Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon

Bulmacada 'Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon' sorusunun cevabı nedir?

Bu soruya 8 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Viento

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Bulmacada 'Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon' nedir sorusunun cevabı:
    Kare ve çengel bulmacada sorulan 'Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon' sorusunun yanıtı birden fazladır. Bu nedenle bulmacanızdaki boşluk sayısına ve harf dizilişine göre aşağıdaki cevaplarımızdan birini seçmelisiniz.


    İşte cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba İSTİKRAR yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba SABİTLİK yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba DENGE yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 7 harfli ise cevaba DURULMA yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba YERLEŞME yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 10 harfli ise cevaba KARARLILIK yazabilirsiniz.

    Diğer Cevaplar:
    1. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 13 harfli ise cevaba Stabilizasyon yazabilirsiniz.
    2. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 10 harfli ise cevaba Kararlılık yazabilirsiniz.
    3. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 5 harfli ise cevaba Denge yazabilirsiniz.
    4. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Oturma yazabilirsiniz.
    5. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba Yerleşme yazabilirsiniz.
    6. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba İstikrar yazabilirsiniz.
    7. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 6 harfli ise cevaba Balans yazabilirsiniz.
    8. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba Muvazene yazabilirsiniz.
    9. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba İstikrar yazabilirsiniz.
    10. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba İstikrar yazabilirsiniz.
    11. Eğer bulmaca cevabınızdaki boşluk 8 harfli ise cevaba İstikrar yazabilirsiniz.

    İSTİKRAR kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Stabilizasyon (13 harfli)
    2. Kararlılık (10 harfli)
    3. Denge (5 harfli)
    4. Oturma (6 harfli)
    5. Yerleşme (8 harfli)

    DENGE kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    2. Balans (6 harfli)
    3. Muvazene (8 harfli)

    DURULMA kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)

    YERLEŞME kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)

    KARARLILIK kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    Sözlükte İSTİKRAR Nedir:
    Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık:
    Sözlükte SABİTLİK Nedir:
    Sabit olma durumu

    Sözlükte DENGE Nedir:
    Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hali, muvazene:
    Sözlükte DURULMA Nedir:
    Durulmak (I, II) durumu

    Sözlükte YERLEŞME Nedir:
    İnsanların konut adını verdiğimiz barınaklarda toplu veya dağınık bir şekilde hayatını sürdürmesine yerleşme denir. Yerleşmenin türlü genişlikte anlamlan vardır; 1. En geniş anlamıyla yerleşme, insanların oturduğu, faydalandığı bölgedir. 2. Daha dar anlamıyla yerleşme, oturulan yerlerle bunların hemen çevresindeki topraklardır. 3. En dar anlamı İle yerleşme, içinde oturulan yerler (çardak, çadır, kulübe, ev, büyük evler) dir.

    Yerleşmeyi Sınırlayan Etmenler


    - Denizler - Kutuplar - Çöller - Ormanlar - Yer şekilleri - Toprak özellikleri - Ekonomik özellikler - Ulaşım olanakları

    Yerlesmeyi Etkileyen Faktörler


    1. Iklim


    Yerlesmeyi etkileyen en önemli faktördür. Dünya’da Orta kusak karalarinda iklim kosullari uygun oldugundan, nüfus fazla iken çöllerde, kutup bölgelerindede batakliklarda ve yüksek daglik alanlarda, iklim sartlari uygun olmadigindan, nüfus çok azdir. Yine, Ekvatoral bölgede 0 - 1000 m yükseltiler arasinda, asiri nemli ve bunaltici bir iklim etkili oldugundan, Amazon ile Kongo havzalarinda da nüfus azdir.

    2. Yeryüzü sekilleri


    Daglik, çok engebeli ve yüksek sahalar, yerlesmelerin kurulmasini ve gelismesini önemli ölçüde engellemektedir. Buna karsilik düz ovalik alanlarda tarim, ulasim, sanayi faaliyetleri daha çok gelistiginden nüfus fazladir. Dogu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde nüfus yogunlugunun az, Marmara ve Ege bölgelerinde fazla olmasi buna örnektir.

    3. Toprak


    Verimsiz topraklarin bulundugu yerler, nüfusça tenha iken (Tuz Gölü çevresi), verimli topraklarin bulundugu yerler nüfusça zengindir. (Çukurova ve Ege ovalari gibi)

    4. Ekonomik Kaynaklar


    Ekonomik kaynaklarin fazla oldugu, sanayi, ticaret faaliyetlerinin yogun oldugu, maden ve enerji kaynaklarinin çok bulundugu yerlerde nüfus yogunlugu artmaktadir. Ülkemizde Marmara Bölgesi ile Zonguldak, Karabük, Eregli, Batman gibi merkezlerin nüfusça yogun olmalari ekonomik kaynaklarin çok olmasindandir. Ekonomik kaynaklarin yetersiz oldugu bölgelerde, halk geçimini temin etmek için göç etmekte ve nüfuslari azalmaktadir.

    Yerleşme Tipleri


    Ana çizgileriyle yerleşme, ya kır yerleşmesi ya da şehir yerleşmesi biçiminde olur. Yerleşmeler çek çeşitli yönlerden göz önüne alınabilir 1.Tek katlı, iki katlı, çok katlı yerleşmeler. 2.Yalnız oturulan, hem oturulup hem iş ve çalışma yeri olan yerleşmeler. 3.Çiftlik, el sanalları, endüstri, orman İşletmesi, avcılık ve başka ekonomik yerleşmeler. 4.Ulaştırma bakımından yol, boyun, demiryolu, gemicilik, havacılık yerleşmeleri. 5.Alışveriş, yönetim, öğretim, bakım yerleri gibi yerleşmeler. 6.Araştırma, eğlenme, turistik yerlerdeki yerleşmeler. 7.Yeyüzü biçimlerine uyma bakımından dağ, vadi, ova yerleşme'eri. 8.Sularla ilgisi bakımından dere, ırmak, kaynak başı, gol kıyısı, deniz kıyısı, vaha, kurak bölge yerleşmeleri. 9.Bitki örtüsü ile ilgisi bakımındanorman, bozkır, çöl yerleşmeleri gibi. En yüksekteki yerleşmeler 5300 metreye tırmanmıştı (Güney Amerikada And Dağlarında, Bolivya'da).

    Yerleşme Çeşitleri


    A. Kırsal Yerleşme


    Türkiye’de, nüfusu 10.000'in altinda olan yerlesmelere denmektedir. Kir yerlesmeleri, tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin birlikte yapildigi ya da ön plana çiktigi yerlesmelerdir. Kirsal yerlesmelerin bazilarinda yerlesik hayat tarzi (köy gibi), bazilarinda konar - göçerlik veya yaylacilik gibi yari yerlesik tarz görülür. Kirsal kesimde yerlesmeler toplu ve daginik olmak üzere ikiye ayrilir: Toplu Yerlesme: Evlerin birbirine yakin oldugu yerlesme biçimidir. Suyun az oldugu yerlerde ve arazinin düz oldugu ovalik alanlarda insanlar toplu olarak yerlesmislerdir. Türkiye’de Iç Anadolu, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde su kaynaklari az oldugu için toplu yerlesmeler fazladir. Daginik Yerlesme: Suyun (yagislarin) bol oldugu yerlerde, arizali ve egimli bölgelerde, evlerin birbirinden uzak oldugu bahçeler içerisinde insanlar daginik olarak yerlesmislerdir. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi, daginik yerlesmenin en yaygin olarak görüldügü yerdir. Daginik yerlesmede su fazlaligi ve yersekillerinin engebeliligi etkilidir. Kirsal yerlesme çesitleri a. Köy alti yerlesmeleri: Çiftlik, mezra, kom, divan, oba, yayla gibi yerlesmelere denir. Bunlar köylerden küçüktür. Daha çok, hayvancilik amaçli veya yazlari serinlemek amaciyla kurulmustur. Dogu Anadolu, G. Dogu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yaygindir. b. Köyler c. Bucak ve nahiyeler Kirsal meskenlerin yapiminda kullanilan malzemeler dogal çevre ile yakindan iliskilidir. Çevrede tas malzemeler yayginsa konutlarda tas kullanilir. Ormanlik yörelerde meskenlerde daha çok ahsap kullanilir. Tas ve ahsap malzemenin bulunmadigi yari kurak bölgelerde, meskenlerde kerpiç malzeme kullanilir. • Tas meskenler: Köylerimizde çok rastlanan mesken tiplerinden biri olup, daha çok Akdeniz, Ege ve Dogu Anadolu bölgelerinde rastlanir. • Ahsap meskenler: Ahsap köy meskenlerinin en yogun oldugu yerler ormanlik yörelerimizdir. Daha çok, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Güney Marmara’da yaygindir. • Kerpiç meskenler: Ülkemizde Iç Anadolu, Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde yaygin olarak görülür.

    B. Kentsel Yerleşme


    (Şehirler) Türkiye’de, nüfusu 10.000 den fazla olan yerlesmelere kentsel yerlesme denmektedir. 1935'e kadar nüfusun % 80'i köylerde otururken, kent nüfusu % 20'sini olusturuyordu. 1997 yilinda yapilan sayim sonuçlarina göre, ise nüfusun % 65'i kentlerde % 35'i kirsal kesimde toplanmistir. Türkiye’de özellikle sanayinin gelismesine paralel olarak göç olayi artmis ve yeni kentler ortaya çikmis ya da kentlerde asiri büyümeler meydana gelmistir. Türkiye’de kentlesme hizi sanayilesme hizindan daha yüksektir. Bu durum gecekondulasma gibi bir çok problemi beraberinde getirmistir. 1997 yili nüfus sayimi sonuçlarina göre, kentlesme oraninin en yüksek oldugu bölge Marmara’dir. Bu durum, bölgenin çok göç aldigini ve sanayilesmede ileri gittigini gösterir. Marmara’yi, Ege, Iç Anadolu, Akdeniz, Güneydogu ve Dogu Anadolu bölgeleri takip eder. Kentlesme orani en az Karadeniz Bölgesi’nde görülür. Şehirler Fonksiyonlarına Göre Şu Gruplara Ayrılır Tarım şehirleri Ege Bölgesinde; Akhisar, Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Ödemiş, Tire gibi. Marmara Bölgesinde ; Kırklareli, İnegöl, Lüleburgaz gibi. Karadeniz Bölgesinde; Bafra, Çarşamba, Giresun ,Rize, Düzce, Niksar gibi. İç Anadolu Bölgesinde; Karaman ,Aksaray, Akşehir, Kırşehir, Nevşehir, Niğde gibi Ticaret Şehirleri İstanbul, İzmir, Denizli, Manisa, Aydın, Ankara, Konya, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Afyon, Malatya, Van ,Elazığ, Ş.Urfa, G.Antep gibi. Sanayi Şehirleri İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bursa, İzmir. Adana, Batman, Karabük Ereğli, Kırıkkale, Seydişehir, İskenderun gibi. Liman Şehirleri İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Samsun, Trabzon, İskenderun, Zonguldak gibi Turizm Şehirleri İstanbul, İzmir,Çeşme, Antalya, Bodrum; Marmaris,Fethiye, Kuşadası Alanya, Mersin, Bursa, Bolu, Nevşehir (Ürgüp-Göreme) gibi. İdari Şehirler Ankara (başkent), İstanbul, Bursa, Konya, Edirne (geçmişte başkent olmaları) Askeri Şehirler Sarıkamış, Çorlu, Erzurum, Konya, Malatya , Kırkağaç, Manisa gibi. Kültürel Şehirler İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere bazı yerleşim merkezlerimizin gelişmesinde o merkezlerde bulunan üniversiteler de etkili olmuştur.

    Yerleşme Coğrafyası


    Yerleşme Coğrafyası; tek tek evler ve bunların bir araya gelmesi ile oluşan yerleşim birimlerini inceleyen bir bilim dalıdır. mahalle, köy, mezra, yayla gibi en küçük yerleşim birimlerinden başlar ve metropollere kadar bütün yerleşim birimlerini inceler. İnsanlar yeryüzüne gelmesiyle kendisine kalacak, iklim ve çeşitli tehlikelerden (yabani hayvanlar ve diğer düşmanlar) koruyacak barınaklar bulma gayreti içerisine girmiştir. Bunun sonucunda da toplumların kültürel ve ekonomik durumlarına bağlı olarak farklı farklı mesken ve yerleşme tipleri ortaya çıkmıştır.
    Sözlükte KARARLILIK Nedir:
    Kararlı olma durumu, istikrar



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Bulmacada 'Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık, stabilizasyon' sorusunun cevabı olan 'İSTİKRAR - SABİTLİK - DENGE - DURULMA - YERLEŞME - KARARLILIK' kelimesinin sözlükte eş anlamı nedir:
    İSTİKRAR kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. Stabilizasyon (13 harfli)
    2. Kararlılık (10 harfli)
    3. Denge (5 harfli)
    4. Oturma (6 harfli)
    5. Yerleşme (8 harfli)
    DENGE kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    2. Balans (6 harfli)
    3. Muvazene (8 harfli)
    DURULMA kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    YERLEŞME kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    KARARLILIK kelimesinin Eş Anlamlıları:
    1. İstikrar (8 harfli)
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte İSTİKRAR Nedir:
    Aynı kararda, biçimde sürme, kararlılık:
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte SABİTLİK Nedir:
    Sabit olma durumu

    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte DENGE Nedir:
    Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hali, muvazene:
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte DURULMA Nedir:
    Durulmak (I, II) durumu

    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte YERLEŞME Nedir:
    İnsanların konut adını verdiğimiz barınaklarda toplu veya dağınık bir şekilde hayatını sürdürmesine yerleşme denir. Yerleşmenin türlü genişlikte anlamlan vardır; 1. En geniş anlamıyla yerleşme, insanların oturduğu, faydalandığı bölgedir. 2. Daha dar anlamıyla yerleşme, oturulan yerlerle bunların hemen çevresindeki topraklardır. 3. En dar anlamı İle yerleşme, içinde oturulan yerler (çardak, çadır, kulübe, ev, büyük evler) dir.

    Yerleşmeyi Sınırlayan Etmenler


    - Denizler - Kutuplar - Çöller - Ormanlar - Yer şekilleri - Toprak özellikleri - Ekonomik özellikler - Ulaşım olanakları

    Yerlesmeyi Etkileyen Faktörler


    1. Iklim


    Yerlesmeyi etkileyen en önemli faktördür. Dünya’da Orta kusak karalarinda iklim kosullari uygun oldugundan, nüfus fazla iken çöllerde, kutup bölgelerindede batakliklarda ve yüksek daglik alanlarda, iklim sartlari uygun olmadigindan, nüfus çok azdir. Yine, Ekvatoral bölgede 0 - 1000 m yükseltiler arasinda, asiri nemli ve bunaltici bir iklim etkili oldugundan, Amazon ile Kongo havzalarinda da nüfus azdir.

    2. Yeryüzü sekilleri


    Daglik, çok engebeli ve yüksek sahalar, yerlesmelerin kurulmasini ve gelismesini önemli ölçüde engellemektedir. Buna karsilik düz ovalik alanlarda tarim, ulasim, sanayi faaliyetleri daha çok gelistiginden nüfus fazladir. Dogu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde nüfus yogunlugunun az, Marmara ve Ege bölgelerinde fazla olmasi buna örnektir.

    3. Toprak


    Verimsiz topraklarin bulundugu yerler, nüfusça tenha iken (Tuz Gölü çevresi), verimli topraklarin bulundugu yerler nüfusça zengindir. (Çukurova ve Ege ovalari gibi)

    4. Ekonomik Kaynaklar


    Ekonomik kaynaklarin fazla oldugu, sanayi, ticaret faaliyetlerinin yogun oldugu, maden ve enerji kaynaklarinin çok bulundugu yerlerde nüfus yogunlugu artmaktadir. Ülkemizde Marmara Bölgesi ile Zonguldak, Karabük, Eregli, Batman gibi merkezlerin nüfusça yogun olmalari ekonomik kaynaklarin çok olmasindandir. Ekonomik kaynaklarin yetersiz oldugu bölgelerde, halk geçimini temin etmek için göç etmekte ve nüfuslari azalmaktadir.

    Yerleşme Tipleri


    Ana çizgileriyle yerleşme, ya kır yerleşmesi ya da şehir yerleşmesi biçiminde olur. Yerleşmeler çek çeşitli yönlerden göz önüne alınabilir 1.Tek katlı, iki katlı, çok katlı yerleşmeler. 2.Yalnız oturulan, hem oturulup hem iş ve çalışma yeri olan yerleşmeler. 3.Çiftlik, el sanalları, endüstri, orman İşletmesi, avcılık ve başka ekonomik yerleşmeler. 4.Ulaştırma bakımından yol, boyun, demiryolu, gemicilik, havacılık yerleşmeleri. 5.Alışveriş, yönetim, öğretim, bakım yerleri gibi yerleşmeler. 6.Araştırma, eğlenme, turistik yerlerdeki yerleşmeler. 7.Yeyüzü biçimlerine uyma bakımından dağ, vadi, ova yerleşme'eri. 8.Sularla ilgisi bakımından dere, ırmak, kaynak başı, gol kıyısı, deniz kıyısı, vaha, kurak bölge yerleşmeleri. 9.Bitki örtüsü ile ilgisi bakımındanorman, bozkır, çöl yerleşmeleri gibi. En yüksekteki yerleşmeler 5300 metreye tırmanmıştı (Güney Amerikada And Dağlarında, Bolivya'da).

    Yerleşme Çeşitleri


    A. Kırsal Yerleşme


    Türkiye’de, nüfusu 10.000'in altinda olan yerlesmelere denmektedir. Kir yerlesmeleri, tarim ve hayvancilik faaliyetlerinin birlikte yapildigi ya da ön plana çiktigi yerlesmelerdir. Kirsal yerlesmelerin bazilarinda yerlesik hayat tarzi (köy gibi), bazilarinda konar - göçerlik veya yaylacilik gibi yari yerlesik tarz görülür. Kirsal kesimde yerlesmeler toplu ve daginik olmak üzere ikiye ayrilir: Toplu Yerlesme: Evlerin birbirine yakin oldugu yerlesme biçimidir. Suyun az oldugu yerlerde ve arazinin düz oldugu ovalik alanlarda insanlar toplu olarak yerlesmislerdir. Türkiye’de Iç Anadolu, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde su kaynaklari az oldugu için toplu yerlesmeler fazladir. Daginik Yerlesme: Suyun (yagislarin) bol oldugu yerlerde, arizali ve egimli bölgelerde, evlerin birbirinden uzak oldugu bahçeler içerisinde insanlar daginik olarak yerlesmislerdir. Türkiye’de Karadeniz Bölgesi, daginik yerlesmenin en yaygin olarak görüldügü yerdir. Daginik yerlesmede su fazlaligi ve yersekillerinin engebeliligi etkilidir. Kirsal yerlesme çesitleri a. Köy alti yerlesmeleri: Çiftlik, mezra, kom, divan, oba, yayla gibi yerlesmelere denir. Bunlar köylerden küçüktür. Daha çok, hayvancilik amaçli veya yazlari serinlemek amaciyla kurulmustur. Dogu Anadolu, G. Dogu Anadolu, Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde yaygindir. b. Köyler c. Bucak ve nahiyeler Kirsal meskenlerin yapiminda kullanilan malzemeler dogal çevre ile yakindan iliskilidir. Çevrede tas malzemeler yayginsa konutlarda tas kullanilir. Ormanlik yörelerde meskenlerde daha çok ahsap kullanilir. Tas ve ahsap malzemenin bulunmadigi yari kurak bölgelerde, meskenlerde kerpiç malzeme kullanilir. • Tas meskenler: Köylerimizde çok rastlanan mesken tiplerinden biri olup, daha çok Akdeniz, Ege ve Dogu Anadolu bölgelerinde rastlanir. • Ahsap meskenler: Ahsap köy meskenlerinin en yogun oldugu yerler ormanlik yörelerimizdir. Daha çok, Karadeniz, Akdeniz, Ege ve Güney Marmara’da yaygindir. • Kerpiç meskenler: Ülkemizde Iç Anadolu, Dogu Anadolu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinde yaygin olarak görülür.

    B. Kentsel Yerleşme


    (Şehirler) Türkiye’de, nüfusu 10.000 den fazla olan yerlesmelere kentsel yerlesme denmektedir. 1935'e kadar nüfusun % 80'i köylerde otururken, kent nüfusu % 20'sini olusturuyordu. 1997 yilinda yapilan sayim sonuçlarina göre, ise nüfusun % 65'i kentlerde % 35'i kirsal kesimde toplanmistir. Türkiye’de özellikle sanayinin gelismesine paralel olarak göç olayi artmis ve yeni kentler ortaya çikmis ya da kentlerde asiri büyümeler meydana gelmistir. Türkiye’de kentlesme hizi sanayilesme hizindan daha yüksektir. Bu durum gecekondulasma gibi bir çok problemi beraberinde getirmistir. 1997 yili nüfus sayimi sonuçlarina göre, kentlesme oraninin en yüksek oldugu bölge Marmara’dir. Bu durum, bölgenin çok göç aldigini ve sanayilesmede ileri gittigini gösterir. Marmara’yi, Ege, Iç Anadolu, Akdeniz, Güneydogu ve Dogu Anadolu bölgeleri takip eder. Kentlesme orani en az Karadeniz Bölgesi’nde görülür. Şehirler Fonksiyonlarına Göre Şu Gruplara Ayrılır Tarım şehirleri Ege Bölgesinde; Akhisar, Turgutlu, Salihli, Alaşehir, Ödemiş, Tire gibi. Marmara Bölgesinde ; Kırklareli, İnegöl, Lüleburgaz gibi. Karadeniz Bölgesinde; Bafra, Çarşamba, Giresun ,Rize, Düzce, Niksar gibi. İç Anadolu Bölgesinde; Karaman ,Aksaray, Akşehir, Kırşehir, Nevşehir, Niğde gibi Ticaret Şehirleri İstanbul, İzmir, Denizli, Manisa, Aydın, Ankara, Konya, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Afyon, Malatya, Van ,Elazığ, Ş.Urfa, G.Antep gibi. Sanayi Şehirleri İstanbul, İzmit, Adapazarı, Bursa, İzmir. Adana, Batman, Karabük Ereğli, Kırıkkale, Seydişehir, İskenderun gibi. Liman Şehirleri İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Samsun, Trabzon, İskenderun, Zonguldak gibi Turizm Şehirleri İstanbul, İzmir,Çeşme, Antalya, Bodrum; Marmaris,Fethiye, Kuşadası Alanya, Mersin, Bursa, Bolu, Nevşehir (Ürgüp-Göreme) gibi. İdari Şehirler Ankara (başkent), İstanbul, Bursa, Konya, Edirne (geçmişte başkent olmaları) Askeri Şehirler Sarıkamış, Çorlu, Erzurum, Konya, Malatya , Kırkağaç, Manisa gibi. Kültürel Şehirler İstanbul, İzmir, Ankara başta olmak üzere bazı yerleşim merkezlerimizin gelişmesinde o merkezlerde bulunan üniversiteler de etkili olmuştur.

    Yerleşme Coğrafyası


    Yerleşme Coğrafyası; tek tek evler ve bunların bir araya gelmesi ile oluşan yerleşim birimlerini inceleyen bir bilim dalıdır. mahalle, köy, mezra, yayla gibi en küçük yerleşim birimlerinden başlar ve metropollere kadar bütün yerleşim birimlerini inceler. İnsanlar yeryüzüne gelmesiyle kendisine kalacak, iklim ve çeşitli tehlikelerden (yabani hayvanlar ve diğer düşmanlar) koruyacak barınaklar bulma gayreti içerisine girmiştir. Bunun sonucunda da toplumların kültürel ve ekonomik durumlarına bağlı olarak farklı farklı mesken ve yerleşme tipleri ortaya çıkmıştır.
    Cevap Yaz Arama Yap

    Tugcedogus

    • 2020-07-13 05:12:49

    Cevap :
    Sözlükte KARARLILIK Nedir:
    Kararlı olma durumu, istikrar

    Cevap Yaz Arama Yap

    Kolay Bulmaca Cevabı Bulma Robotu

    Cevap Yaz

    Bilgilendirme: Bulmaca sözlüğümüzde Haberturk, Hürriyet, Sözcü ve Posta gazetesinin günlük kare ve çengel bulmacalarının cevapları ve Bulmacahane, CodyCross, Words Of Wonders Guru, WOW Guru gibi bulmaca oyunlarının cevapları yayınlanmaktadır. Ayrıca diğer gazete bulmaca cevapları, bulmaca kitabı, çapraz, karışık bulmaca cevaplarınıda sözlüğümüzde bulabilirsiniz. Bulmaca sözlüğümüzden arama yaparak bulmaca sorunuzdaki cevabı kolayca bulabilirsiniz. Eğer cevap henüz sitemize eklenmemiş ise soru sor butonuna tıklayarak hemen cevap verilmesini sağlayabilirsiniz.

    Yakın zamanda para ödüllü online bulmaca çözebileceğiniz bulmaca servisimiz yayına alınacaktır. Günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak en iyi bulmaca çözenler listelerimiz olacak.

    Sözlüğümüzde cevabını bulabileceğiniz bulmaca çeşitleri: CodyCross bulmaca soruları, çengel bulmaca, kare bulmaca, sudoku bulmaca, rakam bulmaca, kelime şifre bulmaca, altıgen çengel bulmaca, halka bulmaca, sözcük avı, yapboz bulmaca, labirent bulmaca, mozaik bulmaca, resimli kelime bulmaca, 7 farkı bulun, lekare bulmaca ve kim milyoner olmak ister soruları ve cevapları.

    Ayrıca bulmaca cevapları sözlüğümüzde aradığınız kelimenin eş anlamı, mecazen ve mecaz anlamları, eski dildeki karşılıkları, osmanlıca karşılıklarıi, zıt anlamlarını bulabilirsiniz.

    Unutmayın bulmaca çözmek zekanızı geliştirdiği gibi çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan alzheimer içinde doktorlar tarafından en önerilen çözümlerden biridir. Şimdiden güzel, sağlıklı günler dileriz..



    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.