Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Bebeğin anne karnında çok kilo almaması sonucu erken doğum

Bebeğin anne karnında çok kilo almaması sonucu erken doğum sorusunun cevabı bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 2 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    foodengineer

    • 2022-12-05 08:31:50

    Cevap : Bebeğin anne karnında çok kilo almaması sonucu erken doğum sorusunun cevabı;

    Bebeğin kilo alamaması gelişim geriliği sebebi olabilir. Gelişim geriliğinde bebek plasentadan tam beslenemiyor ve oksijensiz kalıyor olabilir o yüzden doktorlar erken doğum önerebilirler. Ben enfeksiyondan hastanede yatarken odamdaki bayanı doktor bu yüzden erken doğuma sevk etmişti.
    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    BİLGİNİN IŞIĞI

    • 2022-12-27 10:50:04

    Cevap :
    Bebeğin anne karnında çok kilo almaması sonucu erken doğum sorusunun cevabı:

    Bu durum anne adayından yada bebekteki kalıtsal sebeplerden bir de plesentadan kaynaklanabilir. Bu durumda  bebeğinizin hayati tehlikesi varsa doğum erken olabilir.

    Anne adayının sigara kullanımı:
    sigara sayısı arttıkça bebeğin "normal" kilosundan daha düşük kilolu olma ihtimali artar.

    anne adayının iyi beslenememesi: bebek büyümek için anne adayının aldığı besinlerel bağımlıdır. Yeterince beslenememe, bebeğin "normal" kilosundan daha düşük doğmasına neden olabilir.

    aşırı bedensel ve ruhsal aktivite: fiziksel olarak ağır işlerde çalışmak, yeterince istirahat etmemek ve daha az belirgin olmak üzere ruhsal stres bebeğin "normal" kilosuna ulaşmasını engelleyebilir.

    Bebekle ilgili nedenler arasında kromozom anomalilerine (özellikle trizomi 18 ve 13 ve 21 (Down sendromu)) sıklıkla rastlanır.
    Ayrıca bebekteki yapısal kusurlar (nöral tüp defektleri, renal agenezi (böbreklerin olmaması), mikrosefali, anensefali, gastrointestinal sistem defektleri gibi durumlar) ve gebeliğin erken dönemlerinde anneden bebeğe geçen enfeksiyonlar (sitomegalovirus, toksoplazma ve rubella (kızamıkçık) gibi) gelişme geriliği oluşmasına neden olabilirler.
    İkiz ve diğer çoğul gebeliklerde de gelişme geriliği sık görülür.

    Plesenta kaynaklı sorunlar
    Bebek tümüyle normal ve anneden bebeğe gönderilen besin maddeleri ve oksijen normal olsa bile aracı rolü üstlenen plasentanın kusurlu işlemesi, gelişme geriliği gelişimine neden olabilir. Plasenta prevya (plasentanın doğum kanalına yakın olması, uzun zamandan beri var olan kronik ablatio placenta (plasentanın erken ayrılması), ve diğer plasental anomaliler plasenta işlevini bozarak İUGG oluşumuna neden olabilirler.




    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz




    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.