Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Başkalarının görüş ve fikirlerine saygılı olma

Başkalarının görüş ve fikirlerine saygılı olma

 

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Hera

    • 2021-02-08 08:25:06

    Cevap : Başkalarının görüş ve fikirlerine saygılı olma

    Her birey, saygıya değer bir varlıktır. Hiç kimse kendinden faklı olanı hor görmeye, ötelemeye hakkı yoktur. Hangi dinden, dilden, coğrafyadan, düşünce ve fikirden olursa olsun herkesin yaşama, kendini ifade etme ve değerli kılma hakkı vardır.

    Yaşamak sorumluluktur. Yaşama saygı, bu sorumluluğu duymaktır. Kendimizden, toplumdan, çocuklardan, büyüyen ağaçtan, akan sudan sorumlu olmaktır. Bize emek veren, sabır gösteren, bu dünyanın iyiliği için çalışan insanlara saygı duymak gibi bir sorumluluğumuz vardır. Sevgiye saygı, barışa, anneye, çiçeğe, denize, toprağa saygı evet o kadar elzem bir olgudur ki, bilmek ve anlamak gerekir.

    Yaşam hakkına, eğitim alma hakkına, sağlıktan faydalanma hakkına, eşit ve adil eğitim alma hakkına, sonuna kadar saygı duyuyor ve sahip çıkıyorum.

    Saygı, karısındaki insanın varlığını kabullenmek, düşüncelerini kabul etmesen bile onun düşüncelerinin dinlenmeye değer olduğunu ona hissettirmektir. Bunun içinde önce insanın kendine saygısı olmalıdır. Kendine saygı duymayan bir insanın bir başkasına saygı duyması mümkün değildir. Olsa olsa korkuya dayalı bir saygıdır ona da erdemli saygı diyemeyiz.

    Kendi bilincinin farkında olmayan, birey olmayı başaramamış bir insanın gösterdiği saygı kendi donanımına göre anlam ifade eder. Yargısı da, takdiri de içinde bulunduğu bilinç ve algıyla orantılı olacaktır.

    Özellikle ilişkilerimizi, dini ritüellerimizi, cinsel tercihlerimizi, kendimize saygımızı, durduğumuz yerin farkındalığını düzenleyen erdemli bir yaşam anahtarıdır saygı. Saygı bir erdemdir ve erdemin olduğu her yerde bizi güzelliğe yönelten davranışlar olur. Korkudan kaynaklanan, göstermelik bir saygı da erdem yoktur. Kendine saygı duymayan bir insanın, başkasına saygı duyması mümkün değildir. Yaşamı anlamlı kılan her birey kendine ve yaşama saygılıdır. Otorite ya da korku karşında ceket ilikleme tutumunu saygı olarak algılayamıyorum.

    Yaşamla birlikte ”saygının” hiç bir zaman yanlışa toleranslı davranmak, görmemezlikten gelmek, katlanmak demek olmadığının öğreniyorsun. Bu nedenle ”erdemli saygı” bir korku imparatoru yaratmaz. Kendine saygısı olan, insanlara ölçülü, seviyeli ve kibar davranır. Ön yargılı ve yargılayıcı değildir.

    Saygı aynı zamanda empatidir. Yargılamadan, karşıdakinin penceresinden bakarak, hayatı ve içindekileri anlamaya, dinlemeye, özenle, dikkatle olum-lamaya çalışmak, anlaşılır ve tutarlı olmaktır.

    Sağlam ve anlaşılır olmak, insanların güvenle bir arada çalışmalarını, risk almalarını ve kendileri olmalarını sağlar. Anlaşılır, açık ve tutarlı olmak, sapla samanı karıştırmamak karşımızda ki insanlara rahatlık hissi verir, güven duygusu sağlar.

    Duygularımızda saygılı, samimi ve içten olalım. Saygının insana kazandırdığı güven duygusu en büyük huzurdur. Kim olursa olsun, saygı duymadığımız bir insanla gönül bağı kuramayız. Saygı bir kültürdür, dar bir görüş değildir.

    Kadınlara, çocuklara şiddet uygulayanlara, zehir tacirlerine, tecavüzcülere, din simsarlarına, doğayı katledenlere, hayvanlara eziyet edenlere, bencillere, sevgi ve güven duygusundan yoksun yürek taşıyanlara, bencillere saygı duymuyorum.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.