Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bebeğime D Vitamini Vermek Yerine Bebeği Güneşe Çıkarsam Daha Sağlıklı Olmaz Mı?

D Vitamini Vermek Yerine Bebeği Güneşe Çıkarsak Olmaz Mı?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Deniz mavi

    • 2021-01-22 19:44:57

    Cevap :
    GÜNEŞ ve BEBEK:

    Güneş, bebeklerin özellikle kemik ve diş gelişiminde önemli rol oynayan D vitamini yapımı için en değerli kaynak olsa da, ciltte güneş yanığına ve melonomaya (cilt kanseri) yol açabiliyor. İşte bu nedenle bebekleri güneş ışınlarından korumak çok önemli. Bebek cildinin erişkin cildi kadar kendini koruyabilecek hale gelmesi 3-4 yılı buluyor. Dolayısıyla bebeklerin ciltleri daha kolay hasarlanabiliyor, çevresel faktörlerden daha kolay etkileniyor. 

    Yeterli güneş ışığı görmedikleri için, kendi D vitaminlerini yapamayan bebeklere dışarıdan ek D vitamini verilmezse, kolaylıkla raşitzm gelişebilir. Prematüre bebekler ile çok örtünen ya da sık doğum yapan kadınların bebekleri, yetersiz D vitamini depoları ile doğacağından, bu bebeklerin D vitamini gereksinimleri fazla olacaktır. Bu bebeklere ek D vitamini verilmelidir.

    BEBEKLER NE ZAMAN GÜNEŞLE TANIŞMALI?
     
    Bebekler güneş ışınlarına karşı bir yetişkine oranla çok daha düşük dirençlidir. Bu sebeple güneşe çıkarken çok daha özenli bir hazırlık ister. Bir bebek 2-3 aylık olduğunda yazın güneşe çıkarılabilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken etkenler yerine getirildiğinde güneş ışınları bebeğe zarar vermez. Bebeği dışarı çıkarırken havanın rüzgarsız olmasına özen gösterilmelidir. Aynı zamanda; Güneş ışınlarının dik olarak geldiği sabah 9 öğleden sonra 16.00 zaman aralığı dışında çıkarılmalı, İlk gün 2 dakikada sınırlı tutulmalı, sonraki günlerde süre yavaşça arttırılmalı ancak 30 dakikayı geçmemeli, Bebek güneşe çıkarıldığında başlık takılmalı, Kıyafetleri ince ve pamuklu olmalı. Ayrıca seçilen kıyafetler açık renkli olmalı. Güneşe ve terlemeye bağlı olarak ortaya çıkan sıvı kaybını önlemek için bol bol su takviyesi yapılmalı, Doktor izin verdiği takdirde 3 aydan sonra bebekler için üretilen güneş koruyucular kullanılmalı, En önemlisi de güneşin altında uyutulmamalıdır.


    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.