Uygarlığı, kurdukları ticaret kolonileri ile aracılığıyla Sümerlerden öğrendikleri çivi yazısını Anadolu’ya getirmişlerdir. Asur Uygarlığı, Anadolu’ya yazıyı ilk getiren ve böylece Anadolu’da tarihi çağların başlamasını sağlayan medeniyettir.
    Anadolu’daki ilk yazılı tablet olarak bilinen Kültepe tabletlerinin bu medeniyete ait olduğu doğrulanmıştır. Bu tabletlerin Anadolu’ya ticaret yapmak için gelen tüccarların vesikaları olduğu ispatlanmıştır.

    * Bu medeniyet heykel sanatına ilgi duymaktadır. Bu sebeple bu alanda çalışıp kendilerini geliştirmişler ve kabartmalar yapmışlardır. Bu sanatta yetenekli oldukları ve yaptıkları kabartmalarla ünlü oldukları bilinmektedir.

    * Asurlar, Lidyalılar tarafından Mezapotamya’ya kadar genişletilen Kral Yolu’nun yapımına katkı sağlamışlardır. Arkeolojik kazılardan edinilen bilgilere göre yolun Batı kısmını bu uygarlık yapmıştır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.